Autor Subiect: Ce carti citim?  (Citit de 155787 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

varsator38

• Vizitator
Re: Ce carti citim?
« Răspuns #165 : Duminică, 04 Decembrie 2011, 10:17 »
m-ai facut curioasa Mari,voi cauta cartea,mai ales ca ne apropiem de "periculoasa"varsta de 15 ani :D

ama

• Vizitator
« Răspuns #166 : Duminică, 04 Decembrie 2011, 10:51 »
" sunt un porc.Casa mi-e o cocina. Nuo curat de luni de zile. Nimeni nu vine sa imi faca ordine. Nu-mi place sa-mi intre oameni straini in  casa.[..] Din cind in cind rup o bucata de harti igienica, o ud si trec cu ea prin colturile unde se aduna praful..."

JAIME BAYLY - PE NEASTEPTATE UN INGER

cind i-am citit inceputul , am zis da, cartea are potential :)..am devorat-o in citeva ore

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #167 : Duminică, 04 Decembrie 2011, 11:31 »
ANIAR  :)
(asociatia nationala a instructorilor auto din romania)  ???
nihil sine deo

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #168 : Duminică, 04 Decembrie 2011, 16:50 »
m-ai facut curioasa...

E interesanta si e, ca sa zic asa, 'usor de citit'. Eu am fost curioasa sa vad ce zice de ea pe net. Si uite ce am gasit (habar n-aveam ca a fost ecranizata in 2005, n-am vazut filmul)
http://www.dob.ro/Recomandari/Carte/3346/Oameni-feroce

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #169 : Luni, 05 Decembrie 2011, 01:23 »
Il caut acum. Clar, voi strange perna in brate si nu de dor  =))

Ai mai apucat s-o strîngi?  ;)

Serge Brussolo - Coşmar de închiriat

"În zilele următoare se dedică în întregime rolului de martor tăcut, înregistrînd procesele bolii, cautînd punctul slab. Această sarcină permanentă îi ocupa mintea, ferindu-l să cadă în vîrtejul nebuniei.

Noaptea i se întîmpla să viseze că o înjunghie pe mami în burtă cu cuţitul mare de bucătărie cu care tăiau carnea. Simţea foarte clar lama luptînd împotriva elasticităţii muşchilor abdominali, apoi - la capătul acestei scurte rezistenţe - înfigîndu-se într-un hău de moliciune vîscoasă, răvăşind toate acele organe complicate pe care femeile le ascund în pîntecele lor şi care le provoacă atîtea griji.

Altădată se vedea lovindu-şi tatăl în cap cu un ciocan luat din cutia cu scule. Craniul lui tati ceda cu un zgomot de ou spart, iar fisurile apăreau de jur împrejurul punctului de impact, dînd feţei aspectul unui vas vechi, plin de crăpături. Scena se repeta la infinit, cu mici variante groteşti sau oribile: cuţitul care tăia pîntecele Isei elibera cu aceeaşi ocazie şi copilaşul monstruos pe care-l purta în ea. Nou-născutul ţîşnea din rană latrînd ca un cîine şi încerca să-l muşte pe David de pulpă.

Ciclul se termina totdeauna în acelaşi fel: David dădea fuga în pădure cu o coardă în mînă şi se spînzura de o creangă joasă."

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #170 : Luni, 05 Decembrie 2011, 07:19 »
Aoleu! Ce-i asta?! Aventurile lui Jack Spintecatorul?  Ori o fi vreun tratat de medicina legala pentru amatori?!  :o

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #171 : Luni, 05 Decembrie 2011, 09:52 »
Daca il intalnesc pe David asta dau cu masina peste el la un sens giratoriu ;D
Stati linistiti, nu poate fi nici macar un cosmar inchiriat.
nihil sine deo

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #172 : Luni, 05 Decembrie 2011, 16:43 »
Terminat cu Coşmarul, început tot Serge Brussolo. Haita - Omul, cea mai aprigă fiară
CItate, mai încolo  ;D

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #173 : Marți, 06 Decembrie 2011, 11:56 »
"... Mai tarziu acest deliciu ascuns al riscului nu a disparut si nici nu s-a atrofiat, ci a luat dimensiuni nebanuite. Peste 14 ani, eram mare, student si mergeam eu acuma cu bunica s-o conduc la masina. trecuse de 80 de ani, se tinea inca foarte bine si nu accepta s-o insotesc decat pana-n statie. De acolo era treaba ei.
 -Uite o masina goala! ii spuneam, urca in asta ca mai tarziu se aglomereaza!
 -Nu, draga, mai astept! imi  raspundea cu un ton placid.
Si iata ca intr-un tarziu sosea si masina ei mult asteptata. Adica una foarte aglomerata, cu oameni pe scara. Atunci si numai atunci se aprindea in ea tot sangele moldavo-voievodal. Cu o forta incredibil se arunca in ciorchinele de oameni ce stateau atarnati pe scara masinii. Isi facea loc numai cat sa puna varful piciorului pe scara. Cu o mana se agata cu o dexteritate teribila de bara de mijloc, iar cu cealalata lovea cu poseta in cap, cu o precizie de invidiat, toate femeile din preajma.
 -Urcati nenorocitelor mai sus, nu vedeti ca sta o femeie in varsta pe scara?
Apoi eu asistam neputincios cum autobuzul se-ndeparta cu mamaica, cu un picior pedaland din cand in cand pe asfalt, ca si cum de fapt masina devenise trotineta ei. Din departare se vedea cum de fapt mamaica impingea masina, dand din picior din ce in ce mai iute si cum in acelasi timp incerca sa trezeasca la viata prin lovituri de geanta, date cu temperament, populatia proletara a transportului in comun"

Dan Puric - Fii demn!

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #174 : Marți, 06 Decembrie 2011, 22:30 »
Paulo Coelho. Sunt banala?  ;D Dupa ce am "suflat" vreo 5 dintre best-seller-ele lui, m-a reapucat o pasiune mai veche: Rudolf Steiner. Ma straduiesc ca sa-l mai pot citi... ciudat.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #175 : Miercuri, 07 Decembrie 2011, 00:08 »
Persuasiune. Mi-a placut filmul (ecranizarea pentru TV din 2007), imi place Jane Austen, asa ca...la treaba!

julia

• Vizitator
« Răspuns #176 : Joi, 22 Decembrie 2011, 20:18 »
Cineva mi-a spus sa recitesc Micul Print. Se pare ca aveam nevoie. V-o ofer si voua.

http://www.miculprint.go.ro/cuprins.html

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #177 : Joi, 22 Decembrie 2011, 22:46 »
Eu - Povestile lui Anderson. Acuma mi-au placut muuult mai mult decat in copilarie. ::)

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #178 : Joi, 22 Decembrie 2011, 23:13 »
Eu stau si ma uit prin geamul cofetariei la prajituri  :( ("Dansul Dragonilor" al lui George R.R. Martin). Poate reusesc sa-l cumpar anul viitor.  Si daca stau sa ma gandesc un pic, mie oricum nu-mi placea formatul hardcover, eu am toata seria in paperback, cum a aparut initial (sa fiu sincer acum, vulpea, strugurii... ;D)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #179 : Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012, 03:35 »
„Sufletul meu a devenit prea impresionabil: în prezenţa altora se zăvorăşte în sine. Ştiu foarte bine că aceasta este o greşeală. De asemenea, e firesc ca alţii să ia în considerare această greşeală din alt punct de vedere. Ei au condescendenţa de a se amesteca cu mine, asta ar fi prea de ajuns ca sa mă simt pe deplin satisfăcută. În loc de asta, eu resping aproape orice tentativă de acest fel.
Eu doresc cu înfocare compania cuiva în stare să participe la o discuţie adevărată, la un schimb de păreri. Acea parte din mine care tânjeşte după o asemenea relaţie este neagră ca o zonă pustiită. Iar acum stau şi cumpănesc dacă nu cumva, stând prea mult cu aceşti oameni, nu am să ajung să mă schimb într-un sens nedorit. Îmi dau seama că vidul copleşitor din sufletul meu reprezintă un pericol potenţial şi de aceea mă silesc să ţin bine de cârmă şi să mă îndrum cu grijă pe drumul cel drept. Ştiu că nimeni nu le-ar putea aduce vreo vătămare lor, dar eu sunt foarte vulnerabilă. Am o mulţime de slăbiciuni, aşa încât mi-am pus strajă în inimă şi sunt mereu trează.
Nu sunt pe cale să fiu învinsă. Eu nu sunt omul care să cedeze presiunilor şi apoi, treptat, să-i urmeze pe ceilalţi din greşeală. Ei spun că pot să-şi dea seama de calitatea unei persoane după aceia de care se lasă înconjurat. Eu sunt o pasăre de alt soi. Nu voi zbura în stol cu ei. În zilele noastre, atitudinea mea ar putea să treacă drept bigotism.
Am greşit cu adevărat considerându-mă un om singur şi mi-a trebuit foarte multă vreme ca să-i cunosc pe ceilalţi. Prizonieră a filozofiei mele şi un simplu vizitator al locurilor din jur. A trecut timp destul până când ochii mei au reuşit să vadă imaginea plină de înţelesuri a vieţii omeneşti care se desfăşura vibrantă în jurul meu.
Cu privirea întoarsă în sinea mea, trăiam numai pentru mine.
Toate acestea mă făceau cumplit de nefericită, mă simţeam rătăcită într-o lume căreia nu-i aparţineam. Treptat, am devenit una cu împrejurimile; pădurea primară şi omul tribal, primitiv, mi-au pătruns cu încetul în conştiinţă.
Încotro mă îndrept şi cine sunt toţi aceşti oameni, mă întreb în sinea mea. Suntem toţi numai nişte umbre palide. Mi-am dorit eu vreodată o asemenea viaţă? Doamne, până şi insectele îşi au prietenii lor, pe mine de ce m-ai părăsit?
În solitudinea nopţii reci, stau părăsită şi, ridicându-mi faţa spre cer, îmi caut steaua.
Dacă cineva îşi închipuie că starea mea de-acum are cea mai mică legătură cu povestea de început, se înşeală cu totul. Starea mea de dezolare nu are nici o legătură cu EL. Nu-mi e dor de nimeni. Nu doresc nimic de la nimeni; voiam doar să mă înţeleg pe mine, acea parte din mine ce nu se poate exprima şi îmi frânge inima cu suferinţa aceasta fără nume, în timp ce, în aparenţă, sunt cu totul prinsă în desfăşurarea fericită a vieţii de fiecare zi.”

Maitreyi Devi – „Dragostea nu moare”
(Replica romanului Maytreyi de M.Eliade)