Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Clisura Dunarii, un loc epic si spectaculos. 19 - 22 mai 2022

<< < (6/7) > >>

martie:

--- Citat din: mihaela2017 din Marți, 17 Mai 2022, 17:34 ---Multumesc pentru sugetii. Am rezolvat problema cu transportul pana in Bucuresti. Voi veni cu microbuzul care ajunge la 3:45 in Aeroportul Otopeni si de acolo merg spre locul de intalnire cu Uber. Daca cumva  e cineva din grup care pleaca din Otopeni si are vreun loc liber, dati-mi de veste. 🙂 Multumesc!

--- Terminare citat ---

Daca ai probleme cu Uber, incearca si Bolt. La ora aceea s-ar putea sa gasesti mai greu masina, luna trecuta cand m-am intors de la Londra la ora 1 am asteptat cam 30 minute si au venit cu un tarif foarte mare. Ai si tren din fata aeroportului pana la gara, 3.52-4.17, sau 4.32-4.57 si de acolo e simplu sa gasesti masina. Succes!  Florin

mihaela2017:
Multumesc, Florin!

krondia:
Clisura Dunării, o poveste frumoasă... :smitten: aceeasi si totusi diferita de fiecare dată.
 Un grup frumos, unit, vesel, premiul intai cu coroniță la punctualitate. Bravo vouă!  :applause:
Ati fost, cu siguranta, primul meu grup la care nu a trebuit sa ma uit la ceas, mereu la timp, o bucurie sa revad cu voi aceste locuri minunate si prin ochii vostri.

Am inceput excursia, ca de obicei, cu vizita la atelierul unui mester ceramist din Olari, am vazut cum sunt plamadite frumoasele obiecte din lut, am aflat din tainele acestui mestesug, practicat tot mai putin.

Ne-am oprit apoi la Târgu Jiu, am admirat maiestuoasa Coloana fara sfarsit si am parcurs apoi pe jos Calea Eroilor pâna in centru unde am luat masa de prânz.
Foarte frumos orasul, ingrijit, cu multe flori, alei cu trandafiri. Am admirat apoi celelalte opere celebre ale maestrului Brâncuși: Poarta Sărutului, Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, ne-am plimbat pe malul Jiului, pentru a intelege viziunea marelui artist când a conceput acest ansamblu de monumente dedicat ostasilor români cazuti in primul razboi mondial.

La resort am ajuns seara, la timp pentru a ne bucura de câteva ore placute pe malul Dunarii sau pentru câteva poze cu macii din apropierea căsuțelor. Era liniste, eram doar noi, am profitat din plin de atmosfera de grup. A urmat cina, puțina muzica si chiar si dans, apoi odihna, urma o zi plina.

krondia:
Prima zi adevarata de vacanta am inceput-o cu plimbarea cu barca la Cazane. Putini turisti in zona, vremea calda, numai buna pentru o iesire pe Dunare. Conteaza mult sa fii un grup organizat, sa nu astepti sa se formeze un grup si, mai ales, sa te bucuri de aceasta experienta faina alaturi de prieteni.

Am mai ramas puțin in zona pentru o sesiune foto impreuna cu "Decebal", am vizitat si manastirea Mraconia. Totul in tihna, fara alergatura. Dar, pentru ca ne astepta un pranz delicios, am luat drumul spre Eibenthal. Foarte pitoresc acest traseu, dar si aici conteaza sa ai un sofer bun, asa cum am avut noi intrucat drumul este ingust, cu vizibilitate refusa pe unele portiuni. Merita insa efortul pentru ca este o alta lume acolo sus. Un sat cehesc autentic, foarte curat, cu gospodarii ingrijite.

Foarte bun gulasul dar si berea ceheasca, tartele traditionale. Dupa asa masa copioasa musai sa facem si o plimbare, un traseu placut de-a lungul pârâului care traverseaza satul, totul era verde, multe flori.

De la Eibenthal am coborât la Svinita, urma degustarea smochinelor in diverse forme :): in vid, gem, dulceata, lichior, țuica... toate foarte gustoase. Am mai fi stat la povesti in livada dar voiam sa mai prindem câteva ore de soare,  relaxare la piscina sau pe malul Dunarii. Apoi cina, putina muzica si miscare pentru cei pe care-i mai țineau picioarele..  :dance:

Imaginile zilei:

Mada_Avr:

--- Citat din: krondia din Luni, 23 Mai 2022, 22:54 ---Clisura Dunării, o poveste frumoasă... :smitten: aceeasi si totusi diferita de fiecare dată.
Un grup frumos, unit, vesel, premiul intai cu coroniță la punctualitate. Bravo vouă!  :applause:
Ati fost, cu siguranta, primul meu grup la care nu a trebuit sa ma uit la ceas, mereu la timp, o bucurie sa revad cu voi aceste locuri minunate si prin ochii vostri.

--- Terminare citat ---

Draga Diana, iti multumesc / multumim pentru laude  O0
Si noi (cel putin eu, cu siguranta) ne-am bucurat sa fim cu tine in excursie.

M-am bucurat de vremea foarte frumoasa si de locurile, aproape salbatice, foarte frumoase, vizitate.
Mi-ar fi placut ca plimbarea cu barca sa dureze mai mult. probabil nu te-ai fi asteptat sa zic asta, avand in vedere ca uneori mi-e teama pe apa  oO Dunarea si peisajul sunt spectaculoase privite din locuri la care nu avem acces cu masina  ;)
Desi nu-mi doream neaparat sa petrec atatea ore la plaja si piscina, acestea au fost, pana la urma, binevenite. Insa, ma gandesc ca, daca dintr-un grup de 20 persoane, in cele doua zile au stat la piscina doar (aceiasi) 6, probabil nu este un punct prea de interes. Cu o usoara reorganizare a excursiilor, poate din 4 zile se pot face 3. Este doar o parere. A nu se intelege ca am ceva de reprosat.

Locul in care am fost cazati este chiar fain. Cu toate bălbele lor, una peste alta m-am simtit bine acolo.

Iti multumesc inca o data pentru felul in care gestionezi excursiile la care participi si sper sa ne revedem cu bine curand  *|*

Salutari tuturor!  8)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă