Arhiva > Arhiva

Cum poate supravietui civilizatia intr-o lume a grosolaniei ?

<< < (13/21) > >>

carmentoma:

--- Citat din: silviu din Duminică, 16 Mai 2010, 14:57 ---prin vot cenzitar se intelege indeobste un sistem electoral in care dreptul de vot e stabilit in functie de averea cetateanului. eu n-as fi de acord cu asta.

--- Terminare citat ---

Nici eu, mai ales ca averile in zilele noastre in majoritate... stim cum au fost facute: prin tzepe masive pe fondul unui vid legislativde la ainceputul anilor '90!

EUGENIA110:

--- Citat din: awana din Marți, 11 Mai 2010, 12:55 ---
--- Citat din: anamama13 din Luni, 10 Mai 2010, 22:17 ---si ce ne facem noi, cei ce inca nu putem fi mitocani si rai ???

--- Terminare citat ---

Refuzam sa devenim mitocani! E mai dificil, mai greu, ne punem nervii la incercare. In final ramanem cu gustul piperat al mitocaniei celor din jur dar cu sentimentul placut al proprii victorii al celor ..... 7 ani de acasa, pe care nu i-am abandonat.

--- Terminare citat ---
    As vrea ca, din cind in cind, pe masura ce imi aduc aminte, sa postez intimplari al caror personaj sau martor am fost, legate de mitocania celor cu care intram in contact, a celor din jur sau a celor ce sint obligati, prin functia pentru care sint remunerati, sa presteze anumite servicii publice.
    In urma cu aproximativ doi ani, cind inca mai lucram si aveam "provizii" pe cardul de salariu, am hotarit eu ca e cazul sa renunt la vechile oale, cratiti si tigai emailate, vechi si cu smaltul sarit si m-am deplasat cu entuziasm la un hipermarket sa achizitionez ceva mai de soi. Am pus ochii pe un set de oale de inox care se pot folosi si pe plita cu inductie ( cu gindul ca vreodata voi lua si una din acestea), am carat ambalajul respectiv la casa, unde o domnisoara, in loc sa ma intrebe cu ce instrument de plata achit, s-a uitat la mine dezaprobator (era cald si eram cu niste blugi cam destramati si un tricou fost odata rosu) si mi-a zis cam asa:
  Cred ca trebuie sa duceti asta inapoi.
  De ce, zic eu, nu sint bune? Au defecte? N-ar fi fost expuse daca ...............
  Ba da, sint bune dar ati vazut cit costa? Opt milioane.
  Si ce, nu sint de vinzare? insist eu, intinzindu-i cardul. Sau arat ca una care n-are bani?
  Mi-a luat cardul, continuind sa-si vada de treaba, moment in care mi-a trecut furia ca prin farmec si m-a pufnit risul, ceea ce a facut-o pe "duduie" sa se uite mirata la mine, gindind probabil ca aurolaca din fata ei nu are nici toate tiglele pe casa, apoi am plecat fericita. Motivul veseliei mele era ca eu, daca eram in locul ei, as fi avut ultimul cuvint, spunind: Dar nici ca una care are bani nu arati......

EUGENIA110:
   Am vazut in mijloacele de transport in comun, de multe ori, elevi si eleve, ale caror gesturi si cuvinte puteau face pe oricine sa roseasca de indignare sau de rusinea indecentei ce razbatea din ele. De aceea, o intimplare de acum citeva zile m-a uimit de-a binelea. Eram intr-un tramvai, asezata pe un scaun, in fata mea pe un alt scaun era un baiat de vreo 16 ani, curat si frumusel ca o fata, in rest, multe, multe locuri libere. Intr-o statie, a urcat un domn mai in virsta, care s-a indreptat cu mers greoi spre unul din scaunele libere. Ajuns in dreptul baiatului, acesta s-a ridicat, oferindu-i locul lui, dar domnul in virsta i-a multumit, i-a pus mina pe umar pentru a-l obliga sa se aseze la loc si a trecut mai departe sa ocupe un scaun liber. Nu m-am putut abtine si l-am intrebat pe baiat, intr-un mod excesiv de politicos, tinind seama de virsta lui, dar uluita de gestul lui, folosind persoana a doua plural: de ce i-ati oferit scaunul, doar sint atitea libere? Ce credeti ca mi-a raspuns? Pentru ca se deplaseaza greu, iar locul pe care stau eu era mai aproape de el decit celelalte locuri care sint libere.
    Am oftat si mi s-a umplut sufletul de duiosie, de admiratie pentru cine l-a crescut si educat, dar si de mila pentru acest baiat frumos care va avea mult de suferit din cauza dezamagirilor provocate de semenii lui.

EUGENIA110:
    Astazi am fost sa repet niste analize de rutina la un laborator de policlinica bugetara. Ca pacient, daca nu esti nevoit sa scoti bani din buzunar pentru servicii medicale, nici nu te astepti la prea mult menajament din partea celor care lucreaza acolo, de respect (desi prin asta ar arata respect meseriei pe care si-au ales-o). Lume multa, cam 70 - 80 de persoane, insirate pe un culoar ingust, rezemate de pereti, tacute si resemnate sa piarda vreo doua ore pe acolo. Telefoane si discutii personale nesfirsite din partea personalului in vazul si auzul pacientilor tacuti. Dupa ce iti primeai recipientele pentru singe, treceai la alt rind, in asteptarea recoltarii. Intr-o nisa se afla o canapea veche pe care se asezau cei batrini si neputinciosi pina le venea rindul. La un moment dat, un batrin a mormait ceva legat de faptul ca nu are loc sa se aseze si ca policlinica a fost construita si cu banii nostri, in consecinta, ar fi vrut saracul ceva mai mult confort in lunga asteptare. Cadrele medicale nu l-au bagat in seama, ca si cum nici n-ar fi existat, in schimb, unul din barbatii tineri de la rind a sarit ca ars : "mai duceti-va in.......de batrini, ca numai asta stiti sa spuneti.....cine si ce ati fost voi........ca nu mai avem loc de voi  oriunde ne ducem......" s. a. m. d. M-am uitat la omul acela si o secunda am crezut ca ar fi in stare sa ne ucida pe loc pe toti care eram acolo de virsta a treia si pentru care isi pierdea el timpul la rind. Doamne, in ce lume traim?!?! M-am gindit la documentarele de pe Animal Planet , in care animalele tinere le alunga din haita pe cele batrine, insusindu-si familiile acestora......Dar noi sintem oameni, OAMENI, cu educatie, crescuti in spiritul de a ne proteja semenii neputinciosi, nu animale salbatice........Poate ca nu toti batrinii au devenit intelepti dupa ce au gustat din experientele vietii, poate unii au trecut prin viata fara sa inteleaga nimic din ea, dar vine o vreme cind perisabilitatea existentei noastre terestre isi spune cuvintul....ar trebui sa ne gindim toti la asta.

Ayouni:
si nu a reactionat nimeni la reactia acelui barbat? chiar nimeni?!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă