Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Patagonia si Tara de Foc. Argentina si Chile. 28 septembrie - 13 octombrie 2022

<< < (2/8) > >>

admin:
Ca de regula: factura si apoi plata.

admin:
Lucram de cateva saptamani impreuna cu agentia partenera din Argentina sa finalizam organizarea acestei excursii. Acum in sfarsit lucrurile sunt clarificate in totalitate, ma refer aici incluzand atat zborurile intrenationale cat si cele locale (domestice) din Argentina si Chile.

Zborurile forecast, cele cu AF au disparut din oferta Air France, urmand ca incepand cu 30 septembrie "sora" companiei franceze, olandezii de la KLM sa efectueze rutele de care avem noi nevoie. Am fost redirectionati deci pe KLM, cu care am agreat un program de zbor foarte apropiat de cel anticipat intial (plecam cu 2 zile mai devreme si ne intoarcem cu o zi mai tarziu). Programul de zbor este afisat acum pe site si pe forum, odata cu modificarea produsa de acesta in cel al excursiei. Tariful de zbor (din fericire) nu a crescut atat de mult cat ne asteptam luand in considerare ceea ce se intampla acum in aceasta industrie, este de 220 euro total, pe ambele segmente. Deci tariful de excursie, pe care l-am anuntat a fi estimativ, devine acum fixat, este 4120 euro/persoana.

Odate fixate si rezervate zborurile intercontinentale, am putut trece la etapa urmatoare: zborurile domestice. Am primit si pentru acestea programul, conditiile si taifele aferente. Le puteti vizualiza la servicii neincluse. Total in euro, valoarea celor 3 zboruri este de 515 euro (la cursul actual USD/EUR) urmand a fi achitate, odata cu ultima rata.

Am facut o modificare incluzand inca un hotel, in zona chiliana Las Torres. Pentru ca este posibil ca unii dintre participanti nu o sa aleaga sa mearga in drumetia la Torres del Paine, agentia partenera m-a indrumat sa aleg pt 2 nopti un hotel foarte apropiat de capatul de traseu. In felul acesta vom fi foarte aproape de cap de traseu, peisajul este superb, iar cei care nu aleg sa mearga in treking, pot face o plimbare panoramica in zona. Mai jos este un filmulet cu hotelul care mi-a fost recomandat:

https://lastorres.com/en/where-to-lodge/hotel-las-torres/

Ultima noapte din zona Torres o s-o petrecem in hotelul comunicat initial a ne gazdui 3 nopti. Se afla la cca 70 km de cel nou ales. Si aceasta modificare este acum inclusa.

Recapitulez jos tot ceea ce tine de tarif, servicii, cazari, cu actualizarea finala. Am descris si enumerat si vizitele incluse in tarif si navigatiile. Tot ce este modificat este trecut cu albastru, astfel incat sa puteti urmari cu usurinta ceea ce am actualizat.

Tarif: 4120 euro/ persoana
Supliment single: 950 USD

Perioada de desfasurare: 28/09/2022 - 13/10/2022

Cazari:
•   Buenos Aries 29/09 - 02/10/2022 (3 nopti) HOTEL DAZZLER RECOLETA 4* sau similar - classic room
•   Ushuaia 02 - 04/10/2022 (2 nopti) HOTEL WINDHAM GARDEN DEL GLACIAR 4* sau similar - standard room
•   Calafate 04 - 07/10/2022 (3 nopti) HOTEL KOSTEN AIKE 4 * - standard room
•   Las Torres 07 - 09/10/2022 HOTEL LAGO LAS TORRES 4* - CANIELO ROOM
•   Torres del Paine 09 - 10/10/2022 HOTEL LAGO GREY 3 SUP* - standard room
•   Santiago de Chile 10 - 12/10/2022 HOTEL CUMBRES LASTARRIA 4* - standard room

Grup de: 24 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   zbor international Bucuresti - Amsterdam - Buenos Aires si Santiago de Chile - Amsterdam - Bucuresti, taxe de aeroport, bagaj de cala incluse
•   cazare 13 nopti in hotelurile indicate sau similar in aceiasi categorie/clasificare in camera dubla, cu inca o persoana
•   micul dejun x 14 (este inclus si cel din 29.09, cand ajungem la hotel pt early check in)
•   cina x 2 (in serile zilelor 10 si 11 octombrie)
•   transferuri*
•   vizitele si excursiile mentionate in program**
•   servicii private cu ghid vorbitor de engleza in fiecare destinatie, exceptie la turul vinului in Concha y Toro at Maipo Walley si la navigatia pe Lacul Grey Glacier (care sunt servicii regulare - adica vom fi impreuna cu alti turisti) - unde vom avea ghizi locali in engleza; Beagle Channel Navigation, Delta Navigation, All Glaciers Navigation au servicii regulare, la care o sa fim insotiti de ghidul nostru privat.
•   taxe de intrare in parcurile nationale vizitate
•   bilet de tren tourist class - pt "End of the World
•   bilet de intrare muzeu la "End of the World
•   insotitor de grup roman, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

* Transferuri incluse in tariful excursiei:
   Transfer privat cu ghid engleza - aeroport international Buenso Aires (EZE) - hotel Buenos Aries
   Transfer privat cu ghid engleza - hotel Buenos Aries - aeroport zboruri domestice (AEP)
   Transfer privat cu ghid engleza - aerport Ushuaia - hotel Ushuaia 
   Transfer privat cu ghid engleza - hotel Ushuaia - aeroport Usuaia
   Transfer privat cu ghid engleza - transfer aeroport El Calafate FTE - Hotel El Calafate
   Transfer privat cu ghid engleza - transfer hotel El Calafate - granita cu Chile
   Transfer privat cu ghid engleza - transfer granita Chile - hotel Torres del Paine
   Transfer privat cu ghid engleza - transfer hotel Torres del Paine - aerport Punta Arenas
   Transfer privat cu ghid engleza - transfer aeroport Santiago de Chile - hotel Santiago 
   Transfer privat cu ghid engleza - transfer hotel Santiago - aeroport Santiago de Chile

**Vizite incluse in tarif:
   O jumatate de zi CITY TOUR BUENOS AIRES (PRIVATE WITH ENGLISH GUIDE)
   O jumatate de zi TIGRE & DELTA TOUR (PRIVATE WITH ENGLISH)
   O jumatate de zi tur TIERRA DEL FUEGO NATIONAL PARK (PRIVATE WITH ENGLISH GUIDE - biletele de tren incluse TOURIST CLASS)
   O jumatate de zi USHUAIA (PRIVATE WITH ENGLISH GUIDE – biletele de intrare la Muzeul Capatul Lumii sunt incluse)
   O jumatate de zi BEAGLE CHANNEL NAVIGATION (NAVIGATIE REGULAR SERVICE – transfer PORT – PRIVATE WITH ENGLISH GUIDE + DURING NAVIGATION
GUIDE ACCOMPANIES)
   O zi FULL la PERITO MORENO GLACIER (PRIVATE WITH ENGLISH GUIDE)
   SAFARI NAUTICO (REGULAR SERVICE - DURING NAVIGATION OUR GUIDE ACCOMPANIES) + ALL GLACIERS NAVIGATION - (NAVIGATION REGULAR SERVICE – TRANSFERS TO THE PORT – PRIVATE WITH ENGLISH GUIDE + DURING NAVIGATION OUR GUIDE ACCOMPANIES)
   O zi full drumetie la LAS TORRES BASE (PRIVATE WITH ENGLISH)
   O jumatate de zi navigatie pe GREY GLACIER (REGULAR SERVICE )
   O jumatate de zi tur MAIPO VALLEY (REGULAR SERVICE )

Nu sunt incluse:
x     asigurari medicale si STORNO
x     programari, testari, certificari medicale necesare intrarii in Argentina si Chile
x     taxe de viza Argentina si Chile (daca sunt necesare)
x     mese (altele decat cele mentionate)
x     bauturi
x     servicii extra la hoteluri
x     cheltuieli personale
x     vizite si servicii ce nu sunt mentionate in program:

AIR TICKETS - BILETE DE AVION ZBORURI DOMESTICE ARGENTINA
02OCT AR1884 AEP/USH  0935  1310   
04 OCT AR1863 USH/FTE 1115  1235
NET PRICE PER PAX - USD 300.-
Net rates per person in US dollars Airport taxes included
15 kgs. Of pieces of luggage included
No changes
No refund
Rates and itineraries subject to changes at time of issue.

AIR TICKETS - BILETE DE AVION ZBOR DOMESTIC CHILE
10 OCT : PUQ/SCL – LA 1160 (14:30-16:40)
NET PRICE PER PAX - USD 245
Net rates per person in US dollars Airport taxes included
23 kgs. Of pieces of luggage included
No changes
No refund
Rates and itineraries subject to changes at time of issue.

x     cina si tango show - 65 USD
x     bacsisuri (cineva din grup se va ocupa de strans bani de tips pt fiecare ghid si sofer)
x     informare asupra conditiilor medicale de calatorie, programari teste medicale, completare formulare de calatorie sau medicale necesare intrarii in tarile de destinatie si conexiune Urmariti si cititi: Argentina Chile Franta

Note importante:
*toate navigarile sunt in serviciu regular, nu avem ambarcatiuni private, in care sa fim doar noi
*vizita la muzee poate fi influentata de zilele si orele de program
*vizita la muzee se face in regim share cu alti turisti, ghidul nostru doar ne acompaniaza
*unele tarife la ambarcatiuni se pot schimba, influentate de masurile de protocol medical si siguranta, astfel incat tariful de excursie poate fi la randul sau influentat.
* toate persoanele care ajung la Buenos Aires vor achita o taxa locala, direct la hotel, cca 1 USD/noapte.

Zboruri

28SEP KL1374 13:55 BUCHAREST OTP - AMSTERDAM AMS 15:55   conexiune:       
28SEP KL701 21:40 AMSTERDAM AMS   - BUENOS AIRES EZE  06:15+  (ajungem in 29 septembrie dimineata)       

12OCT KL702 10:40 SANTIAGO SCL - AMSTERDAM AMS  09:40+  (ajungem in 13 octombrie)       
13OCT KL1375 13:35 AMSTERDAM AMS  - BUCHAREST OTP 17:20         

Suntem acum intr-o linie dreapta, practic TOTUL este pregatit si rezervat. Este forma finala a excursiei si doar ceva neasteptat mai poate sa schimbe anumite elemente. Tariful de excursie este acum FIXAT, insa diferenta nu va aparea in "Contul meu".

Plata diferentei de 220 euro, impreuna cu cea a tarifelor de zbor intern se vor face direct agentiei, pe baza unei facturi emise de aceasta. O sa primiti in acest sens un Email de instiintare.

In sfarsit se vede luminita de la capatul...PAMANTULUI.  *|* :dance:Astept la fel ca voi, cu multa nerabdare sa ajung in acele locuri magnifice, pe care le-am visat atat de mult!   :dance: ::)

Pentru moment blochez acest subiect, urmand ca dupa ce ma asigur ca toata lumea l-a citit sa redeschid topicul, discutiilor.

Tot atunci o sa fac actualizarile pe site si forum.

admin:
Referitor la bagajul de cala de pe zborurile interne din Argentina, limitat la 15 kg, urmeaza sa discut cu agentia partenera sa vad ce se intampla si cum se poate rezolva o limita ceva mai mare a acestuia. Am primit doar vineri dupa-amiaza tarifele si confirmarile de rezervare, am vazut si eu acea limitare dar pt ca fusul orar este mult diferit de al nostru nu am mai avut cu cine discuta si intreba. Luni am sa scriu un Email si astept raspunsul, dupa care va informez si pe voi.

Mi-a spus Samiza ca deja mai mult de jumatate dintre participanti au confirmat primirea Email-ului si a informatiilor finale, asteptam ca in cursul zilei de luni sa le primim si de la ceilalti. Pana atunci, o duminica placuta!  :)

admin:
Am primit o informare cu privire la bagajul admis pe liniile interne din Argentina.

Incluse in tariful de zbor sunt 3 bagaje:

- unul de cala care nu poate sa depaseasca 15 kg

- un bagaj de cabina (poate fi troller) care sa aiba dimensiunea de gabarit (inclusiv role si manere) -  55 x 35 x 25 cm  si sa nu depaseasca 8 kg

- un mic bagaj personal (poate fi un rucsacel de exemplu) - dimensiuni maxime 40 x 30 x 15 cm (height, length and width) si greutatea maxima - 3 kg.

Bagajul de cabina, este cel care maximizeaza ca greutate bagajul pe toate rutele noastre. Este clar ca trebuie sa avem cu noi 3 bagaje pt a putea pregati tot necesarul.

Eu vad asa (si o sa-mi pregatesc ca atare):

- un troller de cala, de dimensiuni medii (60 x 35 x 30), pregatind acolo o parte din necesarul de calatorie

- un rucsac de 40 litri, in care sa am cel putin un schimb complet in cazul in care bagajul nu ajunge la timp. Completez cu alte lucruri necesare.

- un mic rucsac de tura (10-15 l) care sa intre in rucsacul mare si pe care sa-l folosesc zilnic si in drumetia la Torres)

Bon Voyage:
1 loc disponibil intr-o camera dbl la femei.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă