Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Zanzibar, plaje tropicale, ocean si safari 6 - 18 ianuarie 2022

<< < (5/8) > >>

admin:
PLF de intrare in Romania se poate deja completa - eu am si facut aceasta operatiune de inregistrare.

Pentru tranzit Qatar, de asemenea se poate aplica, ramane inregistrat. Eu am completat si transmis cererea de aprobare. Raspunsul vine pana in 7 zile. Deci ar trebui completat din timp pt a elimina surprize sau emotii. Nu am gasit nicaieri o mentiune pentru tranzit, am incarcat doar poza dupa pasaport si dupa certificatul de vaccinare. Evident ca nu am putut inca incarca certificatul de vaccinare si nici un hotel de carantina.

Ulterior am verificat sa vad ce imi spune de cererea mea. Raspunsul este ca nu se poate aplica cu mai mult de 7 zile inainte de plecare. Deci pt noi asta inseamna 31 decembrie.

admin:
Nu uitati de ceea ce am explicat referitor la dolarii care pot fi folositi in Zanzibar: nu se primesc cei mai vechi de 2009. Exista si in 2007 o emisiune de dolari noi, dar trebuie sa stiti care sunt acceptati si care nu. Pt a fi in ajutorul vostru, va arat mai jos cu explicatia ca bancnotele din dreapta sunt ok, cele din stanga sunt cu imprimarea veche, neacceptata in Zanzibar. (In alte tari sunt ok, se pot utiliza).

Va recomand sa tineti cont de ceea ce am explicat, pentru ca acolo nu veti avea ce sa faceti cu bancnotele cu imprimare veche.

Referitor la cazarea la Marafiki. Am primit de la directorul complexului numarul fiecarei camere care ne este repartizata si din fericire, jumatate dintre ele vor fi gata pregatite pentru ocupare atunci cand ajungem (09:30 - 10:00 daca totul decurge bine). Celelalte vor fi gata inainte de ora normala de check in, la 14:00. Deci cel mult se va astepta 3-4 ore. Timp in care va puteti bucura de piscina, de ocean, de soare, de un coctail. Nu uitati recomandarea mea: sa aveti in bagajul de mana pregatite haine de plaja cu care sa va schimbati cand ajungeti.

Va reamintesc cum se va face repartizarea. In primul rand va fi nevoie sa-mi spuneti fiecare cu cine stati in camera. Dupa operatiunea aceasta, facem biletele cu numarul de camere si cate un "reprezentant" de camera va trage cate unul. Nu doresc nici o discutie, ca as influenta cu ceva, ca unul a prins o camera mai inspre plaja, ca are o camera un pic mai mare, ca are mai multe maimute in jur decat cealalta. Este vorba efectiv de "ruleta", in care eu nu am nici o interventie, cel mai echitabil sistem de repartizare posibil.

Referitor la formularul de Qatar. Eu deja il aveam completat si astazi cand s-a deschis posibilitatea de a-l transmite pentru aprobare, l-am activat. Nu stiu cand o sa am un raspuns, am sa anunt ceea ce am primit.

Va recomand sa cititi ceea ce v-am sfatuit pentru ca in felul acesta nu veti avea surprize. Eu am acoperit cu informatii tot ceea ce aveti necesar pentru pregatirea excursiei, v-am facut recomandari, asa ca stiti ceea ce trebuie sa aveti la voi pe aeroport si in bagaje. Despre documentele pe care trebuie sa le completati si sa le aveti cu voi v-am scris, am explicat, asa ca nu am nici o emotie ca nu stiti ce e necesar sau cum se completeaza formularele. Nu uitati sa aveti la indemana pix pentru completarea formularului de Zanzibar la intrarea in tara, masti FFP2 (companiile aviatice nu mai permit multe dintre ele mastile simple de tip chirurgical) si e bine sa aveti castile voastre audio pt device-ul de transmitere a filmelor pe avion. Cele pe care le primiti nu au cea mai buna calitate si nu se aud performant, dialogurile actorilor.

Cam atat. Eu am sa ajung in Bucuresti in ziua de 5 ianuarie, am stau la Hotel Otopeni. La amiaza am sa merg sa fac testul PCR, dar seara o sa fiu la hotel, asa ca daca stati acolo si vreti sa ne intalnim, ma gasiti in zona de restaurant sau receptie incepand cu ora 18:00.

Cu intreg grupul am sa ma intalnesc asa cum am comunicat: 6 ianuarie 2021 ora 13:50 Aeroportul International Henri Coanda, Plecari Internationale, in fata Cafenelei Lavazza . Va recomand sa va luati masuri de siguranta, sa ajungeti chiar mai repede de aceasta ora, pt ca am vazut si recomandarea aeroportului: "sositi cu cel putin 3 ore inainte de zbor!". Ora de intalnire este cea limita, incepand cu 13:55 nu va mai fi nimeni la Lavazza, intregul grup va pleca spre check in, evident inclusiv eu, insotitorul de grup.

Daca intarziati urmariti pe tabelul de plecari care este ghiseul de check in si parcurgeti toate etapele pana la imbarcare. Comunicati va rog pe whatsapp la 0745 106501 daca ati intarziat sau a aparut ceva nepravazut.

La multi ani, sa treceti cu bine in noul an, sa aveti bucurii si multa, multa sanatate!

admin:
Pentru codul de rezervare necesar la check in: nu mai e nevoie sa vi-l transmit pt ca deja aveti biletele de avion. Am scris pe forum sa nu se faca o confuzie intre booking reference al agentiei si cel al companiei de zbor. Cel corect e jos, de forma: Airline Booking Reference(s)
QR (Qatar Airways): SVVS5M

admin:
Eu mai am cateva ore si maine dimineata plec spre Bucuresti, unde urmeaza sa-mi fac testul PCR. Sa recapitulam inca o data ce aveti strict nevoie pt imbarcare:

- pasaport cu valabilitate minim 6 luni

- bilet de avion (cel pe care vi l-am transmis); recomandat sa faceti check in-ul, pt a va alege locul. Eu deja am boarding pass-ul, la 16:50 s-a deschis check in-ul.

- rezultat negativ pt test PCR COVID in limba engleza, eliberat de un laborator acreditat si care emite QR. - maxim 72 de ore inainte de imbarcare. (vad ca din 30 decembrie s-a marit la 96 ore).

- formular intrare in Zanzibar disponibil pe pagina de internet: https://afyamsafiri.moh.go.tz/, cu cel mult  24 de ore înainte de intrarea  în Tanzania (pentru noi se deschide in 05.01.2022); printat, sa se vada codul QR primit.

- formular intrare in Qatar disponibil pe pagina de internet: https://www.ehteraz.gov.qa/PER/loginPage?language=en. Printata aprobarea primita (sa se vada codul)

Am vazut ca de la 1 ianaurie, s-a introdus o verificare sanitara suplimentara (test rapid) pe aeroportul din Zanzibar. Ar costa 25 USD si se poate achita online sau la fata locului. Am sunat pe cei din agentia cu care lucram acolo, inca nu aflasera, mi-au promis insa ca o sa se informeze si o sa-mi spuna exact. Inainte se putea face testare, dar aleator, adica...la nimeni. Sunt curios acum felul in care s-ar putea desfasura o asemenea operatiune intr-un aeroport care nu prea e dotat. Va tin la curent.

Va recomand sa parcurgeti cu rabdare si atentie ceea ce v-am detaliat aici pe forum, sunt foarte multe informatii utile.

admin:
La check in am vazut la mai multa lume ca nu functioneaza. Biletul este probabil considerat de catre sistem de grup si nu permite accesul la zona de check in efectiv.

Despre testarea rapida pe aeroport am intrebat, au sunat si ei si raspunsul a fost ca Romania nu ar fi pe lista tarilor la care se solicita. O sa vedem acolo, ce e si cum se desfasoara lucrurile si le aranjam cumva. Ca doar suntem in Africa.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă