Arhiva > Arhiva

Loc de dat cu capul/OFF

<< < (14/16) > >>

EUGENIA110:
   In vremurile in care traiesc acum, realizez, in urma a ceea ce se petrece zi de zi, cit de contorsionata ni se prezenta istoria la cursurile scolare, cu cite neadevaruri eram indoctrinati de profesorii nostri - ipocriti de nevoie pentru a putea supravietui in acel regim sau convinsi ca au dreptate in ceea ce predau. Nu vreau decit sa amintesc de ceea ce ni se spunea referitor la birurile puse de mosieri pentru a lua si pielea de pe bietul taran. Unul din acestea era birul pus pe fum; noua, celor care eram atunci copii in clasele primare, ni se parea o absurditate sa platesti pentru fumul iesit pe hornul casei, nimeni nu se obosea sa ne explice ca e vorba de un impozit pus pe casa omului, dupa modelul: cite case ai, tot atitea hornuri cu fum, deci tot atitea impozite. Ma intreb, acum de ce nu se mai spune la fel, mai ales ca am inteles ca va fi asa : cu cit ai mai multe proprietati, cu atit impozitele vor fi mai mari; daca ai nenorocul( ca nu   se mai poate numi noroc, in conditiile in care te saracesc impozitele ) sa ai sapte case (ca Nastase!  ;D), ele vor fi impozitate cu sume din ce in ce mai mari. Care e diferenta dintre atunci si acum?  ??? Macar din acest punct de vedere , eu sint o mare norocoasa..... nu am  mai multe proprietati.

carmentoma:
     Nu stiu daca neaparat birurile sint cu adevarat problema din ziua de azi, ci cati dintre noi le platesc! Eu cred ca sunt, raportat la numarul total de locuitori, prea putini contribuabili si prea multa evaziune! Sa nu mai pomenesc de toate "pomenile" date pentru a obtine capital electoral (asazisele facilitati), de toti orbii cu carnet de conducere, de toti pensionarii pe caz de boala care muncesc in strainatate, de toate ajutoarele sociale date fara discernamant, s.a.m.d! Sa nu mai zic de tzepele date la inceputul anilor 90, pe fondul vidului legislativ de atunci, au dus si la aparitia marilor averi care au monopolizat azi Romania! Cei care au trait pe afara stiu, dupa cum zice americanul, " de fisc si de moarte nu scapa nimeni!" Acolo nu exista sa consumi fara sa platesti, dar nu o faci fortat sau controlat ci constient ca asa ajuti la mentinerea unor conditii decente in sanatate, invatamant, etc! Pentru mine stiu ca nu mai pot face nimic aici, in Romania, dar sper din tot sufletul ca fiul meu sa plece cat mai repede intr-o tara civilizata, cat mai departe de aici!!

almi_gabi:

loc de dat cu capul, cand te doare --- "mintea"--- ;D

pe_jumate:
unde e manfred, l-ati vazut pe aici?  :'(
trebuie sa ii cer scuze lui maaaaaaaaaaaaaanfreeeeed!
am dat cu capul, ce sa mai fac?!?

manfred si ayouni, minunati siegfried si kriemhilde.. bagati-va inapoi in curcubeul vostru globular ca promit sa nu imi mai bag coada niciodata in bula voastra de fericire..
am cuvant, sa stiti!

almi_gabi:
o fi ceva cu forumul in dimineata asta sau net-ul meu face .... "nazbatii" ? ;D

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă