Arhiva > Arhiva
Alegoriile ca unelte ptr schimbare...
silviu:
mori gratis :(
anamama13:
Ratele la scoala de vulturi
Odata ca niciodata, animalele au hotarat ca ar trebui sa faca ceva semnificativ pentru a intampina problemele lumii noi. Asa ca au infiintat o scoala.
Au adoptat un program de activitati care includea alergatul, cataratul, inotul si zborul. Pentru a fi mai usor de aplicat, toate animalele si-au luat toate cursurile.
Rata era foarte buna la inot. De fapt, era mai buna decat instructorul ei! Totusi, lua doar note mici la zbor si se descurca foarte prost la alergat. De vreme ce alerga atat de incet, a fost nevoita sa renunte la inot si sa faca ore suplimentare pentru a exersa alergatul. Acest lucru i-a ranit foarte tare labele si a devenit mediocra la inot. Insa “mediocru” era ceva acceptabil, asa ca nimeni nu si-a facut probleme din aceasta cauza – in afara de rata.
Iepurele a inceput ca fiind primul din clasa la alergat, dar a capatat o contractie nervoasa la muschii piciorului deoarece avea atat de mult de recuperat la inot.
Veverita era foarte buna la catarat, dar intampina tot timpul neplaceri la ora de zbor, deoarece profesorul o punea sa inceapa de la sol, nu din varful copacului. A inceput sa sufere de carcei din cauza epuizarii, asa ca a luat doar 5 la catarat si un 4 la alergat.
Vulturul era un elev problema si a fost sever pedepsit pentru nonconformism. La orele de catarat, ajungea primul in varf, dar insista sa o faca zburand !”
Morala
Fiecare persoana are anumite calitati, abilitati si puncte forte. In societatea noastra, tendinta este aceea ca oamenii sa fie uniformizati fara a li se recunoaste si aprecia acele calitati unice.
Ar fi de preferat ca oamenii sa se orienteze spre identificarea si dezvoltarea punctelor forte prin care pot aduce o contributie valoroasa, in loc sa incerce sa-si creeze o falsa identitate.
Preluare dupa John C. Maxwell – „Leadership de aur”
almi_gabi:
anamama mi-au placut alegoriile , "casa sufletului" desi o stiam cand am citit-o aici parca a "sunat" altfel - mai plina de intelepciune.
almi_gabi:
Povestea ochilor
A fost odata o oarba care se ura pe ea insasi din cauza ca era oarba.
Ea ura pe toata lumea, cu exceptia prietenului ei iubitor. El era
intotdeauna gata sa o ajute.
Intr-o zi ea i-a spus lui:
"Daca as putea sa vad lumea, eu m-as casatori cu tine."
Intr-o zi cineva i-a donat o pereche de ochi. Cand bandajele au fost
luate jos, ea a putut sa vada totul, inclusiv pe prietenul ei.
El a intrebat-o:
"Acuma ca tu poti vedea lumea, te casatoresti cu mine?"
Fata s-a uitat la el si a vazut ca el este orb. Numai vazand ochii
lui inchisi a socat-o. Ea nu se astepta la asta. Gandul ca trebuie sa
se uite la ochii lui inchisi toata viata ei a facut-o sa-l refuze.
Prietenul ei a plecat si a doua zi i-a scris o nota spunand:
"Sa ai grija de ochii tai, draga mea, pentru ca inainte sa fie ai tai,
au fost ai mei!"
Asa este si cu mintea omeneasca care lucreaza aproape intodeauna cand
starea noastra se schimba. Numai cativa dintre noi ne reamintim cum
viata noastra a fost inainte, si cine a fost alaturi de noi in cele
mai dureroase situatii.
almi_gabi:
Conduci automobilul tau sport, de 2 locuri, intr-o noapte cu o furtuna teribila.
Treci pe langa o statie de autobuz, unde se afla 3 persoane asteptand:
1. O batrana bolnava pe moarte
2. Un vechi prieten, care, odata, ti-a salvat viata
3. Femeia visurilor tale, sau barbatul ideal.
Pe cine ai lua in automobilul tau, tinand cont ca nu ai decat un singur loc, doar pentru un pasager ???
Gandeste-te foarte bine la raspunsul tau, inainte de a citi mai departe.
Aceasta este o dilema etica si morala, care se foloseste in interviurile pentru angajare la serviciu.
Ai putea lua batrana , pentru ca este pe moarte si trebuie salvata prima.
Ai putea lua prietenul care ti-a salvat viata si esti obligat fata de el.
Neindoielnic e posibil ca niciodata sa nu mai reintalnesti femeia visurilor tale , sau barbatul ideal.
Un candidat, intr-un interviu ca acesta, a fost angajat dintre 200 de concurenti, pentru magnificul sau raspuns.
Vrei sa stii raspunsul lui ?
El a raspuns simplu :
‘As da cheile masinii prietenului meu si i-as cere sa duca batrana la spital; in timpul acesta, eu as ramane sa astept autobuzul, impreuna cu femeia visurilor mele.’
Ti-a placut istorioara ? Pai, asa este si viata, pentru asta trebuie sa ai mereu prezenta acea fraza banala:
O PROBLEMA PUSA CORECT, ESTE PRACTIC REZOLVATA.
M O R A L A Sa dam mai multa atentie la ceea ce spunem si facem
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă