Arhiva > Arhiva
Cum poate supravietui civilizatia intr-o lume a grosolaniei ?
EUGENIA110:
Opinia publica nu mai exista la noi, nici cind esti jefuit in plina strada......
carmentoma:
Eu pun problema putin altfel: cine a educat aceste generatii "postrevolutionare" ? Nu noi, cei care acum pretindem respect? Nu cumva respectul se invata si se imita din copilaria mica, asa cum se manifesta el in "celula societatii", cum numeam pe vremuri familia? Am, cum v-am mai zis, un baiat nascut dupa revolutie, pe 28.06.1990! Credeti ca i-am permis sa devina "rebel fara cauza" si "cu personalitate", doar ca s-a nascut in democratie? Cu toate ca, la momentul respectiv, cand nu ii pemiteam nici un fel de astfel de accese de tupeu si eram chiar dura fizic cu el, am primit critici si de la familie si de la vecini, acum el insusi imi multumeste ca nu e un obraznic si un nepoliticos (sa fiu blanda in exprimare!), precum colegii lui de scoala sau tinerii din jur! Asa ca acum doar culegem ce am semanat, stimati parinti si bunici! Sper ca nu ma considerati rautacioasa, dar asta e crudul adevar: i-am scapat din mana pe cei pe care ii credem "viitorul luminos" si ne cam meritam soarta!!!
EUGENIA110:
Pe la sfirsitul anilor 80, una din fiicele mele avea ca invatatoare o tinara de aproximativ 25 de ani, ingimfata, plina de propria ei persoana, care se dadea mare cunoscatoare a psihologiei copilului si isi permitea sa fie obraznica cu bietele mame care se chinuiau sa faca rost, in conditii grele, de hrana sau produse de igiena pentru copiii lor ( va amintiti ca nici hirtie igienica nu se gasea ). Aceasta domnisoara era (si cred ca este in continuare) sotia unui om care in ultima vreme ma agaseaza cu prezenta lui pe toate posturile tv., comentind de la inaltimea functiei de consilier prezidential (desigur, platita din bani publici! de ce nu si-o vedea el in continuare de meseria lui, care nu are nicio legatura cu politica?!?!) situatia actuala a tarii. As fi crezut ca in urma rinoplastiei pe care a facut-o nu mai are nas sa si-l bage unde nu-i fierbe oala. Dar nu el esta azi personajul amintirilor mele, ci "tovarasa invatatoare".
Dupa cum bine va amintiti, spre sfirsitul anilor 80, aveam restrictii la curent electric, la caldura, apa calda, pe care le primeam dupa un anumit program, stringeam cureaua ( chiar si de git, unii dintre noi, ca intr-un banc spus pe forum de cineva), pentru a putea plati datoriile externe, lucru care se pare ca a si reusit la un moment dat. Intr-una din iernile acelea geroase si cu pauza in furnizarea caldurii, fiica mea a venit de la scoala plingind si mi-a povestit cum au suferit de frig in clasa (copiii nu aveau voie de la tovarasa sa strice aspectul uniformelor, purtind pantaloni sau pulovere sub uniforma de pinza subtire sau sa-si puna ceva peste ea.), iar tovarasa, cu haina de blana pe umeri si caciula la fel, ca sa nu-i inghete mintea in clasa, ii certa si le prindea buzunarasele de la sortulete cu bolduri daca-si bagau minutele degerate in ele sa le incalzeasca. "Mami, cita rautate, cita rautate!" au fost cuvinte repetate mereu in acea perioada de fiica mea. Peste citiva ani, tovarasa a devenit si ea mama, dar se pare ca vasta experienta privind psihologia copiilor n-a ajutat-o prea mult, fiica ei fiind azi o adolescenta, mare consumatoare de "libertate" prost inteleasa.
silviu:
ce inseamna libertate prost inteleasa? ???
maria171:
eugenia, scrii f frumos
mesajele tale te lasa fara cuvinte
cred ca acum invatatoarea e o baba rea, f aranjata si plina de bijuterii
si de riduri, sper
nu cred ca a realizat vreo clipa ce rau a facut si cred ca se lauda cu anii ei de apostolat
ps
crinul meu e ok?
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă