Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Zanzibar, plaje tropicale, ocean si safari 6 - 18 ianuarie 2022

<< < (4/8) > >>

admin:
Pentru intoarcerea in tara, incepand cu 20 decembrie trebuie completat un formular online. Explicatiile sunt aici: https://m.hotnews.ro/stire/25245623

Link-ul de accesare: https://plf.gov.ro/

Am discutat in Zanzibar in legatura cu posibilitatea de a fi nevoiti sa facem test PCR la intoarcere. Se poate aranja, sa vina o echipa la hotel pentru testare, iar rezultatul sa ajunga in timp util, pana la plecare (avem max 48 h la dispozitie). In situatia in care guvernul va prelungi efectele ordonantelor 111 si 112 referitoare la impunerea testarii si pt cei vaccinati, am sa anunt si programez testarea. Cel mai probabil insa este ca nu o sa stim pana la plecare.

Referitor la pregatiri: in acest moment, din partea mea, mai este nevoie doar de transmiterea biletelor de avion, in vederea listarii si check in-ului. Posibil sa primesc biletele inainte de Revelion, dar cel mai probabil este ca imediat dupa 1 Ianuarie.

admin:
Am inceput deja sa ma uit la vreme, la ce ne asteapta dpdv meteorologic. Iata o prognoza:

Zanzibar: minim 25 de grade noaptea, maxim 28 - 29 de grade ziua. "Shower rain" cam din doua in doua zile, deci neaparat sa aveti la voi, asa cum am recomandat, pelerina.

Mikumi, Tanzania: minim 26 de grade noaptea, maxim 30 - 32 de grade ziua. Cald pentru savana, ceea ce inseamna ca este foarte indicat sa aveti tricouri si pantaloni din materiale tehnice, respirabile, de asemenea sapca sau palarie pt protectie solara si spray pt insecte (tantari).

Referitor la test PCR (daca va fi nevoie pt intoarcerea in tara). Daca aranjez prin firma si testul se face la hotel poate costa pana la 160 USD/persoana. Am scris si hotelului la care stam, mi-au raspuns ca testul costa 80 de USD, se face si achita la clinica, iar transportul pana acolo si inapoi este 150 USD/grup. Deci cca 90 euro/persoana. Diferenta de tarif este foarte mare, am sa incerc sa negociez sa o aduc aproape, dar daca nu reusesc, ramane a doua varianta.

Referitor la biletele de avion, este foarte foarte posibil sa fie emise in cursul acestei saptamani, asa incat o sa aveti timp suficient pentru completare formulare de intrare in Zanzibar si tranzit Doha. Imediat ce primesc biletele, vi le transmit.

Cu 48 de ore inainte de zbor se deschide check in-ul online. Poate fi facut pana cu 90 minute inainte de decolare. Va recomand in mod deoesebit sa faceti check in-ul pentru ca intr-o situatie de overbooking, cei cu check in se imbarca fara probleme. Procedura de check in nu se face de agentie, nici de insotitorul de grup, ci personal, de catre fiecare participant. Fac precizarea aceasta pentru ca am intalnit doua - trei persoane, care ne-au sunat si insistat pentru aceasta operatiune, cu motivatia ca nu au facut nicoadata si nu stiu cum se face asa ceva. Formularele de completare sunt foarte simple, sunt gandite pt a putea fi completate de orice nivel de pasageri, nu e nici o filozofie. Va ia 10 minute de atentie, atat.

Check in online aici: https://cki.qatarairways.com/cki/dashboard

Nota: cand vi se solicita booking reference, cautati pe bilet in partea de sus, pe banda albastra. Este un cod de forma: U5OHMQ (acesta este doar un exemplu)

Pentru a va fi mai usor sa completati formularul de Zanzibar, am sa parcurg eu toate etapele si va scriu aici ce e nevoie sa scrieti.   

ANCUTA66:
Multumim Gigi pentru grija de a ne face cat mai usoare pregatirile pentru aceasta excursie. Chiar daca avem cateva formulare de pregatit ne va fi mult mai usor avad toate indrumarile tale.
Dar, pana incepem completarea formularelor vin sarbatorile.
 Samiza, Gigi si tuturor celor din SC va doresc Sarbatori fericite, cu sanatate si un An Nou numai cu impliniri.    :flori:
LA MULTI ANI!!!

admin:
Iti multumesc mult pentru urari, iar in ceea ce priveste grija ca toata lumea sa fie informata, este nomal, am facut-o de fiecare data pt ca tin ca oamenii sa aiba cat mai multe detalii. In limita timpului fizic pe care-l am, incerc sa fiu de ajutor cu recomandari si indrumari.

Acum cateva minute am transmis tuturor cate un Email ce contine biletul de avion pentru Zanzibar. Verificati-va numele, eu m-am uitat peste ele si nu am observat diferente intre ce am trimis si am primit.

Listati-l, dar recomandat este sa-l aveti salvat si in telefon. Asa cum va spuneam in mesajul precedent, cu 48 de ore inainte de plecare puteti face (si e indicat) check in-ul.

Daca cineva nu a primit biletul, sa-mi scrie din timp, pentru ca intram in sarbatori si ma deconectez si eu de aici. Maine vreau sa fac o simulare de completare formular Zanzibar si Qatar si cu asta, pun punct pregatirilor ce tin de grup, incep cu cele personale. O sa apara aici indicatii de completare a formularului.

admin:
Completarea formularului de intrare in Zanzibar se poate face incepand cu data de 04 ianuarie 2022 (3 zile inainte de plecare). Pentru completare formular de intrare in Zanzibar, cateva repere:

completati mai intai, pentru a intra in formular, numarul pasaportului,
apoi sunt o serie de date personale, care trebuie si ele completate.

Punctez doar acolo unde puteti intampina probleme la completare:

port of entry: Abeid Amani Karume

Date of Arrival: 7 January

Flight Name/No: Qatar Airways QR 1351

Seat number: aici completati cu locul pe care l-ati obtinut prin check in sau daca nu ati facut check in-ul puteti pune un loc aleator.

Pe urmatoarea pagina:

Visiting Purpose *: Tourist

Duration of stay (In days) *: 11

Proffesion: cautati cu cursorul profesia pe care o aveti

Pagina urmatoare:

Physical address/Hotel name *: Kumba Urembo, Kiwengwa/Marafiki Bungalows 4*

Region *: Zanzibar

District/ Wilaya *: Unguja

Ward: Kiwengwa

Namba ya simu * (in traducere inseamna numar de telefon): ....completati cu numarul vostru, cu prefixul de tara.

Country where journey started *: Romania

Number of countries in the last 21 days (Put 0 if no any country visited) * - daca nu ati vizitat nici o tara in ultimele 21 de zile completati cu 0.

Pagina 5:

Health Informations.

Daca nu aveti semne de raceala, gripa, febra, etc, tot ceea ce e insirat acolo, bifati "None of Above"

Have you taken any medication in the last seven days (1 week) * - daca ati luat medicamente in ultimele 7 zile - da sau nu.

Have you attended any sick person recently * - daca v-ati intalnit (vizitat) recent o persoana bolnava - da sau nu

Have you lived in a household with sick person in the past 7 days * - daca ati locuit in ultimele 7 zile cu o persoana bolnava - da sau nu

Have you attended burial services? * - daca ati participat la servicii funerare (inmormantare) - da sau nu

Pe pagina 6, trebuie sa bifati casuta din fata: I declare that information is complete and correct

Daca ati completat corect, trebuie sa primiti un Email de confirmare, cu QR.

Print your profile after filling the traveller surveillance form and present it to the health desk upon arrival. Descarcat si imprimati profilul după completarea formularului de supraveghere a călătorilor și prezentați-l la biroul de sănătate la sosire. Eu de obicei listez si suplimentar descarc in telefon ceea ce primesc.

Am cronometrat cat dureaza completarea formularului: 8 minute. Rezervati-va din timp aceste minute si nu va lasati pe ultima suta si in nici un vaz pe aeroport cu gandul ca ma ajuta cineva acolo. (O sa vedeti ca ei indica sa fie facut intre 72 de ore si 24 de ore inainte de plecare).

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă