Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Marocul de Nord. Exotic, imperial, culori si arome. 13 - 23 septembrie 2023
mi_pop:
Bună ziua știu ca e încă devreme, aștept informații despre plecarea de miercuri... Mulțumesc
lidia.Iasi:
]Intalnirea grupului va fi miercuri, pe 13.09, la ora 6.30 dimineata, Plecari internationale,in fata cafenelei Lavazza
Documente necesare:[/color]
- pasaport, cu data de expirare minim 6 luni
Bani:
- sa aveti cash euro si un card bancar pentru retragere numerar in caz de nevoie
- o sa schimbam dirhami cand ajungem in Tanger, va recomand sa aveti pentru asta cash in jur de 300 de euro. 1 euro = 10.8 dirhami. Se poate plati in euro sau dolari, dar este mult mai usor si ieftin sa cumparati in moneda locala.
- 35 euro cat mai marunti( tips-uri pentru ajutor la bagaje autocar-hotel, ghizi locali, insotitor marocan, soferi). Aceasta suma va fi stransa in prima zi de cineva din grup
Imbracaminte
- imbracaminte comoda, potrivita temperaturilor. Vor fi intre 25 - 30 de grade ziua si 18 grade seara.
- o tinuta potrivita pentru hotelurile mai elegante
- sapca/palarie, crema de protective solara
- o pereche de pantofi sport, usori, deja purtati
Bagaje
- bagaj de cala max 23 kg inclus si un bagaj de mana max 8 kg, in dimensiunile acceptate: 55 x 35 x 25 cm
- va recomand un troller de dimensiuni mai mari, dar cu cat mai putine lucruri inauntru, pentru a avea loc suficient pentru cumparaturi.
- luati-va cu voi medicamentele pe care de regula vi le administrati, apoi unele de digestie, de alergie si n-ar fi rau daca ati primi de la medicul de familie si o reteta pt antibiotice pe care sa le aveti de asemenea in bagaj. In Maroc medicamentele se gasesc greu si sunt scumpe.
- in bagajul de mana, un pix pentru completarea formularului de viza Maroc.
Cred ca deja ati vazut la stiri ca a fost un cutremur in Maroc, in zona Atlasului inalt care s-a simtit si in Marakesh, dar fara sa afecteze prea mult zona turistica.
Situatia grava e in zona satelor din Muntii Atlas care nu este in traseul nostru.
S-a discutat cu ghidul marocan si cu agentia partenera de acolo si ne-au asigurat ca in momentul de fata nu sunt probleme care sa afecteze ruta si programul nostru. Noi vom fi in Spania si in partea de Nord a Marocului in prima parte a excursiei, in zone care nu au fost afectate de cutremur. Vom fi in permanenta cu Mohamad, ghidul cu care mergem de ani de zile si vom fi informati daca sunt probleme.
Ne-am informat si din alte surse pentru ca este o perioada in care sunt foarte multi turisti in Maroc in aceasta perioada. Mai jos puteti accesa un link in care puteti citi informarile si recomandarile facute pentru turistii din UK
https://www.thetimes.co.uk/travel/article/morocco-earthquake-is-it-safe-to-travel-to-marrakesh-right-now/
Orice intrebari mai aveti, va stau la dispozitie
Spor la pregatiri!
simonas:
Multumim, Lidia!
Sa ne vedem cu bine!
Simona
AtenaM:
Multumim frumos Lidia :)
Navigare
Du-te la versiunea completă