Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2023

<< < (2/3) > >>

admin:
Ambele grupuri de Islanda sunt formate si desi mai este ceva vreme pana la desfasurare, am sa postez din vreme recomandari si informatii. Pentru a ma asigura ca ati citit am sa transmit materialul postat pe forum si pe Email. Acesta va cuprinde:

- documente necesare pentru imbarcare
- bilet de avion/check in
- limitare bagaj, pentru microbuzul cu care o sa calatorim in jurul Islandei
- recomandari imbracaminte, incaltaminte
- cum si unde luam pranzurile si cinele in excursie/ce sa avem cu noi pentru completare
- reguli de calatorie in microbuz
- servicii incluse/servicii care nu sunt incluse in tariful de excursie
- programul detaliat
- excursii optionale - inscrieri/link-uri si ore

admin:
Recomandari si informatii excursie Islanda

Ca si documente este nevoie sa aveti la prezentarea pentru formalitatile de check in aeroport: paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate.

Biletele de avion au sa fie transmise pe Email cu 3-4 zile inainte de plecare, atunci cand le primim si noi de la agentia de ticketing.

Pentru zborurile de plecare este indicat sa faceti check in online (in masura in care, dat fiind ca sunt bilete de grup, va fi posibil dpdv tehnic). Check in-ul este o actiune INDIVIDUALA si PERSONALA - nu are legatura cu agentia turistica sau de ticketing, cu insotitorul de grup sau cu oricine altcineva. Daca nu stiti sa faceti aceasta operatiune, rugati o persoana apropiata care a mai facut. Procesul este foarte simplu, trebuie doar un pic de atentie. Daca nu veti putea face check in online - nu este nici o problema - il puteti face pe aeroport, odata cu predarea bagajelor.

Bagajul, trebuie sa fie cat mai economic si judicios ales. In primul rand din considerente a volumului in microbuz. Spatiul de bagaje este foarte limitat si din acest motiv este nevoie sa va incadrati in a avea cu voi un singur troller cu dimensiunile maxime (cu role cu tot) 60x38x27. Altfel riscam sa nu putem incarca toate bagajele. Cei care depasesc aceasta dimensiune isi asuma situatia ce poate decurge din posibilitatea de a nu putea incarca toate bagajele. De asemenea trebuie sa tineti cont de greutate. Sa faceti bagajul astfel incat sa va permita sa-l transportati comod si usor, singuri (acolo nu are cine sa va ajute), pe distante de 100 - 200 metri, posibil sa-l si urcati la etaj, fara lift. In Islanda locatiile sunt construite avand client tinta persoanele active, ori acestea nu au probleme ca nu gasesc un ascensor la hotel, sau ca trebuie sa-si duca bagajul cateva sute de metri. Ganditi-va ca aproape in fiecare din cele 8 zile dati jos din microbuz bagajul si-l duceti in camera... Persoanele foarte organizate, de regula se pot limita chiar si la un bagaj de cabina, NU AU NEVOIE SI DE UNUL DE CALA. De preferat pentru ca elimina orice disconfort ce poate aparea dintr-o eventuala ratacire a bagajelor. risc. Dimensiunile de bagaj de cabina: 55 x 40 x 23. Deci sa ne intelegem, sa nu fie vreo confuzie: puteti veni cu un singur bagaj tip troler (sau de cala sau de cabina) si cu un mic rucsac de 20 l, in care sa aveti apa, pelerina de ploaie, un sandvici.

Imbracaminte - incaltaminte. Va recomand sa aveti doar lucruri sport, o sa mergem in natura si posibil sa dam de frig si vant. Deci incaltaminte cu talpa vibram, care sa nu alunece, potrivita pentru drumetii, impermeabila si foarte comoda (o gheata de drumetie si o pereche de trekeri), tricouri si haine din materiale tehnice - termice si obligatoriu pelerina semiprofesionala (nu umbrela, nu pelerina de unica folosinta). O caciulita este de asemenea foarte indicata, la fel fac recomandarea ca bluzele atat cele termice cat si cele de vant si ploaie – sa aiba gluga. Nu uitati si de costum de baie, pt ca o sa aveti locatii cu apa termala.

Bani. Nu luati euro la voi decat foarte putini, pt aeroport eventual. Nu aveti ce face cu ei acolo, pt ca moneda Islandei este coroana. Se achita peste tot cu cardul, iar pt cash, o sa scoatem de pe aeroport echivalentul a 100 de euro, urmand ca daca mai e nevoie sa mai retragem din ATM. Cat o sa cheltuiti, asta nu stiu. Depinde de fiecare. Mancarea costa daca e luata la restaurant echivalentul a minim 30-35 euro, deci puteti face o estimare.
Va recomand sa procedati la fel ca toate celelalte grupuri pe care l-am avut in Islanda pana acum: sa veniti aprovizionati cu hrana rece conservata. Nu multa, nu exagerati, va spun insa ca magazinele alimentare sunt si ele foarte scumpe in Islanda, deci nu e o afacere sa inlocuiesti masa la restaurant cu mancare aprovionata din magazinele lor. Deci e bine ai mancare "in traista". Ce este usor de transportat si nealterabil:
- salam de Sibiu (o bucata de 300 g)
- pateu de ficat de gasca, de curcan, de porc - luati cat mai variat si evident in ambalaj de folie alu, nu in conserva metalica (4 bucati)
- branza topita (1 cutie)
- cascaval feliat in amabalaje vidate, separat (am avut 1-2 tiple)
- cafea plic sau borcan, ceai, zahar - peste tot in camere vom avea incalzitor de apa.

Deci daca plecati pregatiti cu ce va trebuie la voi si nu sunteti "gingasi", veti mai avea acolo nevoie doar de paine si legume, plus sa spunem in total 10 mese. Total estimez la 350 EUR. O sa mai fie si impulsul, o cafea pe drum, o inghetata, o prajitura, hai sa zicem inca 50 EUR. Deci 400 EUR.

Mesele o sa le luam in restaurante de benzinarii, in cele situate in apropierea obiectivelor turistice principale, iar acolo unde este posibil, la locatia in care stam.

E bine sa pastrati sau sa aveti cu voi un recipient pt apa. Este foarte buna (cu exceptia zonelor termale) si puteti sa va luati cu voi din camera de hotel.

Daca doriti ca serile sa fie un pic mai vesele puneti ceva de baut in bagaj, acolo trebuie sa stiti ca in primul rand nu se gasesc bauturi alcoolice, iar unde se comercializeaza, sunt foarte scumpe. Puteti lua si din free shop-ul de iesire din aeroport, este asezat "strategic".

Puneti-va in bagajul de mana (in cel de cala nu e voie) baterii suplimentare, sa nu ramaneti fara baterie la telefon si sa nu mai puteti face fotografii.

Reguli de calatorie in microbuz. Subliniez inca o data, desi sunt convins ca toata lumea stie cu cine merge: este vorba de UN CLUB DE SOCIALIZARE, nu de o agentie de turism. Fac subinierea aceasta pentru ca am mai intalnit persoane care s-au facut ca nu inteleg unde s-au inscris. Club de socializare inseamna un grup de prieteni sau viitori prieteni, un loc in care nu trebuie sa existe competitie, egoisme, manifestari de superioritate etc. Nu conteraza cine sau de unde esti, intr-un grup SC toata lumea este tratata pe acelasi nivel. Locul in microbuz nu este batut in cuie, ocuparea se va face in ordine, prin rotatie.

Nu este o excursie de shopping si nici una de relaxare. Este un circuit, in care vom fi in fiecare zi in miscare, o sa avem un program fix in care am sa incadrez toate obiectivele pe care mi-am propus sa vi le arat. Totul la pas, cu placerea de a descoperi, de a experimenta. Nu alergam dintr-o parte in alta pentru a bifa, pentru a zice ca am fost. Vreau sa va ofer ocazia, la fel cum am facut-o de fiecare data, sa gustati din atmosfera placuta de grup de vacanta si sa vedeti totul pe indelete.

Daca doriti sa va bucurati de 2 optionale foarte interesante, va fi nevoie sa va luati bilete inca din tara, pentru ca ajunsi acolo va fi foarte tarziu. Sunt ambele foarte cautate si nu o sa gasiti locuri disponibile la orele dorite. Mai jos sunt zilele si orele la care trebuie facute rezervarile (trebuie sa fiti toti la aceiasi ora):

16 septembrie 2023 ora 16:00 AMPHIBIAN BOAT TOUR – JÖKULSÁRLÓN GLACIER LAGOON: http://icelagoon.is/booking/

20 septembrie 2023 ora 14:00  Elding Premium Whale Watching: https://elding.is/reykjavik-premium-whale-watching

admin:
Am transmis Email-ul si a confirmat de primire doar:

Sorina E M, care a si transmis ca va achizitiona cele doua excursii.

De la ceilalti participanti la aceasta excursie nu am primit confirmari, desi am rugat in mod special asta, pentru a ma dublu-asigura ca informatiile si recomandarile afisate pe forum au ajuns la toata lumea. Am biletele de avion, as fi dorit sa le transmit, dar in conditiile in care cel mai probabil ca Email-urile nu sunt deschise, nu are sens sa o mai fac, asa ca merg pe procedura obisnuita - le voi aduce listate, pe aeroport, urmand ca check in-ul sa se faca front-desk. Sorina, tie ti-am transmis biletul de avion, pt a a-ti da posibilitatea de a face check in online. 

Subliniez inca o data referitor la optionale: daca doriti sa le faceti, este foarte important sa le rezervati din vreme, nu amanati pentru ca este posibil sa nu mai gasiti la ora indicata de mine. Si la alta ora nu este posibil.

admin:
Eu m-am intors din Scotia, sunt cateva zile pe acasa, asa ca am sa mai postez cate ceva aici, inainte cu o saptamana, de plecare (pt ca in 5-9 septembrie vom fi plecati din tara si eu si Samiza, iar agentia deschisa doar pentru maxime urgente). Oricum toate informatiile importante si necesare au fost postate deja aici, pe plaforma de comunicari si informatii si chiar transmise pe Email, fiecarui participant in parte.
O sa mai fie doar informatii legate de vreme si foarte important o reamintire in ceea ce priveste limitarea dimensiunilor bagajelor.

Am schimbat un hotel, cel din Keflavik, de langa aeroport, pentru ca m-am gandit ca toata lumea prefera sa se plimbe un pic prin capitala Islandei, decat sa stea intr-o mica localitate unde seara nu e mare lucru de facut. In acelasi timp o sa castigam timp in urmatoarea zi, in 14 septembrie, fiind astfel mult mai aproape de primul obiectiv.

Nu stiu ce a facut fiecare cu excursiile optionale, daca si le-a rezervat din timp asa cum am recomandat acum cateva luni, sau nu. O sa vedem acolo. Cei care au facut rezervari isi vor face optionalele cf program, ceilalti vor putea sa aleaga alternativ, sa se plimbe mai mult pe Plaja cu Diamante, sau in jurul lagunei (cat timp cei care au facut rezervari pt plimbarea cu amfibia o sa navigheze printre ghetari) si sa se plimbe prin oras 2 ore in plus in Reykyavik in timp ce cei care au rezervat loc in ambarcatiunea cu care se pot vedea balenele, o sa fie plecati pe mare. Este ceva de facut pentru toata lumea.  :)

admin:
Vesti bune, aurora boreala a fost deja vazuta in Islanda. Inca timid, dar important este ca a inceput activitatea si este vizibila noaptea.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă