Autor Subiect: Ce carti citim?  (Citit de 157138 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline meleia

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
  • Spulbera-mi mintile, Lumina ca sa raman doar Inima
Re: Ce carti citim?
« Răspuns #315 : Joi, 03 Ianuarie 2013, 17:33 »
Julia e in concediu de mult (mai ceva decat mine :)). In schimb uite aici: http://despreteatru.files.wordpress.com/2010/03/ericemmanuel-schmitt-oscar-si-tanti-roz.pdf . Merita. Fiecare cuvant.
La obiect: de Craciun am primit asta - si a fost cel mai frumos cadou (asezonat cu un ceainic superb si un ceai parfumat ca raiul)-  Neagu Djuvara - O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri . O recomand cu caldura. Tineri, batrani, nu conteaza, trebuie sa (ne) cunoastem istoria. Altfel, suntem condamnati sa repetam greselile trecutului.

Multumesc,  cea de-a doua , a lui Neagu Djuvara o am deja, sunt incantata, am cumparat-o in special pentru baietii mei, cel mare a dat bacul vara trecuta si a fost un motiv bun si o alegere pe masura.
La multi ani!
Azi sunt pasare si cant la Poarta Sarutului.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #316 : Vineri, 18 Ianuarie 2013, 10:19 »
Sunt siderata! Intr-o discutie despre ce mai citim, o persoana de 40 si ceva de ani (la care... aveam pretentii!) imi zice ca are pe noptiera si citeste cu mare placere "La Medeleni".  :o  Acum? Banuiesc ca urmeaza vreo carte de basme...  :faint:

silviu

• Vizitator
« Răspuns #317 : Vineri, 18 Ianuarie 2013, 12:32 »
da' ce-are? si io recitesc cu placere gestapo, monte cassino, general ss...

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #318 : Vineri, 18 Ianuarie 2013, 12:54 »
...Mda, nush... poate pana la urma e bine ca totusi citeste ceva, orice ar fi! Dar de la asa o persoana ma asteptam la altceva...

Offline dauina

• Hero Member
  • Mesaje postate: 642
« Răspuns #319 : Vineri, 18 Ianuarie 2013, 14:32 »
Sunt siderata! Intr-o discutie despre ce mai citim, o persoana de 40 si ceva de ani (la care... aveam pretentii!) imi zice ca are pe noptiera si citeste cu mare placere "La Medeleni".  :o  Acum? Banuiesc ca urmeaza vreo carte de basme...  :faint:
hai sa iti mai dau si eu motive...
nu-ti dau titluri, doar autori...cartiile mele de la "capatai" sunt...
Kissinger
un manual de lb straine
Marin Sorescu
Louise L. Hay...
si ultimile do' carti pe care le stii foarte bine...
deci?
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #320 : Vineri, 18 Ianuarie 2013, 16:52 »
Mah, nu cred ca m-am exprimat corect. Da' mai bine de atata nu stiu.  La Medeleni este in programa scolara, ce naiba?! Am cautat acuma: pentru clasa a IX-a, la capitolul "Fictiune literara" pentru tema "Adolescenta". Iar persoana de care ziceam e una care "se pretinde...", care "se revendica..."...
Uite, si io (cand m-apuca!) citesc Arghezi, care e si el in programa scolara. Dar, la varsta asta, nu mai citesc Fetica, de exemplu, citesc si io Rada, Streche etc..... Nu m-as mai apuca acuma sa citesc Jules Verne sau Creanga.... Nici macar Sadoveanu! Mie mi se pare ca au si astea un timp al lor... Sa citesti La Medeleni - si sa povestesti fascinata asta - la 40 si ceva de ani... inseamna ca...  :-X
 Nah, pana la urma... "Cititi, cititi, cititi!"

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #321 : Vineri, 18 Ianuarie 2013, 18:12 »
M-am hotarat care va fi urmatoarea mea lectura: "Lucrez intr-o casa de nebuni", de Martin Wehrle. Cred c-o s-o devorez din scoarta in scoarta! Imi pregatesc pixul rosu, o sa fie plina de adnotari!  ;D

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #322 : Vineri, 18 Ianuarie 2013, 19:12 »
mah, Mari nu ti-e deajuns birocratia, zapaceala si stresul de la servici, mai vrei si tema de studiu pentru acasa   oO

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #323 : Vineri, 18 Ianuarie 2013, 21:03 »
Eu am primit ieri si citesc cartea scrisa de LiaV.  :D
Deocamdata n-am timp sa scriu mai mult... ieri, mai mult de jumate, azi... mai am vreo 50 de pagini si-o termin. N-o pot lasa din mana...

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #324 : Vineri, 18 Ianuarie 2013, 22:11 »
M-am hotarat care va fi urmatoarea mea lectura: "Lucrez intr-o casa de nebuni", de Martin Wehrle. Cred c-o s-o devorez din scoarta in scoarta! Imi pregatesc pixul rosu, o sa fie plina de adnotari!  ;D

dupa lecturare, arunc-o mai spre dreapta... la parter! are ceva daca pregatesc culorile celor care se manifesta in "casa'?  oO
nihil sine deo

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #325 : Vineri, 18 Ianuarie 2013, 22:28 »
"Simbolul pierdut".

Offline Emi 53

• Full Member
  • Mesaje postate: 176
« Răspuns #326 : Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013, 11:33 »
Paria de Pascal Bruckner, despre o Indie stranie si fascinanta.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #327 : Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013, 15:47 »

mihaela1961

• Vizitator
« Răspuns #328 : Duminică, 20 Ianuarie 2013, 14:10 »
Paria de Pascal Bruckner, despre o Indie stranie si fascinanta.
Pasckal Bruckner in general merita citit.
Dar daca tot vb. de francezi, ce ce nj:
Frederic Beigbeder-tanar si teribilist as zice
Michel Houellebecq
Amelie Nothomb

mihaela1961

• Vizitator
« Răspuns #329 : Duminică, 20 Ianuarie 2013, 14:27 »
Pasckal Bruckner in general merita citit.
Dar daca tot vb. de francezi, ce ce nj:
Frederic Beigbeder-tanar si teribilist as zice
Michel Houellebecq
Amelie Nothomb

Continui postarea:
Eu v-am lansat doar o provocare-literatura contemporana franceza! :)
M-am apucat si eu sa fac sapaturi mai adanci prin forum, am dat peste seciunea asta de carte, deja am downloadat cateva linkuri oferite de voi, multumesc! :love: :love: :love:
Eu eram obisnuita cu www.scribd.com de pe care poti citi online si unde gasesti multime de carti, ce-i drept, unele nu sunt redate integral, dar asta e.
'Fac sapaturi' in continuare!