Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Marocul, Atlanticul, Sahara si oaze cu palmieri. 28 aprilie - 8 mai 2022
admin:
Au ramas mai putin de 24 de ore pana la plecare. Sper ca toata lumea a citit informatiile mele, ca si-a facut testul si a completat fisa sanitara pt Maroc.
Ultimele informatii, detalii si recomandari:
- sper ca s-a inteles ce bagaj sa aveti la voi si mai ales ca veti avea nevoie de un rucsac mai mare sau o geanta in care sa va incapa lucruri pt noptile din oaza si cea din Sahara. Pt fiecare dintre cele doua cazari, vom pregati cu o seara inainte bagajul care-l luati cu voi la bungalow, respectiv la corturile berbere. Evident ca nu se poate ajunge cu autocarul peste dune sau printre palmieri, si nici ca ar exista ceva care sa duca trollerele. Luam doar strictul necesar cu noi si asta o sa fie transportat cu magarii si cu camilele.
- sa aveti la indemana un pix, pt ca va fi nevoie sa completam formularele de viza pt Maroc. Pe aeroport va fi nevoie sa prezentam: pasaportul, formularul de viza completat (pe care il primim sau pe avion sau il gasim in anticamera de acordare a vizei), fisa sanitara, testul PCR negativ, certificatul de vaccinare.
- viza se aplica pe pasaport si are forma unui numar. De acel numar o sa avem nevoie pt a va putea face check in-ul la hoteluri. Va fi nevoie ca pe drumul spre hotel, pentru a nu pierde timp la receptie, sa-mi dati sa completez in fise acel numar.
- o sa schimbam dirhami cand ajungem in Casablanca, va recomand sa aveti pentru asta cash in jur de 200 de euro. Ca masura a valorii, sa stiti ca 1 dirham este in jur de 50 bani. 1 euro = 10.5 dirhami. Va recomand sa aveti schimbati pentru ca la cumparaturi si magazine este mult mai usor si ieftin sa cumparati in moneda locala.
- va recomand ca cei care nu va cunoasteti sa incercati sa interactionati pentru repartizarea pe camere; cei care stiu deja cu cine stau sa-mi comunice pe drumul spre hotel. Cei care raman o sa fie repartizati de mine cu cate o alta persoana in camera.
- la hoteluri a fost trimisa un roomlist, dar care nu se potriveste cu ceea ce o sa fie, pt ca am facut o repartizare aleatorie care se poate modifica. O puteti pastra sau va puteti schimba. La fiecare check in, un reprezentant al camerei va veni la mine pt a-i da cartela sau cheia si pt a fi notat in roomlist. Totul cu rabdare si fara egoisme. Am mai avut persoane care ma inconjurau la receptie, care imi intindeau insistent pasapoartele, care-si doreau sa fie primii. Am rugamintea sa intelegeti ca nu suntem un grup de agentie comerciala ci UN GRUP DE PRIETENI. Si intre prieteni nu exista competitie, nerabdare etc.
- o sa calatorim cu acelasi autocar pe toata perioada excursiei. LOCURILE NU SUNT FIXATE SI NICI OCUPATE PENTRU TOATA EXCURSIA. Ocuparea locurilor se va face in ordinea sosirii de dimineata, tinand insa cont ca daca o zi ati fost in fata, in urmatoarea sa mergeti mai in spate si sa lasati pe fiecare sa ocupe locurile mai bune. Alergatul la autocar, ocuparea egoista a locurilor in autocar nu este deloc in spiritul Singles Camp si cei care au mai fost cu mine stiu ca tin mult la acest aspect.
- primul rand, si cele 2 locuri din dreapta si cele doua din stanga vor fi lasate libere pt a putea vorbi pe rand la microfon si Mohamad, ghidul marocan si eu. Vor fi 2 zile foarte lungi si va fi nevoie de noi doi pentru a va face timpul mai placut si sa nu simtiti atat de mult distantele. Am pregatit mai multe materiale pt a vi le prezenta, am pregatit muzica, iar Mohamad are sa va povesteasca o multime de lucruri si pt ca imi este prieten va fi deschis la orice discutie.
- o sa fie zile mai lejere, o sa fie insa si zile pline, cu treziri dis de dimineata. Distantele sunt lungi in cel putin doua dintre zile si daca nu plecam la timp riscam sa nu ne bucuram de tot ceea ce Marocul ofera in acele zone. O sa facem impreuna cu Mohamad tot ceea ce depinde de noi incat sa simtiti ca sunteti intr-o vacanta, nu intr-un tur de forta, dar asa cum am explicat avem si zile in care efectiv nu avem cum proceda altfel decat incepand ziua dis de dimineata.
- o sa va rog mult sa nu intarziati, pt ca dati peste cap toate planurile si timeing-ul pe care l-am gandit. Nici macar 5 minute. Luati-va o marja de siguranta si la ora comunicata de mine va rog mult sa fiti la locul stabilit. Este cel mai urat lucru sa faci alti oameni sa astepte, mai ales ca sunt in vacanta si sunt nerabdatori sa vada, sa experimenteze.
- pt cumparaturi: nu va opriti in tururile pietonale, pt ca aveti timp suficient alocat pentru a face shopping. Pt argan si condimente vom merge impreuna intr-un loc de unde cumparam in fiecare an si care stiu sigur ca nu vinde fake-uri. Arganul este argan 100%, uleiul de cactus la fel. Verificat de o farmacista caruia chiar urmeaza sa-i duc din nou ceea ce se vide acolo. In rest o sa va indic aria in care puteti cumpara, vom stabili un timp suficient. Nu va duc in bazar, asta este diferenta intre ce fac eu si agentiile comerciale. Eu nu am nevoie de comisioane de la vanzatori si proprietari, eu vreau ca voi sa fiti multumiti si sa puteti cumpara cat mai ieftin. Negocierea este a voastra, noi o sa va dam niste repere de pret si daca ne cereti si eu si Mohamad va vom ajuta pt a obtine un pret cat mai bun.
- tot legat de cumparaturi. Nu cumparati argint de pe strada si nici piele de oriunde. Am mai avut cateva persoane in grupuri care nu au vrut sa asculte recomandarile noastre, s-au ocosit ca le stiu pe toate si au ajuns acasa cu fake-uri grosolane. Marcajele de argint indicau o calitate foarte proasta, iar la piele n-au inteles ca in Maroc exista destul de multa piele fabricata compozit, din deseuri. Este optiunea voastra, dar mi-ar parea tare rau sa fiti pacaliti. O sa mergem in zone in care sunt magazine cu argint veritabil, la fel si piele. Daca nu va pricepeti la argint, consultati-l pe Mohamad, este pe langa ghid si expert in bijuterii, ceasuri si antichitati. Are mereu lupa la el si va poate spune daca ceva e ok sau nu.
- sa nu beti apa de la robinet, urmeaza sa cumparam sa avem si in camera si pe autocar.
- la servicii neincluse am comunicat: tips-uri pentru ajutor la bagaje autocar-hotel, ghizi locali, insotitor marocan, soferi. Total = 30 euro. Se vor strange in prima zi si apoi oferi de persoane din grup. Am rugamintea sa aveti pregatiti cei 30 euro pt a-i putea aduna. Eu am sa tin evidenta fiecarei plati.
Eu mi-am facut ieri testul, am rezultatul negativ, deci cu siguranta o sa ne vedem maine dimineata la aeroport. Daca intarziati, parcurgeti singuri tot ceea ce tine de check in, security, politie frontiera. In cazul in care aveti test pozitiv, daca intarziati, trimiteti-mi un mesaj.
Spor la bagaje, la drum, la ganduri bune. Mia e putin si plecam in vacanta! Astept mult sa revad Marocul si va promit ca am sa fac totul pentru a vi-l arata prin prisma mea de om indragostit de Maghreb! Pe maine!
admin:
Va spuneam si pe grup, pentru mine a fost o experienta minunata sa fiu in calatorie, intr-o zona atat de draga mie, cu oameni atat de faini ca voi. Va povesteam pe drum de felul in care percep eu locurile prin care trec, amplificandu-le frumusetea prin starea mea de emotie. Acelasi efect l-a avut si calatoria cu voi. Am avut senzatia ca sunt intr-o vacanta cu prieteni de o viata, asa ca totul mi s-a parut mult mai frumos, mai minunat, mai fascinant decat este. Mi-am dorit mult sa revin in Maroc si sunt efectiv fericit ca am fost cu un grup atat de placut.
Am revenit acasa tare incantat si bucuros. Grupul acesta mi s-a fixat tare bine in minte, colorat, vesel si foarte apropiat. Amintirea voastra, acolo in Maghreb, cu siguranta ca ma va insoti toata viata. O sa fac in asa fel incat sa nu uit nimic din acele zile petrecute impreuna. Va multumesc mult, din tot sufletul meu, pentru compania excelenta care mi-ati oferit-o si pt ca mi-ati oferit ocazia sa revad intr-o atmosfera atat de placuta, taramul acela de la la tarmul Atlanticului...
Am stiut din prima seara ca imi va fi tare bine cu voi. Momentele petrecute la Rick's Cafe, au fost preludiul unei vacante superbe. Mi-as dori mult sa va revad in aceiasi formula de grup, desi stiu ca asta este imposibil. Dar tare as retrai clipele noptii din Sahara, dimineata din oaza de palmieri, evantaiul de culori pe care l-ati revarsat pe aleile din Majorelle. Multumesc mai oameni faini! :flori:
admin:
Am transmis fotografiile si filmuletele facute de mine. Sper sa va placa. Daca le doriti si nu le-ati primit, scrieti-mi pe office@singlescamp.ro si le mai transmit inca o data. Link-urile sunt valabile doar 7 zile.
Navigare
Du-te la versiunea completă