Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Elvetia si Alsacia 19 - 26 iulie 2021
Wanderer:
Multumesc mult, Gigi! Stiu ca esti cumplit de prins acum, am ezitat daca sa scriu, dar m-am gandit ca poate mai are si altcineva intrebari de genul asta, sa ne lamuresti pe toti odata.
Daca le completam pe drum e perfect, ne descurcam la fata locului.
Spor si o zi buna!
LoryR:
Buna dimineata,
Nu stiu cum sunteti voi dar eu de-abia astept sa ajung pe meleagurile acelea minunate 😇. Am ceva emotii in privinta documentelor si formalitatilor necesare. Am citit si rascitit ce scrie pe acele link-uri si am inteles asa: avem nevoie de Carte de Identitate, Test negativ PCR (eu nu sunt vaccinata) si sa avem 4 formulare listate (le completam la fata locului) pentru trecerea in Franta . Pentru Germania nu avem nevoie vreun document / declaratie etc
Am inteles corect ?
admin:
Da, daca ma refer acum la persoane nevaccinate, este nevoie de test PCR. Cu o valabilitate cat mai lunga pentru a putea folosit nu doar pentru intrarea in Elvetia si tranzitul Austria ci si pentru prima intrare rutiera in Franta: "persoanele care nu sunt vaccinate trebuie să prezinte la îmbarcare / la trecerea frontierei rezultatul unui test negativ pentru COVID-19, fie PCR, fie antigen (TAG), efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare." Presupun ca s-a tinut cont si de Franta si intrarea acolo, era in link-urile indicate de mae. Am tinut doar sa o amintesc si sa o supliniez.
Noi o sa trecem din Germania - Elvetia in Franta in 20 iulie deci e nevoie ca testul PCR sa acopere si aceasta zi.
Pentru intarea din Elvetia in Franta din 22 iulie (cand ajungem la Chamonix), va fi nevoie din nou de test, dar care poate fi si unul antigen, nu neaparat de unul PCR. Ideal si mai ieftin ar fi la Weil am Rhein, poate ca hotelul va poate da indicatii despre unde se poate face testarea. In Germania se face foarte frecvent astfel de teste, pana nu cu mult timp in urma pt a intra la mall aveai nevoie de o astfel de dovada.
Precizari in ceea ce priveste trecerea terestra Germania - Elvetia si Franta - Elvetia nu am vazut sa existe. Am citit doar despre cei sositi pe cale aeriana. (ma refer aici tot la cei nevvacinati, pt ca la vaccinati lucrurile sunt simple). An fost curios sa vad cum e la granitele care trebuie precizat sunt destul de formale intre Germania/Franta/Elvetia. Asa ca m-am sunat varul din Germania.
El are grupuri (excursii si transporturi organizate) din Germania. In ultimele zile a trecut din Germania in Elvetia de doua ori si mi-a spus ca nu era nici un fel de control medical. Dar cum conditiile se schimba continuu, trebuie urmarita si aceasta situatie.
Mai trebuie avut in vedere un lucru: intoarcerea. I-am sfatuit si pe cei din al doilea grup (daca unii dintre ei sunt nevaccinati) sa urmareasca comunicatele Romaniei si conditiile de calatorie Austrian Airlines pentru tranzit Austria si intrare in Romania. Stiu ca la ultimul comunicat Elvetia si Austria erau in scenariul verde, asta inseamna ca nu este nevoie la imbarcare de testare, dar daca intre timp a intrat sau intra cat suntem noi acolo in zona galbena sau mai rau in rosie, atunci e nevoie de testare.
In rest ce sa zic, astept si eu cu maxima nerabdare plecarea, ma gandesc ca maine pe vremea asta o sa fiu deja pe drum. O cale destul de lunga, o sa-mi ia aproape doua zile sa ajung acolo unde aterizati voi. Dar va fi placerea drumului si senzatia de libertate, de care avem toti atata nevoie!
Dupa cateva zile de ploaie, Elvetia se pregateste de soare, dupa cate am vazut va fi vreme buna, insorita. Doar la Chamonix am vazut ca poate sa fie ceva nor si poate precipitatii, dar pana atunci mai e timp sa apara soarele...
Tineti cont de recomandarile mele, sa aveti echipament de drumetia, nu ghete, dar neaparat trekking (nu adidasi si in nici un caz incaltaminte de oras). Daca vreme este buna am sa propun celor bine echipati o economie de 60 euro la trenul cu cremaliera care pleaca din Zermatt spre cea mai inalta statie de tren din Europa: sa coboram de pe picior pana inapoi la Zermatt, sa luam deci bilete doar dus. Coborarea este usoara, dar relativ lunga, cu diferenta de nivel de 1.400 metri. In total cca 3.5 ore vom fac pana jos. Dar e minunat, eu am mai fost pe cateva segmente si peisajul este extraordinar. Practic esti insotit mereu de imaginea de vis a Materhorn-ului, uriasul de piatra.
LoryR:
Multumesc mult! O sa fac testul azi la ora 19 asrfel incat sa am acoperire pana pe data de 20, ora 19! Tare rau imi pare ca nu-s vaccinata....sa fi scapat de toate testele astea atat de neplacute si ...gâdilatoare pt nas :)
O zi frumoasa !
LoryR:
...mai am doua ntrebari :)
La ce ora si unde ne vom intalni pe aeroportul Otopeni ? Biletele de avion le primim de la agentie ? Eu nu le-am primit inca.
Multumesc
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă