Autor Subiect: Cum poate supravietui civilizatia intr-o lume a grosolaniei ?  (Citit de 28080 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

maria171

• Vizitator
Răspuns: Cum poate supravietui civilizatia intr-o lume a grosolaniei ?
« Răspuns #75 : Marți, 25 Mai 2010, 21:01 »
eugenia
eu am zugravit anul trecut
molozul si gunoiul l-am pus in saci, am dat 1500000 la niste tigani si m-au scapat de el
cativa saci au stat 2 zile in fata usii mele si mi-a sunat la usa administratora ca ce ganduri am, cand duc sacii de acolo
la voi probabil ca "d-na firava de la 7" e prietena cu cei din comitet si a pus antichitatile la 10, ca acolo nu se vad
in plus o femeie singura e usor de imbrobodit, dupa mintea lor
daca persoana are si bun simt, e si mai usor sa fii nesimtit cu ea

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #76 : Marți, 25 Mai 2010, 21:52 »
Te pup, Maria. Vreau sa-ti spun ca eu m-am mutat aici in 2005 si am renovat apartamentul cum am putut si eu mai bine, ca o femeie singura si cu imprumuturi de la banca. Dimineata mergeam la serviciu si meseriasii ramineau acasa sa lucreze, iar seara mergeam sa dorm in vechea locuinta. Am incercat sa nu-mi supar cu nimic vecinii, insa, inevitabil, s-a mai facut zgomot si veneau si-mi vorbeau urit dupa ce si-au dat seama ca nu exista cu mine un barbat care sa riposteze. Imi povesteau baietii care lucrau aici ca veneau administratorul si presedintele de bloc, intrau in apartament si cereau informatii despre mine, cine sint, unde lucrez, cu cit ii platesc pe ei si asa mai departe. Am tinut in casa toti sacii cu moloz pina la final, cind am platit 8 milioane la o firma pentru a ma scapa de el. Nu am scos nimic pe scari sau la usa nici pentru scurt timp, vazind ca vecinii sint rau intentionati. Am incercat sa fiu cit mai discreta, dar n-a fost de ajuns; la citeva luni dupa ce am inceput sa locuiesc efectiv aici, m-am trezit cu cei de la disciplina in construcii din primarie, veniti in urma unei reclamatii, sa verifice si sa ma amendeze pentru modificarile din casa. Au facut un proces verbal si au plecat, nu m-au putut amenda, deoarece  eu am demolat peretii interiori din bca, crapati si care sa clatinau cind te sprijineai de ei, dar am construit altii din rigips, deci mult mai usori, pastrind in acelasi timp, planul apartamentului. Vezi cit de rai pot fi unii. Si pe mine ma deranjeaza cind ei petrec cu bautura si se manifesta zgomotos sau cind le pling bebelusii toata noaptea, dar eu nu m-am dus sa cer socoteala nimanui pentru deranj. Am considerat ca putem trai in buna vecinatate.

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #77 : Marți, 25 Mai 2010, 22:32 »
   La noi, in provincie nu e asa! Cel putin nu la mine! Eu, cand m-am mutat in 1997 in blocul in care stau si azi, am avut parte de toata bunavointa vecinilor: m-au ajutat cu sfaturi, cu vorbe bune si  cu intelegere  Nu m-am simtit straina printre ei! Si la fel procedez si eu cu cei nouveniti pe scara! Suntem uniti, saritori si foarte buni vecini! Asa ca nu am nimic sa le reprosez! Om fi noi mai "de la tara"?!?

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #78 : Marți, 25 Mai 2010, 22:36 »
la mine în bloc....
nada .... grosolănie
linişte de zici că eşti la..... muzeu...
nihil sine deo

silviu

• Vizitator
« Răspuns #79 : Marți, 25 Mai 2010, 22:42 »
Citat din: carmentoma
Eu, cand m-am mutat in 1997 in blocul in care stau si azi, am avut parte de toata bunavointa vecinilor
poate te placeau ;)

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #80 : Marți, 25 Mai 2010, 22:58 »
Eu, cand m-am mutat in 1997 in blocul in care stau si azi, am avut parte de toata bunavointa vecinilor
poate te placeau ;)

Relatii de buna vecinatate este intre toti, nu doar vis-a-vis de mine! Asta e normalitate pentru noi, nu exceptie!

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #81 : Marți, 25 Mai 2010, 23:14 »
@eugenia, da, scrii frumos, cum spunea si maria mai inainte.  vad ca esti o mare observatoare.  povestea de astazi, cu lucrurile acelea lasate asa pe scara, a facut sa mi se stranga inima. pentru ca din nefericire astfel de povesti sunt cam peste tot.  sigur ca mult mai putine la ploiesti, unde am niste rude si unde stiu ca relatiile de buna vecinatate sunt la ordinea zilei.  dar bucurestiul este o jungla, ei bine, nu jungla lui kenzo, dar un fel de.  ;) desi daca stau si ma gandesc bine, eu am fost in jungla adevarata de mai multe ori si totusi nu se aseamana deloc cu ce se intampla si vede in bucuresti. fauna de aici este cu totul alta, mult mai cruda si mai nemiloasa.  ma uit la titlul acestui topic si mi se pare o intrebare foarte grea. si la care nu gasesc un raspuns.  nu, personal, eu nu stiu cum sa supravietuiesc intr-o astfel de lume, nu stiu cum sa raspund la lovitura cu lovitura, nu stiu sa fac rau, sa fiu a naibii cu ceilalti, nu stiu nici macar sa ma cert cu cineva. e o situatie care ma depaseste, nu am mai intalnit-o nicaieri pana acum. de-asta si pe acest site mi-ar fi placut sa fi fost mai multa toleranta, mai multa bunatate, mai multa deschidere.  pentru ca oamenii sa se poata exprima liber fara frica de a fi atacati tot timpul de altii mai "destepti" sau mai informati.  fiecare avem cate ceva bun in noi, unii mai mult, altii mai putin, dar asta nu inseamna ca cei mai "inzestrati" sa-si poata permite sa fie mitocani cu ceilalti. poate multi dintre noi nu mai avem serviciu, nu mai avem familii, nu avem colegi cu care sa stam de vorba in timpul zilei si poate nici prieteni nu au mai ramas... poate avem probleme economice... si poate multi am venit cu unele sperante pe acest site, de a gasi persoane tolerante, calde, intelegatoare, care sa ne trateze cu respect si cu care sa avem un dialog ciar virtual, fie el.  care dialog, atunci cand inchidem calculatorul, sa ne dea senzatia ca nu mai suntem chiar asa de singuri. si sa ne dea o mica senzatie de bine, acolo, cat de mica.
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline Manfred

• Hero Member
  • Mesaje postate: 510
« Răspuns #82 : Marți, 25 Mai 2010, 23:18 »
Ach, meine geliebte Ayouni,
ce frumos scrii....
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #83 : Marți, 25 Mai 2010, 23:18 »
poate te placeau ;)

Relatii de buna vecinatate este intre toti, nu doar vis-a-vis de mine! Asta e normalitate pentru noi, nu exceptie!

Ma uimesc singura de c e cretinatati scriu! Ma grabesc sa recuperez timpul pierdut de cand n-am mai intrat pe forum si fac greseli de retard! Mea culpa! Am vrut sa scriu "RelatiA de buna vecinatate este intre toti" , dar nu am verificat sa vad ce am tastat! Sa imi fie de cap! Si scuze pentru maltratarea Limbii Romane!

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #84 : Marți, 25 Mai 2010, 23:20 »
Ach, meine geliebte Ayouni,
ce frumos scrii....

danke sehr, lieber Manfred!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline Manfred

• Hero Member
« Răspuns #85 : Marți, 25 Mai 2010, 23:25 »
Se pare ca ti-am lipsit in ultimul timp.  :)

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #86 : Marți, 25 Mai 2010, 23:27 »
Se pare ca ti-am lipsit in ultimul timp.  :)

Nu stiu daca la mine te referi, dar, intradevar, mi-ati lipsit!

Offline Manfred

• Hero Member
« Răspuns #87 : Marți, 25 Mai 2010, 23:31 »
CT, iti dai seama ca nu pot decit sa fiu flatat sa aud ca ti-am lipsit, dar de data asta ma refeream la ayouni. :)

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #88 : Marți, 25 Mai 2010, 23:32 »
CT, iti dai seama ca nu pot decit sa fiu flatat sa aud ca ti-am lipsit, dar de data asta ma refeream la ayouni. :)

Scz!

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #89 : Marți, 25 Mai 2010, 23:44 »
floricel..... în toate junglele..... ţine cont de PH.....
vei suporta mai uşor aromele....
nihil sine deo