Autor Subiect: Care este scopul tau ?  (Citit de 79378 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
Răspuns: Care este scopul tau ?
« Răspuns #270 : Vineri, 15 Iulie 2011, 09:23 »

Si eu am un scop.Sa invat sa nu dau diamante la porci pentru ca le mananca.
am ramas foarte contrariata cand mi s-a explicat cum sta acest principiu.

:D :D...ce-mi place mai steli, cum ma aduci tu cu picioarele pe pamant...cu pragmatismul si franchetea ta...tu si janet aveti talentul asta ;) :)...Explica-mi si mie cum faci sa-i distingi pe porci?...ca de multe ori se arata dupa ce le-ai oferit diamantele.. ???

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #271 : Vineri, 15 Iulie 2011, 09:29 »
Citat
poate e un fel de egoism invers

chiar asta si e , adi : egoism . insa daca aceasta ar fi singura forma de egoism adoptata de catre oameni lumea ar deveni mult mai buna si viata pe pamantul asta mult mai lipsita de complicatii inutile .

Offline janeta

• Hero Member
  • carpe diem
« Răspuns #272 : Vineri, 15 Iulie 2011, 09:34 »
Citat
E usor sa fii optimist, cand privesti lucrurile din afara

nu numai ca e mai usor , ica , dar  si mai obiectiv . pentru ca fara implicarea emotionala a propriilor probleme solutiile apar mai repede , neascunse de umbra tristetii ori a ingrijorarii sau  durerii . in fond , de aceea punem intrebari si cautam o rezolvare de cele mai multe ori la o terta persoana . pentru ca , poate in mod inconstient , credem ca poate altcineva vede lucrurile mai bine decat noi insine .

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #273 : Vineri, 15 Iulie 2011, 11:00 »
"Sa invat sa nu dau diamante la porci pentru ca le mananca."

asta e chiar foarte tare !

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #274 : Vineri, 15 Iulie 2011, 11:41 »
"Sa invat sa nu dau diamante la porci pentru ca le mananca."

asta e chiar foarte tare !

Puteti rade, dar pentru mine a fost chiar trezire.
Intr-o discutie cu un destoinic initiat, vorbeam cate in luna si stele. Si de unde ma laudam de mama focului ca sunt bucuroasa ca atunci cand rezonez cu cineva - si nu numai - nu pot uri, chiar daca ar fi criminal in serie... avenit aceasta replica care, pentru fiecare dintre voi inseamna altceva.
Ce a insemnat pentru mine?
Argumentarea legilor care contin omnipotenta, omniprezenta, omniscienta. Tot ce cladisem se darama cu simple explicatii. Fix la temelie. Faptul ca eram constienta de reluarea unor eforturi m-a determinat sa aplic repede rationamentul inductiv - cum imi place mie sa numesc compararea unor evenimente separate, pana cand gasesc factorul comun care a dat nastere acestora - si sa ma intreb ... de cate ori am mancat diamante ...
Lovitura a venit cand mi-am dat seama ca facusem parte - chiar daca asta se intamplase in adolescenta - dintre consumatorii diamantelor ...
Asa am gasit argumentarea compensarii ...

nihil sine deo

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #275 : Vineri, 15 Iulie 2011, 11:45 »
chiar n-am ras pt ca imi place foarte mult aceasta teorie !

am inteles-o =  "Lovitura a venit cand mi-am dat seama ca facusem parte - chiar daca asta se intamplase in adolescenta - dintre consumatorii diamantelor ...
Asa am gasit argumentarea compensarii ...
"

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #276 : Vineri, 15 Iulie 2011, 12:46 »
Stati asa ca viu eu acusi cu spiritul meu pacifist si scara de valori si va intreb – cine hotaraste care sunt diamantele si cine sunt porcii?

E peste poate uneori sa dai ceea ce consideri de valoare (diamantele) unor oameni pe care ii consideri ca le merita si apoi sa ai sentimentul ca ei nu le-au apreciat la  adevarata valoare - doare

.... dar este un lucru vechi de cand lumea ca ceea ce este valoros pentru unul poate fi neimportant pentru altul

da o carte scrisa de Seneca sa o citeasca un aborigen

Nu o va aprecia – nu o va intelege– dar asta nu micsoreaza nici valoarea cartii nici viata aborigenului ( valoroasa si inedita pentru el si comunitatea lui)

PS- cred ca azi ati pus ceva in cafea  :D

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #277 : Vineri, 15 Iulie 2011, 13:07 »
"E peste poate uneori sa dai ceea ce consideri de valoare (diamantele) unor oameni pe care ii consideri ca le merita si apoi sa ai sentimentul ca ei nu le-au apreciat la  adevarata valoare - doare"

recunoastem ca se intampla, asta nu inseamna ca n-am dorit ca gestul nostru sa aiba un scop nobil.

"Nu o va aprecia – nu o va intelege– dar asta nu micsoreaza nici valoarea cartii nici viata aborigenului ( valoroasa si inedita pentru el si comunitatea lui)"

iar scopul nu este atins.

sa fie de la gano?  :D :D :D :D   :-*

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
Re: Care este scopul tau ?
« Răspuns #278 : Miercuri, 20 Iulie 2011, 03:08 »
ne rezumam la gano?
la valoarea unei carti a lui seneca?
la Biblie?
la Hristos (pentru ca el a spus ... despre diamante ;))
sau la continutul energetic pe care Universul il daruieste pentru ca noi sa nu risipim darnica oferta...?

avem posibilitatea sa investim in tot ceea ce credem ca pentru noi reprezinta valoare ... chiar daca nu pentru toti investitia inseamna parte din puritatea oferita ...
nihil sine deo

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #279 : Miercuri, 20 Iulie 2011, 03:50 »
Ca sa-i raspund lui Gabitu, fiecare are diamantele lui. Si porcii lui. Porcii mei pot fi ingerii altora si diamantele mele pot fi noroiul altora :) Dar, ca sa revin la vocabula initiala, mai exista si struti. Care inghit tot ce straluceste, deci si diamantele. Iar dimensiunea creierului lor este invers proportionala cu statura impunatoare si valoarea penajului. Porcul mai scapa un grohait sau o basina si deja stii ca trebuie sa iei distanta  ;D Dar strutul?!

Offline janeta

• Hero Member
  • carpe diem
« Răspuns #280 : Miercuri, 20 Iulie 2011, 23:57 »
 :D :D :D

mare figura esti si mult adevar grait-ai...

julia

• Vizitator
« Răspuns #281 : Marți, 09 August 2011, 20:39 »
Citat
Care este scopul tau ?

asta as vrea si eu sa stiu...

Offline Manfred

• Hero Member
  • Mesaje postate: 510
« Răspuns #282 : Marți, 09 August 2011, 22:50 »
asta as vrea si eu sa stiu...

me too!  :)
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #283 : Miercuri, 10 August 2011, 08:45 »
avem fiecare o viata , resurse , un destin si ar fi bine sa le traim cum stim mai bine caci nu o face nimeni in locul nostru  8)  si iata scopul  ;D

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #284 : Duminică, 14 August 2011, 15:37 »
   Scopul meu? Sa fac faţă vieţii. Să fiu in echilibru cu mine insami si cu celalţi. Să râd. Să mă uit la cer. Să mă lupt cu defectele mele. Să mă obişnuiesc cu plecările, cu delegaţiile săptămânale.  Saptamana trecută am fost la Vaslui şi Galaţi. De fapt, am strabătut întreg judetul Vaului si intreg judetul Galati. De marti voi pleca la Buzău. Şi tot aşa...