Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Patagonia si Tara de Foc. Argentina si Chile. 28 septembrie - 13 octombrie 2022
cristinah:
eu am făcut,introducând 3+10 cifre.Deci,fără AF și fără cele de după liniuță
cristinah:
…de pe telefon.
admin:
Daca esti un mare iubitor de natura, daca iti plac calatoriile extreme, daca vrei sa descoperi locuri cu adevarat fantastice, atunci cel mai frumos cadou pe care ti-l poti face este sa vizitezi PATAGONIA. Este cea mai uimitoare experienta pe care o poti avea in viata! Credeti-ma, am vazut lumea asta in lung si in lat, am avut ocazia sa ajung in cele mai indepartate si ascunse locuri, dar ceva ca Patagonia nu am intalnit.
Cand spui Patagonia, ceea ce iti vine imediat in minte este “capatul Pamanului”, apoi gandu-ti ajunge la povestile pe care le-ai auzit despre oamenii uriasi pe care i-au gasit conchistadorii la sosirea lor in Tara de Foc si despre nesfarsitul pampas.
Cand ajungi acolo gasesti ceva cu mult-mult peste ceea ce te asteptai, atat de inedit, de diferit de ceea ce ai mai vazut, de fascinant, incat nu ai cuvinte sa-ti poti exprima uluirea atatui de mult frumos.
Ghetari gigantici, lacuri de azur, paduri de nofafagus contorsionate de vant, turme de guanaco, nandu pasind plini de gratie si nenumarate perechi de gaste de subantartica.
Taramul condorilor ce vegheaza din imparatia varfurilor stancoase, covoare inflorite de neneo si miresmele imprastiate de tufisurile de calafate. Un adevarat spectacol care este atat de minunat incat ti se pare regizat, ireal. Pana sa ajungi acolo nu puteai sa crezi ca poate exista asa ceva.
Am calatorit in cele mai frumoase locuri din Patagonia, in Ushuaia, capitala Terrei del Fuego, in Calafate, pentru a ajunge la uriasii inghetati Perrito Moreno, Upsala si Spegazzini. Am batut intreg Parcul Torres del Paine, poate cel mai bogat loc din lume in frumusete naturala. Ne-am plimbat pe apele Canalului Beagle sa vedem insulitele pe care poposesc leii de mare si cormoranii magellanici, apoi pe cele ale Lacului Argentino pentru a ajunge la ghetari. Si daca tot am ajuns in Argentina si Chile am folosit ocazia pentru a vizita orasul tangoului, a Evitei Peron si a lui Maradona, iar la final de excursie - Santiago de Chile, pe care l-am gasit in haine de primavara.
In Buenos Aires Aya Rocha si La Pacho erau in floare, la fel si azaleele din gradina japoneza. Am vazut de aproape balconul din care Evita Peron s-a adresat argentinielor si din care Madonna cea care a interpretat-o in filmul dedicat acesteia, a cantat “Don’t cry for me Argentina”.
Seara la "La Venta" a fost de neuitat, o reprezentatie emotionanta de tango si salsa argentinian, iar turul vestitului Teatru Colon, o adevarata incantare.
O vacanta incantatoare ce a lasat in urma o multime de amintiri. O calatorie cu oameni minunati, cu care am petrecut momente pline de bucurie. Incepand cu seara de plimbare si bere la Porto Madeiro, pana la pranzul acela pitoresc, muzical si vesel, la "La Vaquita Echa, avut la intoarcerea din Concha Y Toro, una dintre cele mai cunoscute crame din lume.
O multime de experiente unice, de emotii, de trairi intense. Am savurat fiecare clipa, m-am bucurat de fiecare loc prin care am trecut. A fost o vacanta unica, pe care cu siguranta nu am s-o uit vreodata. Am avut ocazia sa vad acele locuri datorita voua, unui grup foarte foarte fain de oameni, care au avut incredere in mine ca organizator a unui excursii atat de complexe si de indepartate. Mi-ati oferit zilnic tot ce isi poate dori un om ca mine! Va multumesc!
Seara la La Ventana:
Croaziera pe Canalul Beagle, legatura maritima intre Oceanul Pacific si cel Atlantic:
admin:
In seara aceasta am reusit sa va transmit fotografiile facute de mine in aceasta excursie. Link-ul de descarcare este valabil doar 7 zile. Daca nu ati primit mesajul meu, scrieti-mi pe Email office@singlescamp.ro si va mai transmit o data.
Navigare
Du-te la versiunea completă