Autor Subiect: Loc de dat cu capul/OFF  (Citit de 18669 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline anamama13

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1227
Răspuns: Aratura - OFF -topicurilor noastre
« Răspuns #45 : Joi, 15 Aprilie 2010, 10:40 »
aratura, aratura, da' aratura neaosa.... ce, ne-au cotropit in sfarsit americanii ? ni s-a schimbat limba oficiala ?... admy, moderemy, help us !!!!
Soarele va rasari si maine ! Totul este sa poti rezista pana atunci....

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #46 : Joi, 15 Aprilie 2010, 13:06 »
aoleu, qiao90!

Offline Catherinna

• Hero Member
  • Mesaje postate: 631
« Răspuns #47 : Joi, 22 Aprilie 2010, 16:28 »
Nu ma prea descurc in siteul asta. Poate ma ajuta cineva sa-l inteleg. Incercam sa spun ceva sa cer un sfat celor ce au trecut poate prin aceeasi experienta ca mine dar m-am oprit aici, bine sau rau nu stiu cum sa o iau.
Singuratatea este o boala tare grea. Uneori singuri suntem si intr-un cuplu. Eu am ajuns dupa 20 de ani de la casatorie sa-mi doresc pacea, nu singuratatea, nu libertatea caci acum este derizoriu sa vorbesc despre asa ceva. Sunt incarcerata intr-o casatorie in care clachez. El, o persoana dominanta si egoista care m-a mai parasit si a mai avut tentative. Daca m-a inselat? Nu-mi mai pasa, imi este indiferent. Dar stiti de ce imi este teama dupa? De sinistra singuratate.
Acum am facut pasul eu si i-am cerut o despartire amiabila in care sa ramanem in continuare prieteni, asta pentru singurul nostru copil. Acum sunt tare nefericita.
Nu stiu si nu pot face comparatie cu nefericirea de acum in cuplu in care nu am voie sa gandesc sau dupa ,cand voi gusta din abundenta din singuratate????
Ce sa fac?
Acum ca am avut eu curajul sa cer divortul, el refuza.
Ce sa fac?

Deaga nico, incerc sa punctez cateva framantari ale tale :
Nu ma prea descurc in siteul asta.
Cu multa rabdare, vei ajunge sa cunosti toate topicele care te intereseaza, dar aici pe aratura putem vorbi despre orice, asa ca , incepem cu inceputul.
Incercam sa spun ceva sa cer un sfat celor ce au trecut poate prin aceeasi experienta ca mine
Situatii asemanatoare se gasesc la tot pasul, dar fiecare om le percepe altfel , asa ca sfaturile nu sunt sablon care sa corespunda tuturor. Incearca sa fi propriul tau sfatuitor , pentru ca doar tu iti cunosti situatia cu lux de amanunte
Singuratatea este o boala tare grea.
Singuratatea nu este o boala si nu trebuie sa te simti bolnava din cauza spaimei de singuratate, din contra, situatia incerta in care ai trait pana acum te poate duce la boala reala
dupa 20 de ani de la casatorie sa-mi doresc pacea,
Daca tu consideri, ca ceea ce ti doresti se poate indeplini doar pe aceasta cale, nu ezita si urmeazati instinctul, chiar daca acesta se numeste singuratate
Nu stiu si nu pot face comparatie cu nefericirea de acum in cuplu in care nu am voie sa gandesc sau dupa ,cand voi gusta din abundenta din singuratate????
Nu e simplu sa traiesti singura, trebuie sa fi sigura pe tine sau mai corect sa-ti asumi eventualele neplaceri de alta natura, aduse de singuratate. Trebuie sa-ti gasesti puterea si increderea in tine, mai mult decat in cei de langa tine, pe care poti conta numai in situati extreme
Acum ca am avut eu curajul sa cer divortul, el refuza.
Domnul isi permite sa se joace cu sufletl tau bland, din moment ce ai zis mai sus ca a mai plecat si s-a intors dupa o vreme. El te cunoaste mai bine decat te cunosti tu. Mizeaza pe slabiciunea ta, de care ai dat dovada pana acum, iertandu l mereu.
Nico, balanta vieti tale e in mana ta, cantareste bine si nu asculta sfaturi de la cei care cunosc sau li se pare ca stiu cum ai trait. Desigur unii vor zice divorteaza, altii vor zice iarta, uita si continua.
Fiind vorba de viitorul tau, numai tu trebuie sa alegi si sa-ti asumi alegerea facuta .
Daca ne aduci mai multe amanunte vei primii si alte sfaturi dar alegerea iti apartine  :)
Iti doresc multa putere si sanatate . Nu uita - singuratatea nu este o boala , este o etapa din existenta nostra efemera :-*

Offline anamama13

• Hero Member
Răspuns: Loc de dat cu capul/OFF
« Răspuns #48 : Vineri, 30 Aprilie 2010, 14:26 »
[size=12pt]Ghid de sfaturi practice despre cum să ieşi viu dintr-un spital din Romania [/size]

(Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 17 Mar 2010. )

A dat boala în tine şi te-a mîncat undeva să te duci la spital în loc să iei un pumn de antibiotice ori să-ţi storci singur coşul de pe fund? Ei bine, moşule, s-ar putea s-o mierleşti. Ca să scapi viu dintr-un spital românesc, care, culmea, se poate chema, cinic, Filantropia, şi nu, onest, IML, îţi trebuie nu doar noroc de jucător rusnac de ruletă, ci şi un pic de şcoală a vieţii. Aşa că ia aici şi citeşte, cît încă mai vezi cu ochiul liber, cîteva sfaturi practice culese de pe patul de suferinţă!

Şpaga

Tehnica înfiptului la buzunarul de la halat e primul lucru care îţi asigură supravieţuirea.
E o mişcare pe care trebuie s-o exersezi dinainte, dacă vrei să-ţi iasă din prima şi să nu bagi banii pe lîngă. „Palmat“ se cheamă tehnica şi e împrumutată din practicile hoţilor de portofele, care lucrează fin, fără să atingă haina în buzunarul căreia îşi strecoară mîna. Diferenţa e că ei scot, pe cînd tu bagi. Decisivă e aici mişcarea de învăluire, felul discret în care te apropii de obiectiv, îl ţinteşti cu coada ochiului, palmezi suma cu degetul mare şi profiţi de cele cîteva secunde în care victima îţi indică buzunarul corect printr-o uşoară mlădiere a coapsei. Introduci, apoi retragi mîna discret. Atenţie: nu te uita niciodată fix la buzunar. E semn de proastă creştere şi poate genera suspiciuni.

Cearşafurile

Singura chestie care lipseşte de pe un cearşaf de spital românesc e „Ghiţă was here“ scris cu carioca. În rest, găseşti de toate: sînge închegat (care nici măcar nu e al tău), pete zgrunţuroase de apret turnat cu căldarea în cazanul în care s-au fiert albiturile şi care te zgîrie la cur, pete de ketchup nu, că nu se dă ketchup în spital, muci şi – de ce nu? – ulei de motor de la un fost mecanic auto decedat, internat înaintea ta. A doua chestie nasoală e că cearşaful de spital e conceput, de regulă, pentru bolnavi pigmei, aşa că, oricît te-ai strădui, n-o să reuşeşti în veci să ai cearşaf şi sub cap, şi sub cur, şi sub picioare. Alege să ai sub picioare, nu de alta, dar dacă stai fără ciorapi rişti să te pricopseşti cu o micoză pe viaţă de la saltea.

WC-urile şi, mai ales, duşul

Ideal ar fi să-ţi propui ca pe perioada internării să nu mergi la budă şi să nu te speli. Au fost cazuri de pacienţi cărora le-a ieşit. Dar ei au fost excepţii. Prin urmare, e absolut necesar să dispui de folii de unică folosinţă, pentru colac (mă rog, dacă există colac). Cu cît aveţi mai multe, cu atît mai bine, căci puteţi face oricînd afaceri cu ele printre colegii de salon. Se vor vinde ca pîinea caldă. Cu duşul e mai greu, fiindcă sînt ori încuiate, ori stricate, ori tre’ să-l ştii pe directorul spitalului sau pe ministrul Sănătăţii ca să ai acces la ele. Recomandarea noastră: faceţi duş cu şerveţelele umede.

Asistentele & Reanimarea

Două lucruri sînt aici esenţiale. În primul rînd, înainte de a te interna, încearcă să ai cît mai multe bancnote de 5 şi 10 lei. Asistentele sînt nişte tonomate care nu dau rest. Acum să nu te aştepţi să şi facă ceva pentru banii ăştia sau măcar să zîmbească. Nţţ, no way. Ei reprezintă un fel de taxă de protecţie; dai banu’ ca să nu te omoare cînd îţi fac o injecţie, ca să-ţi nimerească vena din prima cînd îţi iau sînge, ca să nu te sugrume cu garoul. În cazul în care ajungeţi la reanimare şi tre’ să vă umezească cineva buzele cu apă: asiguraţi-vă că asistenta căreia îi daţi taxa (aproximativ 100 ron) nu iese din tură fix cînd ieşiţi voi din operaţie. Nu pentru că arunci cu banii degeaba pe asta, care se cară, ci că aia care vine după ea, nefiind plătită, s-ar putea să te omoare prin însetare.

Haleala

Ideal e să primeşti de-acasă. Totuşi, dacă mănînci la oficial, cel mai indicat e să o miroşi înainte şi, eventual, să aştepţi s-o guste un coleg de salon aflat în fază terminală, deşi umblă vorba printre bolnavii cu experienţă că la „Fundeni“, „Bagdasar“ sau Universitar nu e chiar atît de naşpa. În anumite cazuri însă, aceste zvonuri au fost infirmate. Oricum, nu te duci la spital că să mănînci, nu? Dacă voiai asta alegeai un restaurant.

Marean Menghelie

Offline anamama13

• Hero Member
« Răspuns #49 : Marți, 04 Mai 2010, 15:55 »
TARA FARA ROST !!!!!

Când te desparţi din vina ta, încerci o vreme să te lupţi cu ireversibilul, îţi dai seama că n-are sens, te lamentezi de formă şi renunţi.
Când te desparţi din vina celuilalt, ai nevoie de o perioadă de timp ca să înţelegi ce s-a întâmplat. Iei povestea de la capăt, pas cu pas şi te chinui să pricepi ce n-a fost bine şi unde ar fi trebuit ca lucrurile să apuce pe alt drum.

La fel se întâmplă şi atunci când te desparţi de ţara ta.
Dezamăgit, înşelat, mânios, îndurerat. Nu ţi-e uşor s-o laşi. Ţara şi mama nu ţi le alegi. Te aşezi pe celălalt mal al lumii şi cauţi răspunsul: ce s-a întâmplat cu ţara mea de-am fost nevoit s-o părăsesc ?.....

României i-a dispărut rostul.
E o ţară fără rost, în orice sens vreţi voi.
O ţară cu oameni fără rost, cu oraşe fără rost, cu drumuri fără rost, cu bani, muzică, maşini şi ţoale fără rost, cu relaţii şi discuţii fără rost, cu minciuni şi înşelătorii care nu duc nicăieri.

Există trei mari surse de rost pe lumea asta mare:
familia, pământul şi credinţa.

Bătrânii.

România îi batjocoreşte cu sadism de 20 de ani. Îi ţine în foame şi în frig. Sunt umiliţi, bruscaţi de funcţionari, uitaţi de copii, călcaţi de maşini pe trecerea de pietoni. Sunt scoşi la vot, ca vitele, momiţi cu un kil de ulei sau de mălai de care, dinadins, au fost privaţi prin pensii de rahat. Vite slabe, flămânde şi bătute, asta au ajuns bătrânii noştri. Câini ţinuţi afară iarna, fără măcar o mână de paie sub ciolane.

Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolosiţi. O fonotecă vie de experienţă şi înţelepciune a unei generaţii care a trăit atâtea grozăvii e ştearsă de pe bandă, ca să tragem manele peste. Fără bătrâni nu există familie. Fără bătrâni nu există viitor.

Pământul.
 Care pământ? Cine mai e legat de pământ în ţara aia? Cine-l mai are şi cine mai poate rodi ceva din el? Majestatea Sa Regele Thailandei susţine un program care se intitulează "Sufficiency Economy", prin care oamenii sunt încurajaţi să crească pe lângă case tot ce le trebuie: un fruct, o legumă, o găină, un purcel. Foarte inteligent. Dacă se întâmplă vreo criză globală de alimente, thailandezii vor supravieţui fără ajutoare de la ţările "prietene".

La noi chestia asta se numeşte "agricultură de subzistenţă" şi lui tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca ţăranii să-şi cumpere roşiile şi şoriciul de la hypermarketuri franţuzeşti şi germane, că de-aia avem UE. Cântatul cocoşilor dimineaţa, lătratul vesel al lui Grivei, grohăitul lui Ghiţă până de Ignat, corcoduşele furate de la vecini şi iazul cu sălcii şi broaşte sunt imagini pe care castraţii de la Bruxelles nu le-au trăit, nu le pot înţelege şi, prin urmare, le califică drept nişte arhaisme barbare. Să dispară!

Din beţivii, leneşii şi nebunii satului se trag ăştia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pământ, ca nu erau în stare să-l muncească. Nu ştiu ce înseamnă pământul, câtă linişte şi câtă putere îţi dă, ce poveşti îţi spune şi cât sens aduce fiecărei dimineţi şi fiecărei seri. I-au urât întotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineaţa şi plecau la câmp cu ciorba în sufertaş. Pe toţi gângavii şi pe toţi puturoşii ăştia i-au făcut comuniştii primari, secretari de partid, şefi de puşcării sau de cămine culturale. Pe toţi ăştia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de milă, de silă, creştineşte.

Credinţa.

O mai poartă doar bătrânii şi ţăranii, câţi mai sunt, cât mai sunt. Un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de îmbrăcat, greu de dat jos, care trebuie împăturit într-un fel anume şi pus la loc în lada de zestre împreună cu busuioc, smirnă şi flori de câmp. Pus bine, că poate îl va mai purta cineva. Când or să moară oamenii ăştia, o să-l ia cu ei la cer pe Dumnezeu.

Avem, în schimb, o variantă modernă de credinţă, cu fermoar şi arici, prin care ţi se vâd şi ţâţele şi portofelul burduşit. Se poartă la nunţi, botezuri şi înmormântări, la alegeri, la inundaţii, la sfinţiri de sedii şi aghesmuiri de maşini luxoase, la pomenirea eroilor Revoluţiei. Se accesorizează cu cruci făcute în grabă şi cu un "Tatăl nostru" spus pe jumătate, că trebuie să răspunzi la mobil. Scuze, domnu părinte, e urgent.

Fugim de ceva ca să ajungem nicăieri. Ne vindem pământul să facă ăştia depozite şi vile de neam prost pe el. Ne sunăm bunicii doar de ziua lor, dacă au mai prins-o. Bisericile se înmulţesc, credincioşii se împuţinează, sfinţii de pe pereţi se gândesc serios să aplice pentru viza de Canada.

Fetele noastre se prostituează până găsesc un italian bătrân şi cu bani, cu care se mărită. Băieţii noştri fură bancomate, joacă la pokere şi beau de sting pentru că ştiu de la televizor că fetele noastre vor bani, altfel se prostituează până găsesc un italian bătrân cu care se mărită. Părinţii noştri pleacă să culeagă căpşuni şi să-i spele la cur pe vestici. Iar noi facem infarct şi cancer pentru multinaţionalele lor, conduse de securiştii noştri.

Sună-ţi bunicii, pune o sămânţă într-un ghiveci şi aprinde o lumânare pentru vii şi pentru morţi.

Să trăieşti bine!

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #50 : Marți, 04 Mai 2010, 16:01 »
@anamama, mersi mult pentru acest articol dureros de adevarat, de la primul pana la ultimul cuvant. 
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

carmentoma

• Vizitator
« Răspuns #51 : Marți, 04 Mai 2010, 16:11 »
@anamama, mersi mult pentru acest articol dureros de adevarat, de la primul pana la ultimul cuvant. 

Si ce ne mai ramane de facut??? Ca in afara de confirmare si de subscriere nu avem alta atitudine, decat asa... la nivel micro.... sa ne sunam bunicii mai des, sa ne respectam noi insine credinta... indiferent in ce...., dar altceva nu putem schimba! Ultimul stinge lumina, cum se spune!!!

Offline anamama13

• Hero Member
« Răspuns #52 : Marți, 04 Mai 2010, 16:26 »
e adevarat ca avem impresia ca nu putem face mai nimica... dar eu refuz cu tarie sa cred ca nu mai exista oameni de caracter in tara asta, ca dovada este acest SC, astfel incat unindu-se, sa nu ia atitudine, sau macar sa ajute intr-un fel.... partea proasta este ca nu exista uniune, unitate si incredere.... suntem atat de zdruncinati de toate relele ce ni se intampla, incat nu mai avem incredere nici macar in noi insine... sau cel putin eu....   atunci cand mai intalnesc un OM, nu-mi vine sa cred ca Pamantul este totusi populat....
si inca ceva : comoditatea.... e mai comod sa semnezi o petitie on-line, si e foarte buna si aceea, decat sa stai cateva ore in soare sau in ploaie la un miting sau sa marsaluiesti pe strazi ..... sau orice altceva ce implica o rupere a rutinei zilnice si a vietii asa-zise, tihnite, desi e doar o amagire....
va rog sa ma scuzati, dar sunt inca socata de uciderea dragilor si scumpilor mei delfini si a planului oribil de omorare a cainilor.... ar mai urma caii .... ca de oameni au inceput mai de mult, dar cine vede ???????/

buzz

• Vizitator
« Răspuns #54 : Sâmbătă, 08 Mai 2010, 14:56 »
am terminat de citit cartea "jurnalul lui bryney jones".mi-a placut cartea mult.azi sunt libera , nu lucrez.afara este superb.as fi vrut sa ma plimb dar n-am cu cine.as vrea sa ma plimb cu rolele. mda am 30 de ani dar as vrea sa fac ceva sport.

Offline marlen_i13

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
« Răspuns #55 : Sâmbătă, 08 Mai 2010, 19:56 »
 buzz, daca ai 30 de ani cine te impiedica sa faci ceea ce iti doresti?, daca vrei sa te plimbi cu rolele fa-o , nu trebuie sa te jenezi de nimeni, daca asta te face sa te simti bine nu trebuie sa iti pese de parerile celorlalti.

buzz

• Vizitator
« Răspuns #56 : Sâmbătă, 08 Mai 2010, 22:16 »
O sa incerc dar imi este cam greu .Ies impreuna cu fetita si si imi este greu pe role sa fug cu ea prin parc.Acum este la bunici la tara si ma gandeam ca as putea da o tura.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #57 : Duminică, 09 Mai 2010, 16:47 »
as vrea sa ma plimb cu rolele. mda am 30 de ani dar as vrea sa fac ceva sport.
esti pustoaica :D

buzz

• Vizitator
« Răspuns #58 : Duminică, 09 Mai 2010, 19:22 »
semi-pustoaica ;)
Se poate sa traiesc acum o adolescenta intarziata

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #59 : Miercuri, 12 Mai 2010, 10:12 »