Autor Subiect: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 15 - 17 octombrie 2021  (Citit de 5481 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12659

Nu mai sunt locuri diponibile.Tarif: 595 lei/ persoana - demipensiune, cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Posibilitate 2 camere sgl  -supliment 120 lei

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/muntii-baiului-si-bucegii-haine-de-toamna-15-17-octombrie-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Check in: 15 octombrie 2021
Check out: 17 octombrie 2021 

Cazare: Pensiunea Steaua Nordului 3* Busteni

Numar de locuri: 22

Servicii incluse:
•   cazare doua nopti la o pensiune de 3*
•   2 x mic dejun
•   2 x cina de grup
•   ghid local montan pentru drumetia de sambata
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Va recomandam sa discutati pe forum, sa va prezentati de unde plecati si daca aveti in intentie sa o faceti cu masina personala si daca sunteti dispusi sa mai luati pe cineva pana la pensiune si apoi la capete de traseu in excursie.
x     transfer la si de la capete de traseu
x     pranz sambata
x     intrari la obiective
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu 0720.048.744

Program

Ziua 1. Vineri 15 octombrie 2021. Cascadele din Valea Spumoasă, Centrul de vizitare al Parcului Natural Bucegi și Mănăstirea Caraiman

Ora 12:00  întâlnirea cu grupul la stația de telecabină din Bușteni, unde incepe traseul nostru.

Pentru cei care sosesc cu trenul, urmează să vă anunțăm cu câteva zile înainte cum veți proceda cu bagajele.

Cascada Valea Spumoasă:Cascada Valea Spumoasă se află în Parcul Natural Bucegi, în zona stațiunii Bușteni, pe valea cu același nume, la o altitudine de 1.150 de metri.
Cascada Valea Spumoasă este mult mai spectaculoasă decât renumita Urlătoare aflată în apropiere și traseul mai pitoresc și scurt, aproximativ 40 de minute la dus.
Apa izvorăște de la doar câțiva metri deasupra stâncilor și este de o calitate foarte bună. În apropiere se află și o stație de epurare, acesta fiind unul dintre motivele pentru care traseul nu este încă omologat și nu a fost introdus în circuitul turistic.

Grad de dificultate traseu: ușor
Diferență de nivel: circa 250 de metri

Revenim în zona telecabinei, timp liber o oră pentru masa de prânz, fiecare unde dorește.

După pauza de prânz ne oprim puțin și la Centrul de vizitare „Alexandru Beldie” al Parcului Natural Bucegi.
 
Centrul de vizitare „Alexandru Beldie” al Parcului Natural Bucegi
Este o clădire modernă, amenajată de Administrația Parcului Natural Bucegi, unde vom găsi informații cu privire la patrimoniul natural al Rezervației din Bucegi, la traseele turistice, dar și informații privind influența negativă pe care practicarea unui turism neinformat și iresponsabil îl poate avea asupra speciilor și locurilor protejate din Parc.

Alexandru Beldie, un iubitor al Bucegilor
Centrul de vizitare a luat numele renumitului inginer Alexandru Beldie, un pionier al alpinismului românesc, doctor în ştiinţe silvice, eminent botanist, fondator al Rezervaţiei Naturale din Bucegi. Născut în anul 1912, și-a dedicat viața cercetării, fiind autorul unor valoroase studii ale plantelor lemnoase şi florei României, Beldie a fost redactorul științific al celor treisprezece volume ale monumentalei lucrări „Flora României”.
A scris articole despre silvicultură, botanică, ecologie, protecţia naturii și a întocmit hărți pentru susținerea turismului montan și alpinism. În memoria acestui mare om de ştiinţă, îndrăgostit de flori şi de piscuri, muzician prin pasiune, acest centru a fost botezat cu numele lui.

Accesul este gratuit.

Mănăstirea Caraiman, oaza de liniște de la poalele munților CaraimanNe îndreptăm apoi spre Mănăstirea Caraiman, unul dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult de la noi din țară. Drumul pe jos este foarte plăcut, pe poteci umbrite de ramurile dese ale brazilor. Mănăstirea este situată într-o poiană superbă și oferă o priveliște grozavă spre Masivul Caraiman și Crucea Eroilor. Este o adevărată încântare să te plimbi prin curtea amenajată cu mult bun gust, să admiri crestele semețe ale Bucegilor.

În jurul orelor 18:00 mergem la pensiune, cina de grup, socializare

Ziua 2. Sambata 16 octombrie 2021. Drumeție în Munții Baiului

Micul dejun devreme
La ora 8:00 plecăm pe traseu, ne așteaptă un drum lung.
La  orele 16:00 este ultima coborâre a telegondolei Azuga.
Din Azuga revenim la Bușteni cu trenul.

Traseu drumeție:
Bușteni 850m - Stâna Zamora 1507m - Vârful Băiuțu (Zamora) 1826m - Cabana Popasul Uriașilor 1540m – Telegondola Azuga - Azuga 950m

Durata de parcurgere – circa 8 ore cu pauze
Grad de dificultate - mediu
Distanța  - circa 22km
Diferență de nivel +976m -950m

Tarif coborâre telegondola Azuga: 25 lei
Bilet tren Azuga – Bușteni circa 10 lei

Munţii Baiului:Munții Baiului (sau Munții Gârbova) sunt o grupă muntoasă a Carpaților de Curbură, aparținând de lanțul muntos al Carpaților Orientali. Au un loc aparte în ansamblul turistic al Văii Prahovei, în primul rând prin poziţia geografică faţă de cele două artere rutiere de circulaţie turistică Valea Prahovei şi Valea Doftanei, dar şi prin vecinătatea cu abruptul estic al Bucegilor.
Culmea principală a Munţilor Baiului oferă o imagine spectaculoasă a Abruptului Prahovean al Munţilor Bucegi, cu numeroase puncte de belvedere.
Când este senin, de pe creastă se văd localitățile Bușteni, Poiana Țapului, Azuga, Crucea Eroilor de pe Caraiman și Releul Coștila.

Descriere traseu
Traseul este ușor de parcurs pentru o persoană cu condiție fizică medie și oferă priveliști superbe asupra masivelor Bucegi, Postăvaru, Piatra Mare și Ciucaș, cât și asupra culmilor mai domoale ale munților Tătaru, Clăbucetului Azugii și Clăbucetului Taurului.
Traseul constă în mare parte în drum forestier, nu este expus, gradul de dificultate constă în distanța pe care o avem de parcurs, circa 20 km la altitudine înaltă.

Din apropierea pensiunii urmăm un drum forestier care urcă lin, în serpentine largi, până pe culme. Parcurgerea acestei porțiuni a traseului, prin pădure, până la golul alpin durează aproximativ 2 ore.

De aici continuăm traseul spre stâna Zamora pe același drum forestier și, după circa încă o oră, ajungem la vârful Băiuțul unde vom face pauza de prânz. De aici se văd cel mai bine toate vârfurile și văile Bucegilor, creasta Zamora. Mai avem apoi circa 40 de minute până la Cabana Popasul Uriașilor, un loc de popas foarte frumos și primitor.

Ne propunem să coborâm în Azuga cu telegondola, însă în cazul în care aceasta nu funcționează sau nu ajungem la timp pentru ultima cursă care este la orele 16:00, coborâm în Azuga pe traseul marcat prin pădure.

De la Azuga revenim la Busteni cu trenul.

Seara cina de grup, socializare

Ziua 3. Duminica 17 octombrie 2021. Castelul Cantacuzino din Bușteni și Casa Memorială „Cezar Petrescu”

Micul dejun în tihnă, eliberăm camerele

La 10:00 vizităm Castelul Cantacuzino, este aproape, circa 15 minute pe jos

Castelul Cantacuzino din Bușteni:Castelul Cantacuzino din Bușteni, de o mare valoare arhitectonică, istorică, documentară și artistică, a fost construit în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino  supranumit ,,Nababul”, fost ministru al României între 1899-1900, 1904-1907.

Castelul este situat la baza muntelui Zamora, pe locul unei vechi locuințe de vânătoare. Construit în stil neoromânesc, este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre cascade, fântâni arteziene. Edificiul a fost realizat în piatră și cărămidă după planurile arhitectului Grigore Cerchez și se întinde  pe o suprafață de 3148 mp.
Priveliștea din curtea castelului este grozavă, se poate vedea Masivul Bucegi în toată măreția sa.

Pachete de vizitare:
Castel, galeria de artă, expoziția de sculptură din parcul castelului: 40 lei adult, 25 lei pensionar, student
Castel, expoziția de sculptură din parcul castelului: 30 lei adult, 20 lei pensionar, student

Opțional, cu cei care nu se grăbesc spre casă, vizităm și casa memorială ,,Cezar Petrescu”, aflată la 10 minute de mers pe jos de pensiune.

Casa Memoriala „Cezar Petrescu”
Casa Memoriala „Cezar Petrescu” este gazduita intr-o frumoasă vila stil neoromânesc în care a trait si a creat, de-a lungul a 24 de ani, marele scriitor.

Interiorul pastreaza nestirbit vechiul stil: mobilier rustic, scoarte romanesti vechi, ceramica romaneasca, statui si tablouri, peste 10.000 de volume de carte, ziare si reviste, dar și opere de artă unice, dovezi ale prieteniei lui Cezar Petrescu cu artisti plastici ai epocii: statuile celor trei martiri Horia, Closca si Crisan semnate de sculptorul Oscar Han, tablouri semnate de Iser, S. Demian, Jiquidi, Theodorescu-Sion etc.

Bilet intrare: 10 lei

Acțiunea se încheie în jurul prânzului. Programul de poate modifica functie de conditiil meteo sau alti factori nepravazuti.

Bușteni
Bușteni este un mic oraș de munte în nordul județului Prahova, Muntenia, în centrul României. Este localizat pe Valea Prahovei, la poalele Munților Bucegi, care au altitudinea maximă de 2.505 m.
Altitudinea medie a orașului Bușteni este de 850 m. Este una din cele mai populare stațiuni de munte, oferind panorame spectaculoase, o mulțime de oportunități și activități de vacanță.

Statiunea este denumita si „Poarta Bucegilor", datorita pozitiei sale, de aici deschizandu-se numeroase cai de acces in munte, cele mai deosebite atractii fiind Piatra Arsa, Jepii Mari, Jepii Mici, Babele, Sfinxul, Crucea Eroilor si Costila.

Străjuit de muntii Caraiman si Coștila, strabatut de apele raului Prahova, Busteni - vechi centru al turismului si alpinismului romanesc –reprezinta cel mai important punct de plecare in drumetiile si ascensiunile alpine din masivul Bucegi si imprejurimi.

Pensiunea Steaua Nordului este situată la poalele Muntilor Bucegi, în Busteni si oferă o panoramă deosebita asupra Masivului Caraiman. Din incinta pensiunii se vede Castelul Cantacuzino, o adevărată bijuterie arhitecturală, pe care îl vom vizita și noi.

De la pensiune se poate ajunge pe jos la următoarele obiective:
Gara Bușteni – 10 minute
Castelul Cantacuzino – 15 minute
Casa Memorială „Cezar Petrescu” – 10 minute
Centrul localității – 10 minute
Telecabina Bușteni – 30 minute

Pensiunea Steaua Nordului este situată la poalele Muntilor Bucegi, în Busteni si oferă o panoramă deosebita asupra Masivului Caraiman. Din incinta pensiunii se vede Castelul Cantacuzino, o adevărată bijuterie arhitecturală, pe care îl vom vizita și noi.De la pensiune se poate ajunge pe jos la următoarele obiective:
Gara Bușteni – 10 minute
Castelul Cantacuzino – 15 minute
Casa Memorială „Cezar Petrescu” – 10 minute
Centrul localității – 10 minute
Telecabina Bușteni – 30 minute

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in "Responsabilitati personale".  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personale: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12659

Offline Rodica_I

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 801
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 15 - 17 octombrie 2021
« Răspuns #2 : Vineri, 13 August 2021, 12:10 »
Heloo! am auzit eu o discutie legata de muntii Baiului da nu-mi amintesc prea mult traseul  ;D
Acum vad ca tot Diana este insotitor  :) asa ca draga Diana sa sti ca am cititi stict doar de traseu :giggle: ... si deci doamne, voi fi prezenta  *|* *|*  si vin cu trenul  :giggle: :dance: :dance: si boxa pentru muzica


Online RaduM

 • Jr. Member
 • **
 • Mesaje postate: 68
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 15 - 17 octombrie 2021
« Răspuns #3 : Marţi, 07 Septembrie 2021, 11:20 »
Din septembrie se poate plati  si cu card vaucere de vacanta ?

Offline Bon Voyage

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Mesaje postate: 477
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 15 - 17 octombrie 2021
« Răspuns #4 : Joi, 07 Octombrie 2021, 11:05 »
F Important

Conditia medicala de participare: certificat european de vaccinare sau QR rezultat negativ test efectuat cu maxim 48 de ore inainte de eveniment.  La intrarea in locatie, cazarea se va face prin verificarea acestei conditii. Cine nu indeplineste aceasta restrictie, nu va putea fi admis in locatie, urmand sa piarda suma achitata. Agentia si organizatorii nu au nici o responsabilitate pentru o astfel de situatie, neavand nici o vina pentru nerespectarea conditiilor impuse de autoritati si de perioada pe care o traversam.

Offline Vicu

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 8
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 15 - 17 octombrie 2021
« Răspuns #5 : Duminică, 10 Octombrie 2021, 09:07 »
Buna, in cazul in care cineva are o situatie speciala si este nevoit sa renunte va las numarul meu de telefon 0769089051.
                                   
                                                 Va doresc tuturor o excursie minunata!!!

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1257
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 15 - 17 octombrie 2021
« Răspuns #6 : Duminică, 10 Octombrie 2021, 21:51 »


Salut, sper ca sunteți bine și ca aceasta liniște înseamnă ca va pregătiți pentru drumetia pe care o vom face în curând  *|*

Am profitat azi  de vremea bună și am dat o fuga în Munții Baiului. Eu am parcurs  traseul Busteni - Azuga în 7 ore, cu o scurta pauza. Minunate sunt culorile toamnei acum dar s-a răcit nefiresc de mult, a nins ușor la altitudini de peste 1 500m.

Se anunță în continuare temperaturi scăzute, chiar negative și precipitații mixte  Echipamentul de munte de iarna este obligatoriu: bocanci impermeabili, pantaloni elastici de munte căldurosi, polar, geaca impermeabila/de vânt, pelerina, caciula, bandana / buff, mănuși, bete de trekking - 2 bucati. Zona este cunoscuta pentru vremea capricioasa, cu vânt. Deci echipament tehnic, exclus haine de oraș  sau din bumbac care absorb umezeala și creeaza disconfort termic.

Traseul este cel descris în programul excursiei. Asteptati-va la un urcuș mai domol de circa 1 5 ore și apoi mai susținut de încă 1.5 ore. Diferența de nivel este de aproximativ  900m. Eu am coborât de la telegondola Sorica prin pădure insa este destul de dificil pentru ca sunt porțiuni mai abrupte, cu noroi unde aluneca. Incercam sa luam telegondola dacă va funcționa- biletul de coborâre costa  35 lei  și nu se face reducere  de grup.

În cazul  în care veniți cu mașina personala, este recomandat sa o echipați de iarna, în special dacă veniți dinspre Brașov - Predeal.

Urmează sa mai revin cu detalii privind restul programului.

Spor la pregătiri  *|*

Diana

Offline Rodica_I

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 801
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 15 - 17 octombrie 2021
« Răspuns #7 : Luni, 11 Octombrie 2021, 12:47 »
Diana,draga ... ce vesti interesante ... *|*  uraaa  ...  1.5 urcus sustinut  :2funny:

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1257
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 15 - 17 octombrie 2021
« Răspuns #8 : Luni, 11 Octombrie 2021, 23:10 »
Am primit intrebari referitor la testul necesar pentru cazarea la Busteni în cazul în care nu dețineti certificatul verde.
Am întrebat la pensiune despre tipul de test care trebuie prezentat, vă anunț de îndată ce primesc răspunsul.

Meniu cine:
Vineri: păstrăv la grill cu mămăliguță și clătite
Sâmbătă: friptură de porc și pui cu piure de cartofi și papanași
Băuturile nu sunt incluse.

Meniu vegetarian (de post)
Am primit o singură solicitare.
Am rugămintea să îmi spuneți dacă mai sunt persoane care mănâncă de post până cel târziu miercuri.


Transport

Localitățile din care veniți:  București (6 persoane), Galați, Constanța, Slobozia, Cluj, Pitești, Craiova, Deva, Sibiu, Avrig, Vaslui, Fălticeni, Iași (2 pers.), Bacău, Târgoviște, Ploiești
În caz că doriți să călătoriți împreună, spuneți-mi și vă pun în legătură.

uraaa  ...  1.5 urcus sustinut  :2funny:
Hai că poți...  :thumbup:
De fapt, eu am parcurs prima bucată, de la castelul Cantacuzino aflat la aprox 880 m altitudine și până pe platou, altitudine 1.800m cam în 2 ore jumătate, mers constant, fără pauze. Estimez că noi vom face mai mult. De aici nu se mai urcă, pe culmea Baiului vom mai avea apoi de mers circa 3 ore până la telegondolă.
Nu uitați parazăpezile, sunt foarte utile pentru noroi/zăpadă.

Am aranjat un transfer cu microbuzul din Azuga până la hotel, tariful este de 15 lei/pers, în total 50 de lei cu biletul la telegondolă.

Și încă o poză de ieri. Postimage nu funcționează prea bine, nu am reușit să încarc mai multe imagini.

Urmăriți în continuare forumul, aici voi posta în continuare noutăți de ultimă oră.Offline Rodica_I

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 801
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 15 - 17 octombrie 2021
« Răspuns #9 : Marţi, 12 Octombrie 2021, 12:22 »
 :smitten: Multumesc Diana!
Sa speram ca avem si ceva muzica ..... sau cantam noi apucam de cantat ?  ;) :)


Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1257
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 15 - 17 octombrie 2021
« Răspuns #10 : Marţi, 12 Octombrie 2021, 19:43 »
ANUNȚ FOARTE IMPORTANT

Conditia medicala de participare: prezentarea unuia dintre documentele de mai jos:

- certificat european de vaccinare

- QR rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;

- QR rezultat negativ al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore (efectuat de preferință vineri dimineața sau joi seara)
Testul rapid trebuie sa fie efectuat intr-o unitate autorizata: farmacie sau clinica medicala.

- dovada ca s-a trecut prin boala, perioada maxima de valabilitate 6 luni

Ora și locul de intâlnire

Locul de intalnire va fi la pensiune, orele 12:00 - 13:00
Pensiunea Steaua Nordului Bușteni
Strada Mihai Eminescu 18


Atenție, programul de vineri va fi inversat cu cel de duminică, astfel încât drumeția ușoară de vineri la Cascada Valea Spumoasă și vizitarea mănăstirii Caraiman vor avea loc duminică dimineața

Vineri vom face o plimbare prin Bușteni - pensiunea este aproape de zona centrală.
Vizităm și Casa Memorială Cezar Petrescu dacă este deschisă.
Din păcate, castelul Cantacuzino s-a închis ieri până la sfârșitul lunii.

Există și posibilitatea de a lua o ciorbă vineri la prânz dar trebuie să anunț înainte la pensiune .

Am să vă trimit în seara aceasta un email privind modificarea de program, rog răspuns până miercuri seara.


Sa speram ca avem si ceva muzica ..... sau cantam noi apucam de cantat ?  ;) :)

Putem asculta si muzica dar da, putem să ne etalăm si vocile  :dance: *|*

Am dat o fugă și la cascadă și pe traseu este foarte umed, în pădure sunt porțiuni cu noroi, alunecă.
Parazăpezile sunt mai mult decât recomandate, la fel și echipamentul adecvat de drumeție.
Pentru impermeabilizare puteți folosi si un spray special care se găsește la magazinele cu articole sportive.
Traseul este scurt, circa 90 de minute dus-intors de la telecabina. Mai avem apoi nevoie de circa o ora pentru a vizita manastirea Caraiman.
Actiunea sa va incheia duminica în jurul orelor 13:00.

Cascada din Valea Spumoasă, BucegiOffline SilviuC

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 8
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 15 - 17 octombrie 2021
« Răspuns #11 : Miercuri, 13 Octombrie 2021, 12:35 »
Nu mai pot veni. As vrea sa donez biletul meu pt un doritor (in camera single).


Offline costi31

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 546
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 15 - 17 octombrie 2021
« Răspuns #12 : Miercuri, 13 Octombrie 2021, 16:35 »
Salut SilviuC , dacă faci ceva gen nu vreau recuperarea bănuților și dorești să faci  un cadou , sigur găsești înlocuitor .... Deci în această opțiune sunt multi doritori.... Depinde de tine . Cui îi faci cadoul ? :D

Offline costi31

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 546
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 15 - 17 octombrie 2021
« Răspuns #13 : Miercuri, 13 Octombrie 2021, 18:15 »
Uite Silviu 0733350375 doar in cazul in care nu dorești să îți fac ramburs la suma excursie...
Pot prelua locul tău și cu altă ocazie fac cinste  ;)
Mulțumesc anticipat !  ;) :flori: *|*

Offline SilviuC

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 8
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 15 - 17 octombrie 2021
« Răspuns #14 : Joi, 14 Octombrie 2021, 09:24 »
Am zis "DONEZ". Deci "moaca" intr-un limbaj mai putin academic.
Concluzia: primul venit primul servit. Daca iti gasesti si perechea, imi esti dator vandut!  :)