Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Andaluzia 24 aprilie - 4 mai 2023.

<< < (3/6) > >>

admin:
Se coboara doar pe drum asfaltat.

admin:
Confirm primirea raspunsurilor de la toata lumea, mai putin de la 2 participante:

Adelina Sofia N
Catalina M

Ade-Sofia:
Bună ziua. Nu am primit nici un mail, îmi pare rău. Voi participa cu drag la toate optionalele propuse. Adelina Sofia N

admin:
Buna ziua tuturor! Mai sunt 3 saptamani pana la plecarea in aceasta excursie, asa ca incerc sa va ajut cu pregatirile.

Mai intai o explicatie cu privire la documentul de calatorie. Cf site-ului mae, autoritățile din Gibraltar solicită tuturor persoanelor să călătorească în baza unui pașaport, cu excepția cetățenilor UE care dețin o carte națională de identitate valabilă pe parcursul întregii călătorii/șederi. De cele mai multe ori granita dintre Spania si Gibraltar (care face parte din Regatul Marii Britanii) se face fara sa se solicite document de calatorie, culoarul pietonal este liber pt a intra. Dar regula este sa fie verificate documentele, iar cu britanicii am intampinat chiar si personal probleme cu cartea de identitate: ba ca este deteriorata, ba ca nu se poate citi in verificatorul de acte, tot felul de motive. De aceea eu intotdeauna am pasaport la mine cand trec o granita a MB. Asa o sa fac si acum.

Apoi, in general la imbarcare vi se cere ca document, cel cu care ati facut check in-ul online. Si cel mai friendly, soft-ul de check in este cu pasaportul, deci 95% din check in-urile online se fac in baza pasaportului.

In al treilea rand, exista o probabilitate (e drept mica, dar hai s-o luam in calcul) de a merge totusi in Tangier de 1 Mai. Discutam cand suntem toti adunati in prima zi si daca exista multi care doresc sa mearga in acest tu de de zi, o sa incerc sa rezolv ad-hoc excursia. Iar in Maroc nu veti putea trece decat cu pasaport.

Asa ca recomandarea mea este sa luati pasaportul la voi. Optional, tinut separat, e buna si CI, in caz ca pierdeti pasaportul pe perioada excursiei.

Pentru intrarea in Spania, cetățenii români nu au nevoie de viză. Intrarea în Spania este permisă cu pașaportul sau cartea de identitate valabile. Începând cu data de 2 iunie 2022, pasagerilor care sosesc în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, provenind din statele membre ale Uniunii Europene sau statelor asociate Schengen, NU li se va mai solicita prezentarea formularului de control sanitar SpTH și nici a certificatului COVID-19.

Pentru eventuala intrare in Maroc, la fel nu aveti nevoie de nici un document medical: la data de 1 martie 2023, autoritățile marocane au decis ridicarea restricțiilor sanitare pentru COVID-19. Doar viza temporara este nevoie si de asta de regula ma ocup eu pe ferryboat.

Bagaje. Aveti dreptul de a avea la voi gratuit la imbarcarea pe avion un troller de cala cu greutatea maxima de 23 kg si de un carry-on (bagaj de cabina) de maxim 8 kg/55x40x23 cm + 1 personal item (poseta, borseta, un foarte mic rucsacel).
Va sfatuiesc mai mult decat prieteneste sa nu infundati in bagaje tot ce va trece prin minte, cu gandul "daca imi trebuie" si "mai bine sa am la mine, decat sa am nevoie si sa nu am la indemana". Toata partea de manipulare si dus al bagajelor INCLUSIV SI IN MOD SPECIAL - TRECEREA FRONTIEREI SPANIA/GIBRALTAR - se face de fiecare persoana in parte. NU EXISTA NIMENI CARE SA AJUTE SI MACAR PE DISTANTE SCURTE. Uneori este nevoie sa parcurgeti pietonal, cu bagajul dupa voi cateva sute de metri, pentru ca hotelul fiind zona centrala, nu se poate intra cu autocarul. Este cazul de exemplu in Cordoba, unde vom sta in zona istorica, in care este interzis sa se intre cu autocarul si deci va trebui sa ne luam fiecare bagajele si sa deplasam de la parcarea in care ne lasa bus-ul, pana la hotel. Apoi, autocarele din Spania nu au dreptul sa intre in Gibraltar, asa ca toata lumea care este cazata sau doar in tranzit, coboara inainte de intrarea in zona de siguranta frontaliera si trece pe jos, cu bagajele pe care le are. Doar dupa granita, o sa aranjez taxi-uri care sa ne duca pana la The Rock.
Asa ca - luati-va cat mai putine lucruri in bagaje si alegeti de preferinta, un spinner (troller cu 4 role - peridoc) pt ca o sa va fie mult mai usor la carat.

Foarte recomandat este un rucsac urban, de cca 10-15 l, pe care sa-l aveti zilnic pregatit si primenit cu apa, pelerina, un fruct, sandvici sau un pachet de biscuiti pentru ca nu intotdeuna ora de masa pe care o s-o avem coincide cu cea biologica, a fiecaruia. O sa aveti nevoie in special pe stanca Gibraltarului, pt ca o sa fim plecati ore bune si uneori mai putin apropiat de un adapost in caz de ploaie sau de un chiosc de unde sa va cumparati apa sau un sandvici.

Ce sa aveti la voi. Pai in primul rand trebuie sa ne gandim la vreme si la activitati. Vremea dupa cum am vazut in prognoza va fi maxim 18 grade pe timp de zi, 10-11 grade noaptea. Deci nu foarte cald, nu rece, in concluzie perfect pentru vizitare. Eu cel putin sunt atent intotdeauna in primul rand la incaltaminte: sa fie comoda si adecvata locurilor prin care merg si vremii prognozate. In cazul nostru avem destul de mers pe jos, dar nu in natura, nu pe poteci. Deci nu aveti nevoie neaparat nevoie de trekeri, dar daca aveti unii usori, de primavara, este ideal sa-i aveti cu voi in Gibraltar. Dar este buna orice incaltaminte sport, cu talpa aderenta si flexibila, comoda si foarte recomandat care sa reziste la apa. In cazul in care ploua, sa nu stati uzi la picioare.

Imbracaminte sport pentru excursii si tururi, una mai light casual in rest. In care sa va simtiti comod, dar in acelasi timp si frumos imbracat. Seara cand o sa mergem la feeria Sevilla, la hotelurile din Cordoba si Gibraltar, cand iesiti la restaurant sau va plimbati.

Pregatire fizica. Am anuntat inca de la lansare ca este vorba de o EXCURSIE ACTIVA: "Este o vacanta in tur, calatorim si avem program in fiecare zi, asta inseamna ca nu exista posibilitatea de program individual, decat cel indicat ca fiind timp liber. Este o excursie de vizitare pe distante scurte, nu vom face decat putini kilometri cu autocarul, dar ceea ce trebuie sa stiti si pentru acest lucru pregatiti, ca o sa avem de parcurs pe jos aproape in fiecare zi distante de 8-10 km. Este o actiune activa, pentru persoane disponibile la efort fizic, care-si doresc sa viziteze obiective, locuri, nu din autocar, nu din sightseeing tours, ci cu ragaz, la pas.
Nu alergam, nu ne grabim sa bifam, ci vizitam la pas. Dar evident ca fiind limitati de timp, de distantele lungi pe care le avem de parcurs si de nevoia ca grupul sa ramana compact, trebuie sa se mentina un ritm constant. Pentru asta trebuie sa fiti asa cum am cerut si indicat in profil, o persoana activa. Daca nu ati citit cu atentie prezentarea excursiei si duceti o viata mai putin activa, incercati macar in aceste 3 saptamani sa va miscati in fiecare zi, sa faceti plimbari lungi, astfel incat muschii sa fie pregatiti pentru efortul care urmeaza. 

Mergem intr-o tara in care avem acces usor la medicamente (mai putin antibiotice, pentru ca acestea ca peste tot se pot elibera din farmacii doar pe baza de reteta), totusi, va sfatuiesc sa aveti cu voi o mica trusa cu medicamentele care stiti ca mai aveti uneori nevoie.

Prizele (cu exceptia, Gibraltarului unde sunt de tip britanic) sunt normale ca si la noi. Pt Gibraltar aveti nevoie de un adaptor pt priza britanica. Asa arata un adaptor: https://vectro.ro/produs/adaptor-stecher-universal-uk-3p-suko/?utm_source=Google%20Shopping&utm_campaign=Vectro%20-%20Toate%20Produsele&utm_medium=cpc&utm_term=7593&gclid=Cj0KCQjwz6ShBhCMARIsAH9A0qWZKdq-xAgyuIzSTACDVGw5BwH2LKpOVHTl1v9SWukWNDfHjU5mj4IaAgk7EALw_wcB

Nu uitati acasa cablurile de incarcare pt device-uri, ideal sa aveti si baterie externa.

In rest ce sa zic, cei care au mai fost cu mine stiu: dau tot ce pot si stiu pentru a va oferi siguranta, confort, o vacanta minunata. Insa nu totul depinde intotdeauna de mine, sunt lucruri pe care nu le pot controla, apar sau se schimba independent de mine. Ce pot este  doar sa le rezolv sau sa adaptez/improvizez cat mai bine posibil, dar pt asta este nevoie de intelegerea situatiei, de rabdare din partea celor din grup.
Apoi trebuie sa stiti despre mine ca tin foarte mult la atmosfera din grup, la felul in care interactionati, pentru ca totul sa fie ca o vacanta cu prieteni, cu ca intr-o excursie a unei agentii de turism. Faceti parte dintr-un club, este o vacanta Singles Camp, asta inseamna in primul rand socializare, atmosfera de bun simt si de respect reciproc. Nu mi-au placut niciodata vorba ridicata, jignirile, egoismele, indiferent de ce motive de justificare ar fi. Intre prieteni nu trebuie sa existe asa ceva.

Este ultima mea vacanta cu grup Singles Camp in Andaluzia, asa ca tin in mod deosebit sa-mi iau ramas bun cu placere si implinirea ca am insotit inca un grup care s-a bucurat de acea zona minunata. Asa ca realizati cat de mult sunt pregatit sa ofer!

Biletele de avion o sa vi le transmit cu cateva zile (3-4) inainte de plecare, pentru a va putea face fiecare in parte, check in-ul online.

Ben:
Salutari! Sunt la prima iesire externa cu SC (am mai participat la o excursie interna toamna trecuta) dar, tinand cont de cele citite pe aici, nu am emotii si nu ma indoiesc ca va fi una foarte reusita. Activitatile organizate de voi se potrivesc de minune cu stilul meu de a face turism.

Andaluzia e de cativa ani pe lista mea insa am tot amanat vizitarea ei in special pentru ca e mai complicat sa o faci de unul singur, avand multe obiective de atins intr-o zona destul de intinsa. Din acest motiv, dupa ce v-am descoperit, m-am bucurat cand am vazut excursia aceasta.

Foarte bune sfaturile pe care le dati la inceputul fiecarei calatorii. Eu ma gandeam sa ma pregatesc pentru 25 de grade, dar se pare ca prognozele spun altceva (poate la Sevilia va fi ceva mai cald). Sa mai vedem totusi si cu o saptamana inainte de plecare.

Gigi (am inteles ca ne tutuim pe aici), poti sa-mi spui cam ce se gaseste in zona de free shopping din Gibraltar? Ma intereseaza in special daca ai remarcat vreun magazin de echipamente foto. Sunt putin pesimist, dar daca ar exista, mi-as pregati din timp o lista, macar sa arunc un ochi. Ceva ma face sa cred ca vreun supermagazin foto (cum am auzit ca ar fi in Thailanda sau Singapore) nu o sa gasesc. Poate doar vreun mic butic si atunci nu merita sa pierd vremea cu liste. Altfel, nu-s amator de shopping iar un tricou doua si poate o palarie sunt convins ca o sa gasesc.

Nu sunt hotarat daca sa car un trepied cu mine. Probabil va depinde de cum imi va iesi bagajul. Te vad pasionat de fotografie. Tu porti in calatoriile tale asa ceva? Stiu ca in cele mai multe locuri nu e voie cu el si oricum nici nu ar fi timp pentru asta, dar ma gindesc la fotografii de noapte si poate la rasarit, in afara perioadelor de vizitat, in free time.

Gracias!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă