Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Andaluzia 24 aprilie - 4 mai 2023.

<< < (6/6)

oli:
Sunt lucruri in Andaluzia care m-au imresionat f mult:
-Soarele, mancarea, Cordoba cu patio ale ei, cu Mesquita
-Sevilia, superba Sevilia, cu Feeria de Abril, neverosimil ca exista asa ceva, tumultosul tablao de flamenco, atata realitate pe scena, f bun spectacolul
-Senzatia de putere in faimosul hotel The Rock, deasupra golfului din Gibraltar, drumetia revigoranta la intaltime, alaturi de mare si cer
-lumina din Maroc, culorile, mirosurile, modul lor de viata
Ar fi pacat sa nu se mai organizeze excursia asta.

admin:
O s-o organizez Oli, promit, deja lucrez la ea. Diana va fi cea care o sa preia aceasta destinatie. Ar fi pacat intradevar sa nu se faca in felul in care organizam noi. Intradevar se poate vizita Andaluzia, in 2, in 3, sau cu agentii comerciale. Dar nu este acelasi lucru. Eu am folosit fiecare calatorie in Andaluzia ca o noua experienta, alegand, subliniind, imbunatatind continuu, de la trasee, timeing, vizite, pana la hoteluri. Am ajuns acum, dupa 12 ani si vreo 20 de excursii acolo, la o formula din punctul meu de vedere perfecta. Chiar daca nu e o excursie usoara, avand trasee pietonale zilnice, destul de lungi, multe vizite, 4 schimbari de hoteluri, aduce in fata participantilor tot ce are Andaluzia mai frumos, mai iconic, mai particular.

M-am bucurat mult pe aeroport si pe grupul de whatsapp sa vad lumea atat de bucuroasa de aceasta experienta, asa ca show must go on...

Ben:
Frumos si adevarat ce a scris oli despre Andaluzia. Am inceput sa descarc fotografiile de pe carduri revazand astfel nu doar obiectivele foarte cunoscute ci si micile perle, locurile ascunse prin labirinturile de stradute, la care nu ai timp sa arunci uneori decat o privire. A fost o excursie grozava si chiar aventura marocana merita povestita.

Cu siguranta o sa-mi programez candva sa revizitez Malaga si Sevilia mai pe indelete.

Ben:
Si mai e ceva. Gigi ne intreba in autocar, in prima zi, la ce ne duce gandul atunci cand auzim de Andaluzia. Pe linga cele pomenite atunci, cred ca trebuie adaugata si muzica de chitara. In afara omniprezentei ei in flamenco, aici exista o puternica cultura pentru chitara clasica, unul din marii compozitori ai acestui gen de muzica culta fiind Manuel De Falla, fiu al Cadizului.

In ce priveste flamenco, il stiam pe Paco de Lucia din colaborarile lui cu doi mari chitaristi de jazz. Ascultasem si ceva flamenco dar nu prea mult. Acum sunt complet cucerit.

Si pentru ca muzica are nevoie de exemplificari, iata cateva:

ceva mai traditional, pentru feria

doua cartageneze cantand din Manuel de Falla

si din nou Paco de Lucia cu o piesa mai sofisticata si de mare virtuozitate

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă