Autor Subiect: Ce carti citim?  (Citit de 155851 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline pocama

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 310
  • Iubeste si fa ce vrei!
Re: Ce carti citim?
« Răspuns #150 : Miercuri, 30 Noiembrie 2011, 21:45 »
    Am cumparat din Zalau cartea lui Dan Puric : "Cine suntem?". Tare mult imi place! Cartea aceasta trebuie savurată, pritocită fiindcă dăruieşte mult. Am lecturat mai mult de jumătate din carte si sper ca in seara acesta să termnin de citit.
Dar "Omul frumos", Dan Puric? Este sublima.
Acum citesc "Zen-jurnal", Mircea Cartarescu.

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #151 : Joi, 01 Decembrie 2011, 05:28 »
No, am ajuns si pe topicul asta. Dar ma abtin. Ca daca m-apuc sa pun pe-aici ce carti citesc eu, incepeti sa dati cu tamiie, sa faceti cruci si cereti adminului sa inchida topicul intr-o lampa, precum duhurile din poveste  :D :P

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #152 : Joi, 01 Decembrie 2011, 06:42 »
Deja ma roade curiozitatea!  ???   Zi-i, ca am niste aghiazma la indemana!  :D

Offline pocama

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 310
  • Iubeste si fa ce vrei!
« Răspuns #153 : Joi, 01 Decembrie 2011, 10:12 »
N-am putut sa tin doar pentru mine frumusetea acestor versuri: "Ninge. Doamne, ai tu curajul/cat esti de mare, sa calci pe zapada?"

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #154 : Joi, 01 Decembrie 2011, 12:55 »
No, am ajuns si pe topicul asta. Dar ma abtin. Ca daca m-apuc sa pun pe-aici ce carti citesc eu, incepeti sa dati cu tamiie, sa faceti cruci si cereti adminului sa inchida topicul intr-o lampa, precum duhurile din poveste  :D :P

tu citesti carti SF   8)

Offline lill

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
« Răspuns #155 : Joi, 01 Decembrie 2011, 14:37 »
Eu desi nu scriu zilnic sunt cu ochii. Asa ca, te rog, fa-ti mila si impartaseste-ne si preferintele de lecturat - promit sa tin tamaia apropape in caz de ceva.
Recunosc ca acum citesc despre zodiacul chinezesc si aflu ca sunt un caine de apa, dominat de metal, cu ascendent in mistret :))).
Mai multe detalii dupa ce termin de citit :)))

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #156 : Vineri, 02 Decembrie 2011, 03:04 »
tu citesti carti SF   8)

Nu doar SF  ;D

"Si incepind de acum iese la suprafata o problema absurda: <<cum de a putut Dumnezeu lasa una ca asta!>> La asta, ratiunea tulburata a micii comunitati a gasit un raspuns groaznic de absurd: Dumnezeu l-a dat pe fiul sau ca jertfa pentru iertarea pacatelor. Cu aceasta, dintr-odata, s-a terminat cu Evanghelia (N.B. "evanghelie" din grecescul "evanghelion"="veste buna"; deci crima e o veste buna, sic!)! Jertfa care mintuie si asta in forma sa cea mai respingatoare, barbara, jertfa nevinovatului pentru pacatele vinovatilor! Ce paginism infiorator!" (Friedrich Nietzsche - Antichristul)

O crima brutala justificata printr-un act al vointei divine. "Ce crima!? Dumnezeu si-a sacrificat fiul pentru mintuirea noastra. Si gata, putem dormi linistiti!" Brr! Se gasesc in cartea asta lucruri care te pun pe ginduri.

De altfel, si Biblia, daca o citesti cu atentie, are pasaje in care ai impresia ca te afli in mijlocul actiunii unui roman horror singeros. Care are ca personaj principal nu omul, ci... divinitatea. Amin! :)

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #157 : Vineri, 02 Decembrie 2011, 03:05 »
promit sa tin tamaia apropape in caz de ceva.

@lill io-te ca ai ocazia sa folosesti tamaia. Si o sa mai tot ai! Asa ca fa-ti provizii!  ;D

Offline lill

• Newbie
  • *
« Răspuns #158 : Vineri, 02 Decembrie 2011, 08:52 »
Hai ca nu a fost chiar asa de grav...:)))
Sa ma vedeti vineri seara cum stau "brava" cu plapuma in cap si sonorul pe mut la "Haunting" de pe Discovery =))).

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #159 : Vineri, 02 Decembrie 2011, 15:51 »
Hai ca nu a fost chiar asa de grav...

Mai urmeaza  :D

Sa ma vedeti vineri seara cum stau "brava" cu plapuma in cap si sonorul pe mut la "Haunting" de pe Discovery =))).

Da, e fain ala. Din categoria fictiune (sau nu?  ;D) iti recomand serialul "Fear Itself". Pacat ca nu are decit un sezon si doar 13 episoade :(

Offline lill

• Newbie
  • *
« Răspuns #160 : Vineri, 02 Decembrie 2011, 20:11 »
Il caut acum. Clar, voi strange perna in brate si nu de dor  =))

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #161 : Sâmbătă, 03 Decembrie 2011, 19:56 »
Daca aveti adolescenti pe-acasa si in caz ca nu stiti cum ne vad ei, cititi Oameni feroce, de Dirk Wittenborn .
(A mea deja e adult si mi le zice direct, nu trebuie sa le mai aflu din carti!)

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #162 : Sâmbătă, 03 Decembrie 2011, 20:11 »
.... cititi Oameni feroce, de Dirk Wittenborn .

e horor !!???  ;D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #163 : Sâmbătă, 03 Decembrie 2011, 20:13 »
e belea ;D

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #164 : Sâmbătă, 03 Decembrie 2011, 20:31 »
Mai, mai lasati netul si cititi si voi o carte  ;D
Literatura americana - actiunea se petrece la sfarsitul anilor '70: o mama single 'povestita' de fiul ei de 15 ani.
A mea cred ca intentionat mi-a bagat-o sub nas - parca ma descrie pe mine cu ea acum cativa ani!  ;D