Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Croaziera insule grecesti. 4 august - 12 august 2023

<< < (5/6) > >>

krondia:
S-a deschis check-in-ul pentru zborul la Atena!

https://en.aegeanair.com/plan/check-in/

Eu am folosit Booking Reference P6WADB
Completati: Last Name (Numele de familie) si, in continuare, cu atentie, datele personale - eu am trecut datele din pasaport: numarul si data de expirare.
Locul este deja alocat, in cazul in care doriti sa il schimbati, costa 11 euro.
 Cel mai bine nu umblati pe acolo dar, daca totusi ati incercat sa schimbati locul, exista posibilitatea sa va razganditi si sa reluati procesul de check-in, Dati Remove..
Generati boarding pass-ul, salvati-l si tipariti-l, sa il aveti la voi la aeroport (Pentru ca avem bagaj de cala inclus, va trebui sa trecem si pe la ghiseul de check-in din aeroport.)

Ulterior, daca incercati sa efectuati din nou check-in-ul, dupa ce completati booking reference si numele, la status va apare checked in.

Daca nu va descurcati, ma puteti suna si va indrum.

Spor!

krondia:
Au trecut 10 zile de când ne-am intors dar cred că suntem inca, cu totii, cu gandul la marea ca de smarald care ne-a purtat intr-o minunata croaziera in unele din cele mai spectaculoase insule de la Marea Egee.

Am asteptat cu emotii aceasta calatorie fiind, pentru cei mai multi, o prima experienta de acest gen. Dar cu siguranta nu si ultima  *|* Celestyal Crystal este, cu siguranta, o optiune foarte buna pentru cei care nu au mai fost intr-o croaziera, fiind un vas mai mic, cu o capacitate de circa 1.200 pasageri. Facilitatile de la bord sunt mai limitate decât in cazul vaselor mari care gazduiesc mii de calatori insa accentul in aceasta croaziera se pune pe destinatii, pe timpul generos alocat in majoritatea porturilor.
Am simtit acest avantaj in special in insulele cele mai apreciate unde am reusit sa evitam multimile si sa ne bucuram de locurile vizitate.

Chiar si asa, timpul s-a dovedit scurt pentru tot ce voiam sa facem: excursii optionale la țărm apoi spectacolul de seara de la bord, recitalurile formatiei grecesti El Greco, serile de dans, apusurile sau rasariturile minunate de pe mare si câte si mai câte.

Am fost un grup fain, vesel, mai mereu impreuna, ne stiau mai toti de pe vas, de la formatia greceasca care ne-a  numit "special guests' si ne facea dedicatii muzicale, la personal, ghizii locali care ne-au laudat pentru punctualitate. Mai era un grup din România dar, fara sa fiu subiectiva, nu se compara cu atmosfera din grupul nostru. Eu personal am fost foarte mândra cu voi, nu doar pentru atmosfera vesela, familiara, dar si pentru modul in care interactionati intre voi. Bravo voua!

Am sa povestesc, pe rand, despre tot ce am vazut impreuna, prea a fost frumos.

Am plecat in croaziera din Atena, ocazie cu care am luat un pranz copios la un local primitor, am facut o plimbare in zona centrala si in Gradinile Regale, am vazut schimbarea garzii si cateva din cele mai cunoscute obiective: Arcul si Bibliotecal lui Hadrian unde am prins un apus minunat, stradutele pitoresti din batranul cartier Plaka de unde am admirat Acropolele, Monastiraki si, bineinteles, am degustat si dulciurile delicioase la o cofetarie locala.

O plimbare de circa 4 ore in care ne-am familiarizat cu viata efervescenta a Atenei  *|*

krondia:
Prima zi pe vas a fost de acomodare. Imbarcarea a decurs rapid, am luat masa de pranz si apoi am participat la exercitiul obligatoriu de alarmare. Au urmat cina, spectacolele de seara, petrecerile cu dans, foarte mult ne-a placut si sa stam seara pe punte, sa ne uitam la cerul instelat.

Prima oprire a fost in Salonic, unde am avut cateva ore bune la dispozitie. Am facut o plimbare placuta pe faleza pâna la Turnul Alb dupa care am continuat spre Rotonda, Arcul lui Galeriu, Agia Sofia, Biserica Sf Dumitru si am incheiat cu o bere rece si o cafea, dupa preferinte, la o terasa foarte placuta din Piata Aristotel. Dupa-amiaza am revenit pe vas pentru masa de pranz, odihna si apoi, desigur, recitalurile formatiei el Greco si spectacolul de seara de la care nu am lipsit.

[/l]

[url=https://postimg.cc/5603nHcG]

krondia:
A urmat Kusadasi unde am facut o plimbare pâna la Insula Porumbelului pentru fotografii apoi o baie alaturi de localnici. De la cei care au fost la bazar am aflat ca au avut loc negocieri serioase si reduceri substantiale, preturi bune am gasit si la duty free in port. Era foarte cald asa ca ne-am rasfatat si cu o inghetata si apoi o cafea turceasca la o terasa frumoasa pe maul marii. Minunat

In Creta am poposit  o zi intreaga: dimineata am mers la plaja Ammoudara si dupa-masa am vizitat zona centrala din Heraklion, portul venetian si ne-am oprit si la cumparaturi, erau preturi foarte bune la imbracaminte, marochinarie, majoritatea confectionate in Grecia. Am incheiat plimbarea cu o bere rece la o terasa cu o vedere frumoasa spre portul venetian, meritam :)

krondia:
Santorini a fost, cu siguranta, cea mai asteptata destinatie. In prima parte a zilei am participat la excursia organizata prin intermediul companiei de croaziera. Intai am facut o plimbare prin Megalochori, un satuc frumos si linistit, dupa care ne-am indreptat spre Oia, unul din cele mai fotografiate locuri din Grecia, datorita asezarii sale pitoresti si a apusuruilor superbe care pot fi admirate de aici.

Din fericire, cand am ajuns noi era liniste, astfel ca ne-am putut plimba si admira privelistea in voie dar, dupa numai o ora, am fost aproape inghititi de o multime uriasa : sosise un grup de pe un mare vas de croaziera. Am plecat la timp spre Fira unde am gasit, din nou liniste. Foarte frumos si aici, Santorini este, intr-adevar, un loc minunat insa mult prea aglomerat, trebuie sa alegi cu grija orele la care sa ajungi in locurile cele mai cunoscute pentru a te putea bucura, in special in varf de sezon. Dupa-amiaza am coborat cu telecabina in portul vechi din Fira si apoi am fost transferati cu tenderele spre vas. O experienta inedita si cu ceva adrenalina cand marea este agitata.. Apusul am preferat sa il admiram de pe vas, in liniste, pe tarm trebuie sa mergi si cu cateva ore bune inainte pentru a prinde "un loc bun", cozile la telecabina devin kilometrice. Personal cred ca unele experiente/locuri sunt supraevaluate, nu trebuie neaparat sa bifezi ceva pentru a avea o vacanta reusita, mai ales daca asta inseamna mult timp pierdut si eforturi supraomenesti.

Mykonos a fost un alt loc in care m-am bucurat sa revin. Aveam si aici o zi plina la dispozitie, timp suficient pentru a merge la plaja dar si pentru a vizita capitala insulei. Am ales sa mergem la Platys Gyalos, o plaja frumoasa, linsitita, aproape de oras, unde mai fusesem cu un grup in urma cu cativa ani. Surpriza a fost ca de data aceasta am ascultat pe plaja inclusiv muzica in limba romana. Si tarifele aici sunt mai acceptabile fata de preturile practicate la vestita Paradise Beach unde un sezlong ajunge sa coste chiar si 50 de euro…

Am incheiat seara in Mykonos cu un apus minunat in portul vechi, chiar mai frumos decat cel din Santorini…

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă