Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Croaziera Caraibe&Guadelupe 11 - 21 decembrie 2021
admin:
Las tot blocat pentru discutii acest topic, pentru a ma asigura ca toata lumea gaseste usor si citeste informatiile mele. Daca aveti intrebari, eu sunt conectat 100% la aceasta excursie, imi puteti scrie pe Email pe office@singlescamp.ro sau daca e ceva mai urgent ma puteti suna fara probleme intre 09:00 - 18:00.
Vreau sa va ajut cat pot eu mai mult pentru a nu va stresa pt plecare de documente, teste, etc.
Pentru ca este cel mai important lucru pt plecare, va spun de testul PCR de care o sa aveti nevoie la imbarcarea pe vas si care va mai poate fi solicitat.
Cei de la MSC ne-au anuntat o schimbare a felului in care masoara intervalul de valabilitate de 72 de ore, nu mai este fata de ora de imbarcare ci fata de ora de plecare a vasului din port. Ori aceasta este 21:00. Deci testul trebuie facut cel mai devreme la ora 21:00. (initial va spuneam de 16:00 - 17:00).
Cea mai buna solutie pe care am gandit-o este sa mergeti toti impreuna la ora 21:00 pt efectuarea testului ( :oops: ora de pe rezultat nu are voie sa fie mai devreme de ora 21:00 pt ca puteti avea probleme la imbarcare).
Am discutat la Centrul de recoltare Milena de pe aeroport si ne poate programa pe toti la 21:00. Rezultatul vine dupa 6 ore, in engleza si printat, deci la ora 03:00 dimineata, atunci cand aveti intalnirea pe aeroport pt imbarcare.
Insotitorul de grup se cazeaza la Hotel Otopeni, foarte aproape de Henri Coanda. Am sa aranjez acolo sa fiti transferati la aeroport, la 20:30 si sa fiti adusi inapoi imediat dupa testare. Deci cine sta la hotel este super, cand revine intra direct la odihna. cine e din Bucuresti, isi poate lasa masina in parcarea hotelului o ora pana se face operatiunea de dus - intors de la testare.
Deci pt cine imi raspunde pana luni la Email-ul pe care-l transmit maine ca vrea sa faca testarea in felul acesta, am sa fac eu programare pe aeroport.
Acum despre formulare. Veti avea de completat:
1 - declaratia pt Paris
2 - declaratia pentru Guadelupe
3 - declaratia pentru Sint Maarten
4 - declaratia pentru urcarea pe vas.
Declaratiile 1, 2 si 4 se completeaza pe formulare listate, deci de mana, doar declaratia 4 trebuie completata online.
Din agentie ati primit pe Email declaratiile 1 si 2, le puteti lista si completa, sa veniti cu ele gata pe aeroport.
Declaratia 3, cea online se completeaza online si trebuie facuta cu 72 de ore inainte (mai repede nu va lasa). O sa intrati in Sint Maarten pe data de 12:00 ora 11:20, deci doar incepand cu data de 09.12.2022 ora 12:00 veti putea completa aceasta declaratie: https://stmaartenehas.com/application-form/ Rezervati-va atunci timp, pentru a fi siguri ca pana seara primiti confirmarea si o puteti lista. Incepand cu acea ora eu am sa fiu online cu voi, cine are nevoie de indrumare sa ma sune si parcurgem pasii impreuna.
Declaratia 4 se afla atasata de biletul de croaziera. Gabi o sa le aduca la aeroport si aveti timp sa le completati pana la imbarcarea pe vas.
Acum hai sa vedem ce completam.
1. Declarație pe proprie răspundere, pentru intrarea in Franta prin care cel care completeaza atestă că nu prezintă simptome de COVID-19 și nu are cunoștință să fi fost caz contact. Declarația poate fi descărcată de pe pagina de internet a Ministerului de Interne francez: declarație pe proprie răspundere, pentru intrarea in Franta prin care cel care completeaza atestă că nu prezintă simptome de COVID-19 și nu are cunoștință să fi fost caz contact. Declarația poate fi descărcată de pe pagina de internet a Ministerului de Interne francez: aici[/b]. Arata asa:
I, the undersigned,.......Nume prenume....................................................
Mr/Mrs: .........
Born on: .de completat unde v-ati nascut............
Nationality:Roumain
Residing at:...de completat unde stati...............
Initial place of origin (city/country): Romania
Final destination (city/country): France DOM, Guadeloupe, Point a Pitre
✅ I hereby declare on my honour that I have not had any of the following symptoms during the last 48 hours:
- Fever or chills;
- Cough or aggravation of my usual cough;
- Unusual fatigue;
- Unusual shortness of breath when I speak or make the slightest effort;
- Unusual muscle aches and/or pains;
- Unusual headaches;
- Loss of taste or smell;
- Unusual diarrhoea.
✅ I hereby declare on my honour that I have no knowledge of having been in contact with a confirmed case of COVID-19 during the last fourteen days prior to departure.
Done in ____Bucuresti________________, on __09__ / 12____ / 2021
Signature
Aici semnati
Revin cu celelalte 2 formulare in postarea urmatoare.
admin:
Declaratia 2, pt intrarea in Guadeloupe. Documentul transmis arata asa:
ATTESTATION RELATIVE A UN DÉPLACEMENT AÉRIEN OU MARITIME
A DESTINATION DE LA GUADELOUPE
Attestation à présenter par tout passager en provenance de France métropolitaine, ou d’autres territoires (hors Saint-Martin,
Saint-Barthélemy et Martinique), en application des décrets n° 2020-1262 du 16 octobre 2020 modifié et n° 2020-1310 du 29
octobre 2020 modifié, prescrivant les mesures générales nécessaires pour faire face à l’épidémie de covid-19 dans le cadre de
l’état d’urgence sanitaire et de l’arrêté préfectoral n° 2021-088 CAB/BSI du 16 avril 2021
Partie à compléter par le passager (toutes les mentions sont obligatoires):
Je soussigné(e),
NOM : ……………Numele de familie………………………………………..…………………………………………………………………………
PRÉNOM(S) : ……………Prenumele…………………………………………………………………………………………………………
DATE DE NAISSANCE : ………data nasterii…………………………………………………………………………………………………..
LIEU de NAISSANCE : ……………unde v-ati nascut……………………………………………………………………………………………….
NATIONALITÉ : …………….…Roumain………………………………………………………………………………………….. ……….
ADRESSE en GUADELOUPE : Hotel Langley Resort Fort Royal, Deshaies, Guadelupa
………………………………………………………………………………………………………………………………………..
………………………………………………………………………………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………………………………………………………….
TÉLÉPHONE FIXE en GUADELOUPE: …+590 590 68 76 70……………………………………………………………………………………..
TÉLÉPHONE PORTABLE :. ……………………numarul de telefon cu prefixul RO in fata (+40).………………………………………………………………………………..
AÉROPORT de DÉPART : …OTP Henri Coanda Otopeni Bucuresti………………………………………………. …………………………………………………...
NUMÉRO de VOL : ……KL 3574 (avec conexion on Amsterdam et Paris KL 1372 et AF 1341…………… ………………………………………………………………………………………..
NUMÉRO DE SIÈGE ……locul, dupa check in…………………….…………………………………………………………………………………..
N° de PASSEPORT ou CARTE IDENTITÉ :…numarul pasaportului………………………………………………………………………………….
DATES EXTRÊMES DU SÉJOUR : ……12/12/2022………………………………………………………………………………………..
Je déclare sur l’honneur voyager pour le motif suivant :
motif impérieux d’ordre professionnel ou familial ;
motif de santé relevant de l’urgence ;
motif professionnel ne pouvant être différé.
Précisions (joindre les documents justificatifs) : …nu completati…………………………………………………………………………… a
- Je confirme que je ne présente pas de symptôme d’infection à la covid-19.
- Je confirme qu’à ma connaissance, je n’ai pas été en contact avec un cas confirmé de covid-19 dans les quatorze
jours précédant le vol.
- J’accepte qu'un test ou un examen biologique de dépistage virologique de détection du SARS-CoV-2 puisse
être réalisé à mon arrivée.
- Je m’engage à respecter un isolement prophylactique de 7 jours, à compter de mon arrivée en
Guadeloupe*
- Je m’engage, si j’ai plus de 11 ans, à réaliser un examen biologique de dépistage virologique permettant la
détection du SARS-CoV-2 à l’issue de ces 7 jours d’auto-isolement.
* Il est possible de suspendre de manière temporaire cet isolement prophylactique pour les motifs suivants :
• déplacement pour des achats de première nécessité (achats alimentaires, achats d'autres produits essentiels),
• consultation ou modalités d'ordre médical (visite médicale, rendez-vous hospitalier, test PCR, achats de médicaments...),
• convocation, audition ou invitation, formulée par l'autorité administrative ou judiciaire.
Plateforme d’information/orientation de l’agence régionale de santé (7j/7 ; de 8h à 18h) : 05 90 99 14 74
Fait à…………ziua…………….., le ….../...…./2021..
Signature
semnati
admin:
M-am oprit deocamdata, nici nu pot trimite un Email fara sa mai aflu un raspuns pe care nu o sa-l pot primi decat luni dupa amiaza. Eu sunt la birou, lucrez 100% pentru aceasta excursie.
admin:
Revin acum, mi-as dori sa cred ca nu mai apare ceva care sa necesite eforturi organizatorice suplimentare, financiare si de timp. Incerc sa fiu cat se poate de scurt, pentru a intelege la ce lucram de 3 zile si ce a determinat decizia de a evita Guadelupe.
Dupa ce am trecut cateva obstacole organizatorice si am crezut ca totul s-a asezat pe fagasul normal, urmarind (cum facem de fiecare data cu destinatiile in care se pleaca) Guadelupe am vazut ca exista miscari de protest impotriva masurilor de impunere fortata a vaccinarii, de concediere a personalului medical si a pompierilor nevaccinati, de inchidere a scolilor si de interzicere a intrarii vaselor de croaziera (esentiale pentru supravietuirea economica si financiara a insulei). Si din pacate ingrijorarea noastra a crescut, pe masura ce zilele treceau pt ca ceea ce parea la inceput un foc de paie (la fel cum se intampla in majoritatea tarilor din lume), miscarea de protest care dureaza de vreo 14 zile, a capatat forme violente saptamana trecuta atat in Guadelupa cat si in Martinica. S-au instalat baraje, baricade, intrerupandu-se practic fluxul rutier. Comunitatile litorale, la fel si hotelurile care au iesire la mare au adoptat transportul pe mare, aeroportul oferind posibilitatea de a iesi foarte usor la apa.
Am luat legatura cu hotelul in fiecare zi, am solicitat informari de la site-urile lor de stiri, incercand sa intelegem ce se intampla, care este adevarul si situatia din teren. Hotelul ne-a comunicat de fiecare data sa fim linistiti ca vom fi asteptati in aeroport de un delegat care ne va conduce la ambarcatiune si intr- o ora o sa a fim pe calea apei la ei. Poate ca daca era un zbor care ajunge dimineata as fi inclinat 50% spre aceasta varianta, dar voi ajungeati acolo la 18:30. Pana luati bagajele pana una alta, mai repede de ora 20:00 nu ajungeati in ambarcatiune. In alte circumstante ar fi fost interesant, romantic, placut sa vedeti apusul din salupa, dar in conditiile actuale, v-as fi creat griji si emotii. In framantarea aceea, sambata cand urma sa va transmit Email-ul cu informatii, m-am oprit si am povestit si cu Samiza, pentru a lua o decizie: continuam cu Guadelupe, sperand ca vizita ministrului francez de DOM si a 1000 de soldati antitero vor linisti situatia, sau renuntam si cautam solutii.
Nu am cumapanit mult, am considerat ca oricat ne-ar costa aceasta schimbare, nu echivaleaza cu emotiile si posibila voastra expunere la ceva ce nu putem controla de aici. Hotelul din Guadelupe nu ne-a raspuns la cererea de amanare, schimbare, sau eventual refund. Am scris, am sunat, dar cei de la receptie mi-au promis ca directoarea o s-o faca dupa ce apele se linistesc. Nu prea cred...dar asta e problema noastra, din agentie. O sa vedem daca vreodata putem recupera ceva din banii aceia.
Singura posibilitate pentru a ajunge la timp si in siguranta pe vasul de croaziera era sa gasim zboruri continue pana pe Sint Maarten, pentru a nu fi nevoiti sa dormiti in Guadelupe. Nu am gasit in 10 decembrie nimic si nici in 11 decembrie, pentru ca zborurile intre insule sunt de zi, nu de seara. Deci ar fi trebuit sa ramaneti pe aeroport, dupa atatea ore de calatorie, pana dimineata la primul zbor. O varianta cat se poate de neplacuta, asa ca am cautat ceva direct. Pe 10 decembrie nu am gasit, in schimb pe 11 decembrie am avut noroc sa gasesc 16 bilete, exact cate aveam noi nevoie. Le-am achitat diferenta celor de la Air France - KLM desi ar fi putut intelege situatia si acum rezervarile sunt active, urmeaza sa primesc biletele.
Deci in concluzie, (pt ca m-am lalait mult cu explicatiile), iata care sunt schimbarile:
- nu mai stam in Guadelupe 10/12 decembrie, ci mergem direct in Sint Maarten si dormim acolo 11/12 decembrie
- plecam mai tarziu cu o zi, ceea ce pe de o parte ne ajuta cu testul PCR. Sambata am primit de la MSC un Email care ma anunta ca dupa noile reglementari se ia in considerare fusul orar si se considera ora de plecare din port, care nu mai este 21:00 ci 23:00. Deci putem face testul in data de 10.12.2021 la ora 19:00 fara probeme
- tot dupa noile reglementari s-a transmis ca nu mai e nevoie de testare pe vas, decat la debarcare, asta pt zbor.
- am rezervat un hotel in Sint Maarten situat la cea mai frumoasa plaja din Caraibe: Orient Bay. Cu siguranta ca o sa va placa foarte mult acolo. Hotelul se numeste Esmeralda Resort si este superior ca si clasificare, (la fel ca si cel de la intoarcerea din croaziera) fata de cel din Guadelupe: https://www.esmeralda-resort.com/
- referitor la zboruri: in loc de 3 zboruri internationale + 1 zbor intre insule, pentru a ajunge la Sint Maarten veti avea doar doua.
- la Paris este nevoie sa schimbati aeroportul (asa cum era planificat prima si prima data) dar nu va faceti griji, insotitorul de grup va primi de la noi toate indicatiile pentru a va conduce pe Orly.
Vreau sa va spun ca am facut inca o data toate eforturile (indiferent de costuri) pentru a repune pe linia normala aceasta vacanta. Si chiar daca poate pare o aventura, faptul ca am urmarit mereu, am anticipat, ne-am ocupat cu toata atentia si responsabilitatea, am adus-o intr-o forma de vacanta fara griji. Asa ar trebui sa o percepeti. Daca plecati cu ganduri ca ce va fi cum va fi, va stricati vacanta.
Am intrebat daca vasul a ajuns in port (el a avut o calatorie transatlantica) si am fost informati ca da, acum este in portul din Sint Maarten. Se pregateste pentru primul grup de Caraibe din acest an, care o sa plece pe data de 5 decembrie. Atsmofera pe vas a fost una foarte faina, nu au fost nici un fel de incidente, totul a decurs normal, luma s-a distrat, a dansat, a baut, ca intr-o croaziera. A fost putina lume, dar in general la croazierel lungi asa este. Nu stiu cum va fi la voi. Sunt membru al grupului MSC Seaview Transatlantic 2021 asa ca va pot arata un filmulet postat din unul dintre participanti:
Va recomand sa-l urmatiti asa intrati in atmosfera si lasati gandurile de o parte!
Acestea au fost stirile, acum lucrez sa fac modificarile pentru a nu crea nici o confuzie, iar apoi ma ocup sa va transmit un Email pentru plecare. Seara aceasta o sa ajunga la fiecare. :)
admin:
Am transmis aseara tuturor celor care participa la aceasta excursie, un Email informativ. Daca nu l-ati primit, scrieti-mi pe office@singlescamp.ro Este foarte important de parcurs si de notat ceea ce scrie acolo.
Celor care deja mi-au raspuns, le-am transmis biletele de avion. Urmeaza ca pe masura ce-mi trasmiteti raspunsul sa va trimit si celorlalti biletele.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă