Aici se discuta > Subiecte generale

Ce carti citim?

<< < (48/95) > >>

Caroline:
Mi-au mai spus cateva persoane despre Aurora Liiceanu... O sa caut s-o citesc si eu.

derma:

--- Citat din: bitek din Joi, 23 Februarie 2012, 23:28 ---Am recitit "Timpul dezarticulat" al lui Philip K. Dick. Geniala si infricosatoare. Cum ar fi sa constati intr-o zi ca lumea care te inconjoara stie mai multe despre tine decat stii tu insuti? Ca totul e controlat din exterior? Ca paranoia ta nu e paranoia ci realitate. ("The Truman Show" a fost inspirat dupa cartea asta).

--- Terminare citat ---

Multumesc mult pentru sugestie, acum mult timp imi spusese cineva de ea dar am uitat cu desavsire cum se numeste.

Eu sunt fan SF si fantasy, abia am terminat  "City of Saints and Madmen" de Jeff Vandermeer, o colectie de nuvele fantastice ce probabil nu cred ca ar fi apreciata decat de fanii hardcore a genului.

In alta ordine de idei, recomand cu tarie "M-am hotarat sa devin prost" de Martin Page

bit:
In materie de Philip K. Dick - carti -Ubik (cred ca e cea mai una creatie a lui)
                                           - ecranizari dupa scrierile lui: Bladerunner (despre care cuvintele sunt de prisos)

iana:
Toamna decanei - Convorbiri cu Antoaneta Ralian (Radu Paraschivescu)
A. Ralian este cel mai productiv si apreciat traducator din engleza. M-a amuzat acum cativa ani, cand, la o emisiune TV, a povestit ca in vremea lui Ceausescu era suparata ca nu i se permitea sa traduca Henri Miller (are 88 de ani).  :) 
La varsta ei, considera ca "motorul supravietuirii e vitalitatea, dinamismul in limita puterilor, setea de nou, curiozitatea pentru tot ce se intampla in jur, senzatia impusa ca esti inca in circuit".

Shantaram (Gregory David Roberts) - are toate ingredientele (aventura, dragoste, eliberare, personaje fascinante) dar incanta mai ales prin fata nebanuita a Indiei pe care ti-o descopera.

Am citit si eu cam tot ce a scris Aurora Liiceanu, doar ca uneori te regasesti in povestirile ei; prin urmare, intre 2 carti am lasat sa mai curga ceva timp. 

bit:
Intr-un final...Tocmai am adus-o de la posta! I-am rupt febril ambalajul de carton si...

:applause::yeah: :applause: :yeah: :applause: :yeah: a rasarit soarele si pe strada mea!

Pai da, ca am asteptat destul de la Craciun pana acum, nu se mai putea! Am pozat-o langa un volum din editia paperback, exact formatul in care am asteptat-o atat. Si care tot n-a fost editat pana acum, in dulcele fel de fi mioritic.  Se vede diferenta, nu? (daca nu e concludent, stiloul spune tot). E maaaaare, 1352 de pagini! Asa ca, daca voi disparea un timp din peisaj, acesta e motivul! Ba chiar o voi citi pe indelete (contrar stilului meu de 200pagini/zi), o voi savura pagina cu pagina, dupa modul cum procedeaza francezii cu mancarea fina!  ;D

L.E.In afara ilustratiei copertei (oarecum infecta), sper sa nu intampin alte neplaceri.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă