Autor Subiect: Ce carti citim?  (Citit de 155753 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

julia

• Vizitator
Re: Ce carti citim?
« Răspuns #135 : Marți, 30 August 2011, 20:29 »
am citit-o si v-o recomand si voua. mi-am amintit din nou de replicile din piesa si de jocul actorilor. multumesc bitek
va ofer un fragment:

– Ce-ar fi să-i scrii tu lui Dumnezeu, Oscar?
– Tocmai dumneata să-mi spui una ca asta, Tanti Roz, zău aşa?!
– Cum adică, tocmai eu?
– Credeam că eşti singura persoană care nu minte.
– Păi nu te mint deloc, Oscar.
– Atunci de ce-mi vorbeşti de Dumnezeu? M-au aiurit ai mei cu Moş Crăciun, gata, ajunge!
– Află de la mine, Oscar, că nu există nici o legătură între Dumnezeu şi Moş Crăciun.
– Ba da. E una şi-aceeaşi cacealma. Spălare de creier şi fraiereală cât cuprinde!
– Află atunci băiete, că deşi nu cred în Moş Crăciun, cred în Dumnezeu. Îţi jur, na!
– Fie. Dar de ce zici că ar trebui să-i scriu lui Dumnezeu?
– Ca să te simţi mai puţin singur.
– Păi cum să mă simt mai puţin singur cu cineva care nici măcar nu există?
– Fă-l tu să existe. De fiecare dată când ai să crezi în el, o să existe un pic mai mult. Şi dacă te ţii tare, află de la mine, o să existe chiar de-adevăratelea. Şi asta o să-ţi facă bine.
– Şi despre ce-ai vrea să-i scriu?
– Despre orice. Despre gândurile tale, acelea pe care nu le spui nimănui, care devin apăsătoare, prind rădăcină, te împovărează, te imobilizează; acelea care, luând locul ideilor înnoitoare, te paralizează măcinându-te pe dinăuntru. Dacă nu vorbeşti şi doar le ţii în tine, ai să te transformi în groapa de gunoi a gândurilor vechi şi rău mirositoare, Oscar, băiatule.

Oscar şi Tanti Roz – Eric-Emmanuel Schmitt

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #136 : Miercuri, 07 Septembrie 2011, 09:31 »
A mea citește Bărbatul de azi explicat femeilor (Tot ce-ați vrut să știți despre sexul tare fără să îndrăzniți să întrebați) - de Gerard Leleu. Cică e o carte de psihologie practică. Am vrut să-i zic că e degeaba, că teoria nu-i ca practica, dar las-o să se culturalizeze! (Era o campanie la radio: Cine nu citește, e prost!)

Eu am să caut să citesc asta: http://www.humanitas.ro/humanitas/amintiri-din-pribegie-1
La 95 de ani, Neagu Djuvara e mai tânăr la minte decât mulți dintre noi. Când a fost invitat la un post de radio, a făcut audiență maximă!
Îmi place cum zice maestrul Pleșu "aventură și savantlâc"!

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #137 : Vineri, 09 Septembrie 2011, 16:06 »
    Am cumparat din Zalau cartea lui Dan Puric : "Cine suntem?". Tare mult imi place! Cartea aceasta trebuie savurată, pritocită fiindcă dăruieşte mult. Am lecturat mai mult de jumătate din carte si sper ca in seara acesta să termnin de citit.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #138 : Miercuri, 21 Septembrie 2011, 21:45 »
    Am cumparat saptamana trecuta romanul "Pe apa sambetei" de Ileana Vulpescu. Am citit aproape trei sferturi din ea si tin sa va spun ca romanul este o evocare a vietii sub toate aspectele ei. Romanul, scris genial, descrie destinele mai multor familii, si cred ca fiecare dintre noi, se poate regasi in paginile acestei carti.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #139 : Miercuri, 21 Septembrie 2011, 21:48 »
M-am apucat sa citesc "Noi nu suntem urmasii Romei" de Napoleon Savescu. Daca e adevarat ce scrie omul asta, inseama ca noi, romanii de azi nu suntem vrednici si nici demni de ilustrii nostri inaintasi, dacii. Fascinant. Pot uploada cartea pe un site de gazduire fisiere pentru cine doreste.

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #140 : Vineri, 14 Octombrie 2011, 00:52 »
"nota informativa batuta la masina " - Ileana Vulpescu

trista , din pacate si foarte adevarata ...tot din pacate...

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #141 : Vineri, 14 Octombrie 2011, 02:31 »
De obicei, eu citesc doua carti in paralel (dar nu in acelasi timp, sa fie clar :P). Una este obligatoriu beletristica, cea de-a doua e din alta categorie: dezvoltare personala, pshihologie, stiinta etc.

Momentan cele doua carti sunt:
Serge Brussolo - Bulevardul banchizelor
Osho - Intuitia

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #142 : Vineri, 14 Octombrie 2011, 06:29 »
"nota informativa batuta la masina " - Ileana Vulpescu

trista , din pacate si foarte adevarata ...tot din pacate...
Janeta, fiindca aceasta carte este pe gustul meu, o voi cumpăra in mod cert.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #143 : Vineri, 14 Octombrie 2011, 10:39 »
alba ca zapada si cei 7 pitici perversi.

Offline janeta

• Hero Member
  • carpe diem
« Răspuns #144 : Vineri, 14 Octombrie 2011, 15:34 »
Citat
Janeta, fiindca aceasta carte este pe gustul meu, o voi cumpăra in mod cert.

are sa-ti placa , sunt convinsa . de altfel tot , dar absolut tot ceea ce a scris aceasta doamna a condeiului poti achizitiona fara grija ca ar fi posibil sa nu-ti fie pe plac . sunt destule si nu are rost sa ti le insir eu aici  :D
lectura placuta , Lucia !

Offline janeta

• Hero Member
  • carpe diem
« Răspuns #145 : Vineri, 14 Octombrie 2011, 15:39 »
as indrazni sa mai recomand ceva : "Sa nu atingi aceasta carte" - Jan van Helsing precum si absolut tot ce a mai scris acest autor care reuseste sa te captiveze si sa te puna serios pe ganduri . suficient sa va spun ca scrierile lui au fost interzise in multe tari din Europa si de peste ocean , inclusiv in Germania , tara lui de bastina .

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #146 : Vineri, 14 Octombrie 2011, 18:04 »
are sa-ti placa , sunt convinsa . de altfel tot , dar absolut tot ceea ce a scris aceasta doamna a condeiului poti achizitiona fara grija ca ar fi posibil sa nu-ti fie pe plac . sunt destule si nu are rost sa ti le insir eu aici  :D
lectura placuta , Lucia !
     :)Janeta, de-a lungul timpului am cumparat aproape toate cartile scrise de Ileana Vulpescu, iar de curand am terminat de lecturat romanul "Pe apa sâmbetei", scris de autoare in anul 2009. Astazi am cumparat romanul recomandat de tine, respectiv,  "Notă informativă bătută la maşină". A costat 32 lei si m-am bucurat ca l-am gasit.  Multumesc pentru recomandari, Janeta!

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #147 : Vineri, 14 Octombrie 2011, 18:06 »
as indrazni sa mai recomand ceva : "Sa nu atingi aceasta carte" - Jan van Helsing precum si absolut tot ce a mai scris acest autor care reuseste sa te captiveze si sa te puna serios pe ganduri . suficient sa va spun ca scrierile lui au fost interzise in multe tari din Europa si de peste ocean , inclusiv in Germania , tara lui de bastina .
:) O sa caut si aceasta carte, Janeta!

Offline valaura11

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 322
  • Socoteste fiecare zi o viata
« Răspuns #148 : Duminică, 20 Noiembrie 2011, 17:56 »
Am citit asta vara Colectionarul de John Fowles. Facusem o pauza de citit si eram dornica de ceva deosebit. Adevarat ca m-a captivat si era pe gustul meu, psihologica. Dar finalul, ma incapatanam sa fie altul. Si totusi...m-a lovit parca cu un par...in moalele capului...pentru ca eram intr-o anume stare si voiam un final cu "happy end". Am inceput cam de multisor, alta carte care ma captiveaza dar citesc cu portia, parca sa nu se termine curand, Amante si regine de Benedetta Cravieri. Viata traita in timpuri de mult trecute, scrisa dupa documente diverse, viata tumultuoasa, reala traita de mari personalitati ale istoriei.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #149 : Luni, 21 Noiembrie 2011, 20:17 »
Hobbitul lui Tolkien. Da, stiu, e pentru copii. N-am citit-o atunci si deci recuperez.