Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Thailanda: Bangkok si Phuket, vizita, relaxare. 29 ianuarie - 10 februarie 2023

<< < (3/4) > >>

admin:
Ce am remarcat ieri: nu toata lumea din grup este vaccinata.

Celor nevaccinati in special, dar si celorlalti le recomand sa se informeze de pe 2 site-uri, mentionand ca cel mai important este cel de-al doilea, primul avand doar caracter informativ:

https://www.tatnews.org/ - este site-ul de comunicare al Autoritatii de Turism din Thailanda

https://www.traveldoc.aero/ - este site-ul dupa care se solicita documentele de imbarcare de catre companiile aeriene. Retineti acest site si pt alte excursii, pentru ca este general valabil. Completati doar aeroportul de plecare si cel de destinatie (OTP si BKK in cazul nostru) datele respective 29 ianuarie respectiv 9 februarie, dati apoi click pe SUBMIT si ajungeti la pagina in care sunt trecute cerintele de imbarcare.

Cei de la mae cred ca inca dorm dupa sarbatori sau sunt in vacanta, pentru ca vad ca din noiembrie ei nu au mai scris nimic, desi au aceasta obligatie morala. Probabil ca o sa se trezeasca si ei peste cateva zile...si o sa apara si pe site-ul https://www.mae.ro/travel-conditions/3751 conditiile de calatorie in Thailanda

Atat cat mai sunt in tara, adica pana sambata, am sa mai pot ajuta cu informari, dar dupa aceea eu sunt in Vietnam Cambodgia si nu am cum sa o mai fac. Agentia Bon Voyage nu poate decat sa va indice cele doua site-uri de informare, de acolo isi iau toti datele necesare pentru plecare, nu exista alta platforma sau alt mijloc. Deci sunand sau transmitand Email veti fi directionati la cele doua site-uri.

Situatia la zi este urmatoarea:

- ieri a intrat in vigoare acea masura restrictiva care solicita tuturor celor care calatoresc in Thailanda sa fie vaccinati (este materialul care l-am tradus intr-un mesaj anterior)

- dupa 12 ore, prim ministrul da un interviu la Bangkok Post in care spune ca tara ramane fuuly open pentru toata lumea, iar dupa inca 2 ore TAT afisa pe site acest aerticol informativ: https://www.tatnews.org/2023/01/thailand-maintains-fully-reopen-entry-rules/

Bangkok, 9 ianuarie, 2023 - Autoritatea pentru Turism din Thailanda (TAT) dorește să clarifice faptul că Thailanda continuă să primească toți turiștii internaționali în cadrul politicii de redeschidere completă a turismului, care a fost introdusă la 1 octombrie 2022.
Viceprim-ministrul și ministrul sănătății publice al Thailandei, E.S. domnul Anutin Charnvirakul, a declarat: "Călătorii internaționali care sosesc în Thailanda nu sunt obligați să prezinte dovada de vaccinare."

În plus, turiștii străini nu sunt obligați să prezinte rezultatele testelor ATK sau RT-PCR.

Ca parte a redeschiderii complete a turismului, Thailanda oferă, de asemenea, o perioadă mai lungă de ședere pentru vizitatori. În vigoare până la 31 martie 2023, perioada de ședere este extinsă la 45 de zile (de la 30 de zile) pentru turiștii din țările/teritoriile care au dreptul la scutire de viză și la 30 de zile (de la 15 zile) pentru cei eligibili pentru o viză la sosire (VOA).

Cu toate acestea, deși Thailanda îi primește cu bucurie pe toți vizitatorii, poate solicita ca vizitatorii care sosesc din tari plasate in zona de risc, inclusiv propriii cetățeni care se întorc acasă, să aibă un rezultat negativ la PCR.

Astfel, Thailanda urmărește să corespundă normelor acestor țări - printre acestea se numără China și India. Prin urmare, pasagerii dintr-o țară care are cerințe pentru testul RT-PCR trebuie să aibă o asigurare de sănătate care să acopere tratamentul pentru COVID-19 în Thailanda.

De aici se intelege ca nu mai este nevoie de dovada de vaccinare pentru a intra in Thailanda. Dar TAT nu este o autoritate care sa determine modificari, asta o poate face doar Ministerul Sanatatii si cel al Transporturilor. Deci luati ceea ce s-a scris, asa cum am considerat si eu ieri, DOAR INFORMATIV, NU INSA SI OFICIAL.

Oficial este atunci cand cele doua ministere de care am amintit transmit IATA (autoritatea internationala de transport aerian) conditiile de intrare in Thailanda. Am verificat si cel putin pana la acest moment nu a aparut nimic schimbat. Probabil ca se va intampla, daca TAT si PM au comunicat in presa si online. Dar trebuie urmarit.

Pe site-ul TravelDoc, completand campurile, apare ca si conditie: Vaccination: Required, exemptions apply. Adica este nevoie de Certificat de vaccinare, cu exceptia celor care prezinta dovada de la medic ca nu se pot vaccina.

Ceea ce stiu este ca cei de la Qatar Romania aflasera si ei ieri dupa amiaza de comunicatul TAT cu fully open, dar spuneau ca sunt obligati sa aplice ceea ce indica TravelDoc. Deci trebuie urmarit acest site pt a vedea ceea ce se comunica.

Acum ma gandesc ca cei care nu s-au vaccinat pana acum, nici nu iau in calcul sa o faca acum, au probabil o convingere ca nu este in regula sau au o boala care nu permite vaccinarea. Recomandarea mea este ca daca sunt in a doua categorie, atunci sa-si scoata certificatul medical care sa ateste ca nu pot fi vaccinati si sa obtina mai departe tot ceea ce este necesar pt a prezenta la imbarcare (in caz ca masura ramane valabila) ca dovada medicala. (trebuie interesat exact ceea ce se solicita de compania aeriana in aceasta situatie, nu va pot ajuta in aceasta situatie).

Celor din prima categorie chiar nu stiu ce sfat sa le dau pt situatia in care nu apare modificarea. Nu exista nici o clauza in asigurarea de calatorie care sa acopere neincadrarea in conditiile solicitate pt intrarea intr-o tara, iar de anulat zbor, hotel etc este imposibil, pentru ca totul este deja achitat si inchis, deci nici agentia nu va poate ajuta cu ceva. S-a mentionat in prezentarea excursiei si in mod special la PRECIZARI, aici: https://singlescamp.ro/page/conditii-participare-in-contextul-covid19 ca agentia nu are responsabilitati in astfel de situatii. Tot ceea ce putem face este sa va recomandam, sa intervenim atunci cand primim informatii, insa mai mult, cu toata dorinta de a va sprijini, nu putem face.

Sper insa ca totul o sa revina la ceea ce a fost pana la 9 ianuarie.

admin:
O veste buna pentru cei nevaccinati: a disparut de pe site-ul traveldoc, cel pe care vi l-am indicat pentru verificarea documentelor necesare imbarcarii, necesitatea prezentarii unui certificat de vaccinare. I-am dat si NO, adica nevaccinat si vad ca nu este nevoie nici de test.

Sper sa nu mai apara modificari, oricum ceea ce s-a facut a fost cu totul si cu totul fortat. Sa anunti noaptea ca de la 00:00 nu mai permiti intrarea in tara fara certificat de vaccinare, cu intrare in vigoare imediat este ceva ce nu stiu sa se mai fi intamplat vreodata...Noroc ca a tinut doar 24 ore. Ghnion maxim pentru cei care trebuiau sa plece in 09:01 si erau nevaccinati. Doar la noi in tara, pe Otopeni au fost de ordinul zecilor, dar in toata lumea?!

Oricum va recomand sa verificati pana in ultima zi site-urile pe care vi le-am indicat desi personal nu cred sa se mai intample ceva, au realizat cat de gresit au actionat si din moment ce au revenit, greu de crezut sa mai repete o data greseala.

admin:
Eu sunt pe picior de plecare in Cambodgia - Vietnam, cu grupul cu care urmeaza sa petrecem TET (Anul Nou Asiatic). Deci nu mai am cum sa raspund intrebarilor, sa va ajut cu ceva. O sa incerc sa mai intru seara de la hotel pe forum sa vad daca e ceva urgent, dar nu promit ca o pot face, depinde de cum o sa-mi tremin treburile.

Aveti toate informatiile necesare, mai este nevoie doar ca Samiza sa va transmita biletele de avion, care TREBUIE NEAPARAT LISTATE, pt ca sunt o conditie de obtinere a vizei pe aeroportul din Bangkok.

Va sfatuiesc sa faceti check in online, se deschide cu 48 de ore inainte de plecare, deci in 27 ianuarie, 16:50. Se face aici:https://www.qatarairways.com/en/services-checking-in.html Trebuie sa vi-l faceti singuri, deci nu sunati in agentie, pentru ca nu Bon Voyage se ocupa de partea asta si nici nu va poate indruma in completarea online. Serviciul de ticketing este externalizat. Nu este nici o problema ca nu puteti sau nu stiti sa faceti check in-ul online, il puteti face pe aeroport la ghiseul la care predati bagajele de cala.

Nu uitati de voucherul de cazare, de fotografii, un pix pentru completarea formularului de viza si evident de pasaport. Recomand sa va luati cu voi listata si asigurarea de calatorie, este posibil sa o ceara.

Pana acum nu a mai aparut nimic pe TravelDoc, deci cel mai probabil ca nu se vor mai intoarce la prostia aceea cu solicitarea de certificat de vaccinare. Dar verificati pana in ultima clipa. Celor care sunteti vaccinati le recomand sa-si ia totusi la ei certificatul, daca tot il au listat.

Iesiti in grup - TOTI ODATA -  din aeroportul din Bangkok, este foarte mare si nu am cum sa va identific decat venind toti odata. Cineva va avea lista si dupa ce ridicati bagajele o sa strige pe toata lumea pt a va forma ca grup si a iesi cu totii impreuna. Fumatorilor  sau nerabdatorilor le recomand sa tina cont d explicatiile mele si de faptul ca se pot pierde cu usurinta si atunci va fi  nevoie sa-si ia singuri un taxi pana la aeroport. Ar fi foarte bine sa va intalniti si sa va cunoasteti si pe aeroportul Otopeni.

Eu am sa va astept impreuna cu ghidul de Bangkok la iesirea din zona de siguranta a Aeroportului, dupa care urcati in autocar si mergem spre aeroport. Am sa ajung la Bangkok cu 2 zile mai devreme decat voi.

*|* Drum bun si sa ne vedem cu bine!

HelenS:
Buna ziua!
Am incercat sa fac check-in-ul, dar se pare ca se poate face doar la ghiseu. A reusit cineva sa faca online?
Elena

admin:
Si cand am plecat cu grupul de Cambodgia-Vietnam s-a intamplat ca check in-ul online sa nu se deschida la 48 de ore de la primul zbor ci de la al doilea. Mai trebuie incercat si daca nu se poate online, nu e nici o problema, il puteti face pe aeroport. Raspund in acest fel si unui Email pe care l-am primit.

Eu am ajuns la Bangkok. Formalitatile de obtinere a vizei au durat foarte putin, cca 20 de minute din momentul in care am ajuns pe aeroport. Ne-au cerut doar:
- pasaportul
- formularul (sa aveti pregatit un pix)
- poza
- biletul de zbor (in care este inclus si cel de intoarcere)

Trebuie ca inainte de a va aseza la rand pentru verificarea si apoi predarea documentelor, schimbati cca 100 de euro la casa de schimb de langa locul in care se completeaza formularele. Taxa de viza se achita in bahti, nu in usd, nu in euro, nu in alta moneda.

Dupa ce luati viza, veti intra in zona de verificare a pasapoartelor, a vizei aplicate si veti fi amprentati si fotografiati. Tot acolo vi se va solicita BOARDING PASS-ul, deci nu il aruncati!

Dupa ce luati bagajele, iesiti din zona de securitate si o sa ma intalniti acolo. Este important sa calatoriti in grup, asa ca veniti la ora anuntata pe aeroport pt ca Cristina va striga lista si asa va veti putea cunoaste si identifica la conexiune si la banda de bagaje din Bangkok. Iesiti in grup pt ca nu va cunosc pe cativa din grup si riscati sa treceti pe langa mine fara sa stiu. Iar de gasit afara este foarte greu. Daca totusi va pierdeti de grup, luati un taxi spre hotel Nuovo City, acolo unde stam. Costa in jur de 600 bht.

Vremea e foarte faina la Bankok, seara erau cca 23 de grade. Ziua maximul ajunge la 30 de grade.

Sa ne vedem cu bine!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă