Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Elvetia, natura si relaxare 27 iulie - 5 august 2021

<< < (3/7) > >>

admin:
Asa cum se recomanda si din agentie, este foarte indicat sa stati cu ochii pe forum, platforma noastra de comunicare. E o perioada nebuna pentru agentii, apar mereu modificari de zboruri...

Doresc in mod special sa atrag atentia asupra unei conditii, comunicate inca de la inceput: cea legata de bagaj. Intradevar exista posibilitatea sa primim un microbuz extralong, in care sa incapa fara probmeme bagajele, dar tot asa putem primi (cum s-a intamplat de doua ori) un microbuz normal ca lungime, in care bagajele intra la fix si asta DOAR in conditiile in care TOATA lumea a respectat dimensiunile comunicate. Nu vreau ca acolo sa avem suparari daca cineva vine cu bagaj mai mare decat cel comunicat si din cauza acestuia nu incap celelalte. Efectiv nu am solutie si va fi nevoie sa-si schimbe acolo bagajul cu unul mai mic.

Din comunicarea facuta pe site si forum

Bagaje: exista conditia unui singur bagaj, a carui dimensiune sa nu depaseasca 60 x 45 x 35 cm. Se calatoreste cu un microbuz 8 + 1, cu spatiu de bagaje extrem de limitat, astfel incat, in conditiile in care nu se respecta volumul impus, exista posibilitatea sa nu incapa toate trolerele. In situatia depasirii dimensiunii, insotitorul de grup are dreptul si poate sa REFUZE transportarea bagajului supradimensionat, urmand ca persoana in cauza sa-si caute singura solutii pentru transferul acestuia de la un hotel la altul.

Va scriu aceste lucruri, pentru ca am intalnit persoane care nu au tinut cont de aceasta conditionare, sosind cu cate un bagaj supradimensionat. Norocul lor a fost ca in acele calatorii am primit microbuze extralong...

admin:
In aceasta excursie eu am sa ajung direct din cea din Irlanda. Am zbor Dublin - Basel, o sa ajung la amiaza zilei de 27 iulie. Seara, la 19:05 am sa va astept la iesirea din aeroport spre Elvetia (nu cea spre Franta). Aeroportul serveste 2 tari, as putea spune chiar 3, daca includ si Germania, aflata la doar 2 km. De aceea la coborare trebuie sa stiti incotro sa o luati...Nu e deloc complicat, aeroportul este mic, va descurcati foarte usor, trebuie sa fiti doar atenti.

Mai sunt aproape 4 saptamani pana atunci, pot aparea lucruri noi, de aceea nu ar avea sens sa va scriu ceva referitor la conditiile de intrare; principiul este ca va fi nevoie sa urmariti tarile prin care trecem:

Austria - pt tranzit: https://www.mae.ro/travel-conditions/3670

Germania https://www.mae.ro/node/51913

Elvetia https://www.mae.ro/travel-conditions/3692

Franta  https://www.mae.ro/travel-conditions/3698

Certificatul verde este functional si in Romania incepand de astazi, va trebui sa il aveti descarcat in tf si pe hartie.  https://certificat-covid.gov.ro

Este nevoie sa aveti pasaportul la voi si va recomand ca separat sa tineti si CI-ul.

Card-ul este cel mai bun, cash sa aveti doar pt minimul necesar.

Nu inghesuiti in bagaje tot felul de inutilitati, suntem intr-o excursie activa, in care trebuie sa predomine tinuta sport, lejera. Pt urcarea la altitudine, neaparat puneti in bagaj o bluza de vant si chiar un polartec sau ceva termic de primavara, cu gluga. Sus poate fi vant si racoare. In picioare pantofi trekking si la schimb adidasi, nu sandale, nu pantofi de strada, pt ca nu aveti ce face cu ei. Tricouri usoare, ceva de soare.

SECUIU MARCELA:
Am inteles necesitatea dimensiunilor bagajului de 60x45x35 dar totusi, Gigi, crezi ca bagajul meu de 67x45x25 ar crea probleme? O diferenta in plus 7cm pe inaltime.

admin:
In principiu nu, asta daca primim un microbuz cu spatiul de bagaje mai mare. Dimensiunile pe care le-am dat sunt din experienta unui tur la care am fost la limita limitelor. Deci daca se va repeta situatia aceea, e clar ca trebuie sa fim in limita pe care am comunicat-o.

admin:
Daca urmariti forumul in general, probabil ca ati vazut ca o sa plec in Elvetia, nu in Irlanda. Aceasta tara nu s-a deschis la fel ca celelalte tari din UE, nici la data convenita in comun in PE (1 iulie) si nici in 19 iulie, asa cum declarase (acum o luna) prim ministru lor. Am propus celor din grupul de Irlanda o excursie in Elvetia, in aceiasi perioada, astfel incat sa-si poata folosi concediul. S-a format astfel un grup la fel ca al vostru, cu care o sa calatoresc cam in aceleasi locuri in care am sa fiu cu voi.

Eu am sa plec duminica 18 iulie din tara, cu microbuzul si am sa va astept in aeroportul Moulhouse, la ora 19:30 in zona elvetiana a acestuia. Probabil ca nu o sa fiu lasat in zona de asteptare interioara, asa ca stau afara. Anuntati-ma cand ati luat bagajele 0040 745 106501.

Tineti cont de recomandarile mele referitoare la informarea de pe site-urile mae cu privire la documentele medicale necesare calatoriei in Austria (tranzit aeroport), Elvetia (terestru si aerian), Franta (terestru), Germania (terestru). Pt Franta stiu sigur ca e nevoie de formulare pe propria raspundere, listati sa aveti cateva la voi, le vom completa pe drum.

Hoteluri sunt nominalizate, daca veti avea nevoie sa completati ceva in documentul de calatorie, le gasiti pe site.

Pt cei vaccinati, lucrurile sunt foarte simple, atat la plecare cat si la sosire. Nu uitati CDC-ul si adeverinta de vaccinare si pe tf si listate.

In schimb la cei nevaccinati, va fi nevoie cel mai probabil de test PCR la plecare. La intoarcerea in tara, functie de scenariul in care se afla in acel moment Elvetia si Austria, veti avea nevoie sau nu din nou de test pt imabarcarea in avion. Tebuie sa va interesati de acest lucru si inainte de excursie si in timpul ei, pt a sti ce aveti de facut. Daca veti avea nevoie de test PCR (sau rapid) la intoarcere, locul in care puteti sa-l faceti este Weil am Rhein sau Basel, acolo unde vom fi in dimineata plecarii. Repet asta, este valabil doar pt cei nevaccinati.

Sa aveti la voi mai multe masti, veti avea nevoie pe avion. Si nu artizanale ci din cele medicale. O sa mai aveti nevoie la hoteluri, restaurante magazine, este la fel ca la noi. In Elvetia totul este deschis si pe interior, doar ca e nevoie sa intrati cu masca.

Samiza o sa va transmita biletele de zbor, doar sa aveti de grija sa ajungeti la timp pe aeroport si sa aveti de grija la conexiunea de la Viena.

Bagajul este limitat, stiti deja asta, suntem 9 persoane iar spatiul din spate nu este potrivit pt bagaje mai mari. Cu parere de rau, daca veti avea peste dimensiuni si nu o sa ne intre tuturor bagajele in spate, va fi nevoie ca la Weil am Rhein, in prima seara, sa gasiti o solutie.

Vedeti ca urcam la 3800 m si de asemenea cu trenul cu cremaliera, pana sub varfurile cele mai inalte ale Europei. Acolo nu e vara...Sa aveti pantalon lung, bluez termice de primavara, gluga sau caciulita, pelerina. In picioare trekking, nu sandalute sau pantofi de oras.

Daca in timpul primei excursii in Elvetia mi se pare ca ceva trebuie comunicat in plus, am sa revin aici.

Sa ne vedem cu bine!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă