Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Thailanda: Bangkok si Phuket, vizita, relaxare. 29 ianuarie - 10 februarie 2023
admin:
Am revenit din excursia din Thailanda 2022 toamna si pentru a va veni in ajutor, postez aici cateva lucruri "proaspete".
Cursul a variat intre 34.5 BHT si 36.8 BHT pentru 1 EURO. Cand a ajuns era mai mare, apoi a tot scazut. Depinde ina si de casa de schimb. Cele apropiate de Bangla, zona "fierbinte" a Patong-ului ofereau un curs mai mic, asa ca e bine sa schimbati in zona noastra, a hotelului.
Apropo de hotelul din Patong, am fost si l-am vizitat, condus fiind de gazda noastra, de Mew. Este o locatie de tip boutique, amplasata in zona linistita a orasului Patong, departe de muzica si artificiile care sunt lansate de pe plaja toata noaptea. Totul foarte curat, in zonele in care am fost era absolut perfect. Camerele pe care le-am rezervat sunt cele mai bune ale hotelului: grand de luxe pool view. Sunt mari, luminoase, au cate un mic balcon individual, in care era o masa si doua scaune. Baia mare, avea si cada si cabina de dus. Veti gasi in camera un minibar si important o cana de fierbere a apei, asa ca va recomand sa aveti la voi plicuri de ceai, de cafea. Pun si ei, dar nu toate sunt pe gustul vostru probabil. Toate camerele dau spre piscina, nu este una de mari dimensiuni, dar suficient de mare pentru a va racori cand nu mergeti la ocean. Micul dejun se serveste intr-o cladire alaturata, lipita de hotel. Nu este o sala mare, as spune mai degraba intima. Nu am vazut in desfasurare un mic dejun, de aceea nu va pot da detalii despre ceea ce se serveste. Am vazut ca review-urile sunt bune si pentru acest capitol de servicii, deci sper sa fie pe gustul tuturor. Seara daca nu iesiti in oras, puteti lua masa la hotel, se prepara si cina.
Mai vreau sa va scriu din timp, iar acolo, cand decideti cu cine stati in camera sa va ganditi la urmatorul aspect: am remarcat ca NU TOATA LUMEA SUPORTA AERUL CONDITIONAT pe timpul noptii. Eu personal nu pot dormi daca in camera temperatura nu este sub 26 de grade, asa ca la mine merge non stop. Sunt multi la fel ca mine, dar asa cum v-am spus, sunt si persoane care spun ca au nu stiu ce efecte de la climatizare. Afara ziua sunt 35 de grade, noaptea probabil in jur de 30 de grade, deci deschiderea ferestrei nu este o solutie decat pentru a crea un mic curent. Deschiderea ferestrei poate sa fie ok pentru cei care au probleme cu temperatura camerei, dar trebuie sa realizati ca sunteti in Thailanda, o tara cu enorm de multa vegetatie, deci si cu insecte. Chiar daca in zonele hoteliere se fac eforturi pentru a fi indepartate, sansele sa va treziti cu un tantar in camera sunt destul de mari daca tineti noaptea fereastra deschisa.
Asa ca: pe aeroport cand va intalniti si va decideti cu cine stati, discutati intre voi si grupati-va pe camere si dupa acest aspect al climatizarii pe timp de noapte.
Apropo de cina si mese. Chiar daca mi-ar fi placut foarte mult, nu vreau sa creez asteptari ca o sa luam masa in grup, impreuna. Va ajut cu recomandari, am sa va explic si chiar am sa va transmit un articol despre mancarurile traditionale, cu poze, pentru a stii ce sa alegeti. Dar nu am sa mai propun mese de grup. Locatiile din Patong, de altfel de peste tot din Thailanda, nu sunt pregatite pentru a primi deodata 20 de comenzi de mancare care sa fie aduse simultan, iar felurile thai nu permit mentinerea la cald pentru a putea fi aduse deodata.
Eu am vazut intotdeauna o masa de grup ca un prilej de socializare, in care lumea sa aiba ocazia de a se cunoaste mai bine, de a socializa, de a se bucura de atmosfera de grup. Dar am remarcat ca lumea este interesata mai mult de mancare, de unde sta si langa cine si mai putin de socializarea in grup. "Du-te te rog mai incolo cu un scaun sau doua, sa stau langa x si y", "Aici bate climatizarea sau ventilatorul si nu suport, Gigi ce fac?", "Cand aduce odata comanda?", "Eu nu am comandat asta", iar la sfarsit, in loc ca totul se se desfasoare cu rabdare, sa-mi lase timp sa vad ce este cu acel bon, sa ma lamuresc la ospatar cum e cu TVA si serviciile, in loc ca toata lumea sa stea pe loc pana se aduna toti banii - unii gasesc tot felul de scuze: "eu ma grabesc, vreau sa merg la...", "eu plec mai repede dar am lasat banii X". Iar cand strangi banii vezi ca nu sunt destui. S-a omis poate tva-ul, sau tips-ul (care de regula sunt trecute pe bon, dar la sfarsit) si in final sau eu, sau alt participant achita diferenta. Asa ca dintr-o ocazie de socializare, poate sa iese una de neplaceri individuale, iar pentru nemultumiti "vinovatul" nu poate fi altul decat...Gigi. :-[
Dar nu va faceti probleme, o sa aveti unde sa mancati, sunt o multime de locuri, iar eu asa cum v-am spus am sa va ajut cu recomandari. Tarifele pe care le-am intalnit in aceasta perioada: un pad thai, mancarea lor traditionala, variaza intre 180 - 320 BHT, depinde de locatie. Majoritatea felurilor principale variaza in acest interval de pret, exceptie facand pestele la gramaj, homarul, crabii etc. O bere costa in restaurant intre 100 BHT si 180 BHT. Un coktail, cca 200 BHT.
Unde mergem impreuna, o sa fie pub-uri si cluburi. Nu stiu daca va fi pe placul tuturor nici genul de muzica si nici nivelul acesteia. Mergem impreuna, va uitati, daca nu va place acolo puteti cauta altceva, nu e nici o suparare ca nu ramaneti cu ceilalti. In astfel de localuri fiecare isi comanda si plateste individual consumatia.
Masajul. Este "sport national" si nimeni nu merge in Thailanda fara sa treaca macar o data pe la un salon de masaj. Tarifele difera functie de zona, de exemplu la masaj la picioare era intre 240 BHT/ora pana la 600 MHT/o ora si jumatate. La general am vazut intre 350 si 600 BHT/ora. Depinde de salon, cat de modern este.
Plaja. De la hotel am cronometrat: pana la plaja se face 7 minute. Este o singura strada, deci foarte usor de ajuns, chiar daca are 2 sau 3 intersectii cu altele perpendiculare. In dreptul hotelul plaja este foarte buna si ofertanta - atat cu scaune, mese si umbrele cat si pentru a va aseza prosopul undeva la soare sau mai umbra pe sub palmieri. Un scaun era intre 50 - 100 BHT, iar umbrela pentru 2 persoane, 300 BHT.
Chiar in zona de plaja este un complex cu o multime de restaurante de plaja cu tarife foarte bune si unde puteti lua masa.
Excursii optionale. Functie de optiunile pe care mi le-ati transmis, eu deja am facut rezervarile, am si achitat un avans pentru a mentine tarifele. A fost foarte fain si bine organizat totul si de data asta, asa ca dpdv al calitatii serviciilor nu-mi fac nici un fel de gand. Va fi doar nevoie ca fiecare sa fie pregatit, cu ceea ce am recomandat.
Sper ca v-am dat o imagine mai clara, mai detaliata asupra a ceea ce o sa intalniti la Patong. La Bangkok nu am fost de data aceasta, de aceea nu am atins subiectul.
admin:
V-am dat la sosirea mea din Thailanda de acum 2 saptamani mai multe informatii proaspete, care adaugate la ceea ce v-am transmis si am postat aici anterior, va va ajuta sa va pregatiti pentru aceasta excursie.
Am explicat ca o sa plecati singuri, intalnirea o s-o avem la Bangkok, eu urmand sa ajung acolo din Hanoi, dupa finalizarea excursiei anterioare, cele in Cambodgia si Vietnam. Urmariti tot ceea ce v-am trimis, folositi informatiile pe care vi le-am dat.
In acest moment practic mai aveti nevoie doar de biletul de avion, pe care Samiza o sa vi-l transmita fiecaruia cu cateva zile inainte de plecare. Va recomand sa faceti check in-ul. Reamintesc ca acesta trebuie facut individual, de fiecare participant. Nu se face nici in agentie, nici de catre agentie, ci direct pe site-ul companiei de zbor. Cu aceste explicatii am rugamintea sa aveti inetelegerea sa nu aglomerati agentia cu telefoane sau mesaje ca nu stiti sau nu puteti sa faceti check in, pentru ca nimeni de acolo nu se ocupa de acest lucru, de aceea nu o sa va poata indruma. De cca 3 ani, am externalizat serviciul de rezervare a biletelor de avion, astfel ca ticketing-ul este realizat de o agentie partenera.
Impreuna cu Samiza o sa plecam peste cateva zile din tara, o sa fim in croaziera deci NU O SA AVEM INTERNET si nici acces la reteaua de telefonie mobina, astfel incat nu veti putea lua legatura cu noi pana pe data de 10 ianuarie.
Toata lumea mi-a transmis optiunile pentru excursiile optionale, am facut deja rezervarile. Toti 20, v-ati inscris la TOATE excursiile optionale.
admin:
Continui mesajul anterior cu calculatia excursiilor optionale. Datele, serviciile si excursiile optionale extra si tarifele/persoana sunt prezentate mai jos:
2 februarie Transfer Aeroport Phuket - Patong = 10 euro
4 februarie Coral by Cataraman = 35 euro
5 februarie Phi Phi + Bamboo = 92 euro
6 februarie City Tour = 21 euro
7 februarie James Bond + Khai = 80 euro
8 februarie Simon Cabaret VIP = 27 euro
9 februarie Transfer Patong - Aeroport Phuket = 10 euro
----------------------------------------------
TOTAL = 275 EURO.
Aceasta suma va fi necesar a fi achitata in prima zi de excursie, cand ajungem la Bangkok.
admin:
!!!! :oops: FOARTE IMPORTANT!
Inca nu a aparut pe site-ul MAE, dar am fost informati ca incepand de astazi Thailanda a introdus obligativitatea prezentarii unui certificat de vaccinare pentru intrarea in tara. NU EXISTA alternativa testarii, deci obligatoriu trebuie vaccin. Ma gandesc ca toti aveti vaccinul facut, dar atentie ca trebuie sa fie cu schema completa.
Ce pot sa va spun este ca asta noapte mai multe persoane care trebuiau sa se imbarce pentru Thailanda au fost refuzate pe motivul ca nu au certificat de vaccinare.
Iata ce am gasit pe site-ul Thailandei.
https://www.thaiembassy.com/travel-to-thailand/thailand-travel-restrictions:
UPDATED Guidelines on the New Thailand Travel Restrictions starting January 9, 2023
Airline passengers 18 years old or older must provide proof of full vaccination or proof of Covid-19 recovery not more than 6 months (180 days). Passengers who have not been vaccinated must have a letter from a doctor providing a reason.
Passengers from countries that have requirements which may prevent passengers from going back due to Covid-19 shall be required to have health insurance covering at least USD $10,000 of treatment of Covid-19 for the itineraries in Thailand plus 7 days.
Holder of official and diplomatic passports, United Nations Laissez-passer are exempted from health insurance requirements.
Holders of Thai passport and transit/transfer passengers are exempted from vaccination check and health insurance requirements.
The airlines must check the documents as required. If a passenger fails to produce documents proving these requirements are met, the passenger is subjected to being tested at the port of arrival.
The airlines must adhere to related regulations and comply with the guidance as appropriate, such as asking passengers to wear masks at all times except during meals or emergency situations.
Any passenger having symptoms of Covid-19 during travel shall be recommended to have a test at the time of arrival.
Source: Civil Aviation Authority of Thailand
BUY YOUR TRAVEL INSURANCE NOW at AXA Thailand.
Highlights of New Thailand Travel Restrictions starting January 9, 2023 at 1:00AM
Airline passengers the age of 18 year or older must provide the following:
Proof of Vaccination OR a letter from a doctor stating you have recovered from COVID-19 within the last 180 days.
Proof of Insurance (if traveling onward to another country whereupon a RT-PCR or ATK is required for entry). You can buy the recommended insurance here: Thailand Travel Insurance.
Passengers who are unvaccinated must prepare a letter from a doctor specifying as to why they are not vaccinated.
Exempted persons:
Thai Nationals
Children below the age of 18 years
Passengers who are transiting at the airport
More details about the new Thailand Travel Restrictions:
PRE-DEPARTURE TO THAILAND
> Proof of vaccination required (Thai Ministry of Health Approved vaccine list) or obtain the letter from the doctor i.e. recovery from COVID-19 or medical reason for not receiving a COVID vaccine.
> Recommended: Health Insurance which covers medical expenses while in Thailand. However, health insurance is mandatory for passengers traveling on to another country where PCR or ATK is required.
> Recommended to take an ATK test prior to your departure and also during your stay if you feel unwell. Book your hotel stays at SHA+ hotels in Thailand.
DURING YOUR STAY
> Self protection such as wearing masks in crowded areas, frequent hand washing, and the practice of social distancing.
> If you feel unwell, please visit a hospital.
Last updated: January 8, 2023 at 3:15 PM
sau tradus:
Orientări ACTUALIZATE privind noile restricții de călătorie în Thailanda începând cu 9 ianuarie 2023
Pasagerii care călătoresc cu avionul, în vârstă de 18 ani sau mai mult, trebuie să prezinte dovada unei vaccinări complete sau dovada recuperării Covid-19 de cel mult 6 luni (180 de zile). Pasagerii care nu au fost vaccinați trebuie să aibă o scrisoare de la un medic care să ofere un motiv.
Pasagerii din țările care au cerințe care pot împiedica pasagerii să se întoarcă din cauza Covid-19 trebuie să aibă o asigurare de sănătate care să acopere cel puțin 10.000 USD pentru tratamentul Covid-19 pentru itinerariile din Thailanda plus 7 zile.
Deținătorii de pașapoarte oficiale și diplomatice, de laissez-passer al Organizației Națiunilor Unite sunt scutiți de cerințele privind asigurarea de sănătate.
Posesorii de pașapoarte thailandeze și pasagerii în tranzit/transfer sunt scutiți de verificarea vaccinării și de cerințele privind asigurarea de sănătate.
Companiile aeriene trebuie să verifice documentele conform cerințelor. În cazul în care un pasager nu prezintă documente care să dovedească faptul că aceste cerințe sunt îndeplinite, pasagerul este supus testării în portul de sosire.
Companiile aeriene trebuie să respecte reglementările aferente și să se conformeze orientărilor, după caz, cum ar fi solicitarea pasagerilor de a purta măști în permanență, cu excepția meselor sau a situațiilor de urgență.
Orice pasager care prezintă simptome de Covid-19 în timpul călătoriei trebuie să i se recomande să fie supus unui test în momentul sosirii.
Sursă: Autoritatea Aviației Civile din Thailanda
Noi restricții de călătorie în Thailanda începând cu 9 ianuarie 2023 la ora 1:00AM
Pasagerii companiilor aeriene cu vârsta de 18 ani sau mai mult trebuie să furnizeze următoarele:
- Dovada de vaccinare SAU o scrisoare de la un medic care să ateste că v-ați vindecat de COVID-19 în ultimele 180 de zile.
- Dovada de asigurare (în cazul în care se călătorește mai departe către o altă țară, după care este necesară o RT-PCR sau ATK pentru intrare).
- Pasagerii care nu sunt vaccinați trebuie să pregătească o scrisoare de la un medic care să precizeze motivul pentru care nu sunt vaccinați.
Persoanele scutite:
- Cetățenii thailandezi
- Copii cu vârsta sub 18 ani
- Pasagerii care se află în tranzit pe aeroport
- Mai multe detalii despre noile restricții de călătorie în Thailanda:
ÎNAINTE DE PLECAREA ÎN THAILANDA
> Este necesară o dovadă de vaccinare (lista de vaccinuri aprobate de Ministerul thailandez al Sănătății) sau obținerea unei scrisori de la medic, de exemplu, vindecarea de COVID-19 sau un motiv medical pentru care nu a fost administrat vaccinul COVID.
> Recomandat: Asigurare de sănătate care să acopere cheltuielile medicale pe durata șederii în Thailanda. Cu toate acestea, asigurarea de sănătate este obligatorie pentru pasagerii care călătoresc mai departe în altă țară unde este necesară PCR sau ATK.
> Se recomandă efectuarea unui test ATK înainte de plecare și, de asemenea, în timpul șederii, dacă nu vă simțiți bine. Rezervați-vă sejururile la hotelurile SHA+ din Thailanda.
ÎN TIMPUL SEJURULUI DVS.
> Autoprotecție, cum ar fi purtarea de măști în zonele aglomerate, spălarea frecventă a mâinilor și practicarea distanțării sociale.
> Dacă nu vă simțiți bine, vă rugăm să vă prezentați la un spital.
Ultima actualizare: 8 ianuarie 2023 la ora 15:15
admin:
Pentru ca mai multa lume m-a intrebat pe Email daca mai trebuie facut inca un vaccin nou sau daca este valabil certificatul din 2021, fac aici precizarea:
- Daca aveti schema completa de vaccinare, adica 3 doze de Pfizer de exemplu, nu conteaza cand este facuta ultima doza. Deocamdata aceasta nu are termen de expirare.
- Daca aveti schema completa de vaccinare, NU mai trebuie sa faceti o doza mai recenta sau un vaccin nou (m-a intrebat cineva, dar personal nici nu stiu sa fi aparut altceva decat era in 2021).
Citesc acum pe forumul de Travel Thailanda si vad ca se asteapta unele revizuiri a anuntului de asta noapte. Este posibil sa se adauge printr-un nou comunicat ca si cei nevaccinati vor putea intra, dar cu test. Mai citesc si incerc sa va tin la curent.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă