Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Venetia, in minivacanta de 1 Decembrie.

<< < (3/4) > >>

admin:
Va va scrie si Daniela, insotitorul de grup, sau poate chiar va va contacta. Chiar daca repet, tin sa va dau cateva sfaturi de calatorie, cateva indrumari. Pentru ca stiu ca toata lumea priveste un pic ganditoare la Venetia, dupa stirile de acum o saptamana.

Incep cu temperaturile cu care o sa va intalniti acolo. Accuweather indica 6-10 grade, cu senin sau ceva nori, deci vremea este din punct de vedere al temperaturii ok. Ramane cealalta situatie, Aqua alta. Ce este insa aqua alta?

Acqua alta este termenul folosit în Venetia pentru vârfurile de maree care apar periodic în Marea Adriatică de nord. Vârfurile ating maximul lor în Laguna venețiană, unde provoacă inundații parțiale ale Veneției și Chioggiei; inundațiile apar și în alte părți din jurul Adriaticii de nord, de exemplu la Grado și Trieste, dar mult mai rar și într-o măsură mai mică.

Fenomenul se produce mai ales între toamnă și primăvară, când valurile mareeice sunt întărite de vânturile sezoniere predominante care împiedică refluxul obișnuit. Principalele vânturi implicate sunt sirocco, care suflă spre nord de-a lungul Mării Adriatice, și bora, care are un efect local specific datorită formei și locației lagunei venețiene.

Este un fenomen obisnuit in octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, uneori si in februarie. Apa inunda pentru cateva ore uscatul (uscatul este un fel de a spune, pentru ca Venetia este mult construita pe piloni) si atunci toata lumea este pregatita cu cizme de cauciuc, iar accesul in zonele mai afectate, deschise se face pe podete de lemn, pregatite pentru astfel de situatii.

Anul acesta fenomenul de aqua alta a fost unul extrem, neobisnuit de mare si care evident ca a produs stricaciuni. Cat de mari nimeni nu poate stii, pentru ca proprietarii in general exagereaza pentru a primi despagubiri mai mari, la fel fac si televiziunile, in cautare de senzational. Autoritatile deja au despagubit localnicii cu cate 5000 euro si firmele cu cate 20.000 de euro. Asta cel mai probabil pentru a face sa se uite ca un proiect de aparare a Venetiei trebuia finalizat de mult...

Am sunat ieri la Venezia si am discutat cu proprietarul hotelului in care veti sta. Mi-a spus si a scris si agentiei Bon Voyage ca totul este acum in nota obisnuita acestei perioade, ca efectele sunt in mare parte eliminate si ca vizita se va putea face in conditiile normale pentru aceasta perioada. Trebuie sa stiti ca fenomenul Aqua Alta este prezent, dar in parametrii normali. Deci trebuie sa fiti pregatiti pentru zonele inundabile cu cizme de cauciuc, la fel cum fac toti turistii in aceasta perioada.

Cu siguranta Daniela o sa va explice ca nu e tocmai indicat sa va plimbati pe marginile inundate ale canalelor, in ideea ca aveti cizme si nu e nici o problema. Poate fi, pentru ca poate sa fie un gol pe care nu-l vedeti in apa. Folositi doar zonele sigure, acolo unde sunt podetele de lemn si numai exceptional, prin apa.

Fenomenul acesta poate sa apara sau poate nu. Avantajul este ca apa se retrage tot atat de repede pe cat a venit. Pentru ca e vorba de o maree, nu de o inundare produsa de ploi sau umflari de rauri. Poate aveti si imi doresc ca organizator foarte foarte mult, sa gasiti Venetia uscata , este si asta foarte posibil.

Hotelul se afla in zona garii, acolo este partea mai inalta, deci nu o sa va intalniti cu probleme de inundare. Succes si tineti cont de recomandarile noastre.

Remember86:
Multumim pentru informatii ! Daca e sa fim pozitivi va fi o excursie mai speciala iesita din tiparele obisnuite ! Pare chiar haios sa fii romantic in format venetian incaltat in cizme de cauciuc ! Sa luam deci partea distractiv- neanticipata a iesirii ! Sper sa ne distram si sa fim pozitivi ! Salut !

danieladimitrescu:
Buna tuturor, sunt Daniela, insotitorul vostru de grup, pentru aceasta excursie.
Dupa cum ati vazut, explicatiile si prezentrea  administratorului nostru sunt foarte incurajatoare si fiti fara grija, caci acest trio, incluzand si pe ghida specializata pentru Venetia, romanca ce ne face cinste, dna Argentina Diaconu si eu, vom depune toate diligentele sa avem o excursie frumoasa.Chiar interesanta in conditiile date.
Din punct de vedere al vremii, sa nu uitam sa avem pelerina de ploaie , pentru maini libere, umbrela chiar si neaparat cizme de cauciuc. Mi-am amintit ca am vazut la Londra niste tinere odata cu cizme de cauciuc cu cirese, sau ma rog, cu steagul Angliei. Ei si noi trebuie sa avem incaltari potrivite si ceva pe cap, deoarece este vant, dupa cum stiti.
O sa incerc sa va contactez pe fiecare, sa va salut si sa va transmit toate incurajarile mele.
Din punct de vedere organizatoric voi reveni spre seara pentru a va comunica despre excursia optionala de la Murano si Burano si care depinde si de sfaturile dnei ghid de la Venetia. Cu toate acestea, fiecare zi este diferita de cea anterioara, in legatura cu retragerea apelor si vom vedea si la fata locului, daca sunt ceva anulari de ambarcatiuni sau nu.
Ne reauzim, curand...

Viviana:
Mulțumim pentru informatii!

danieladimitrescu:
Buna tuturor
Revin cu informatii de ordin organizatoric foarte importante.
Ne vom intalni la aeroportul Otopeni si vom zbura cu conexiune cu linia Austrian Airlines.Din aeroportul Marco Polo, vom ajunge in Venetia cu un autobuz ATVO, care circula fara oprire pana la Piazzale Roma, costa in jur de 7 euro/sens, care se vor achita acolo. Atentie, caci din acest punct, ne vom deplasa spre hotel, pe jos, cca 10 minute. Este important sa aveti un troler usor de manevrat.
Vizitele pe care le vom face, implica urmatoarele cheltuieli de intrare, bani pe care ii voi strange de la voi in prima seara, la hotel, sau in aeroport, apoi ii voi preda dnei ghid local pentru achitare.
Astfel avem: Intrare Palatul Dogilor 25 euro/pers si 2+1 euro aparatele whispers cu casti pentru vizita in Palat si pentru Biserica San Marco= 28 euro
                   Altarul de Aur 2 euro.
                   Loja cu caii din Muzeul Bisericii 5 euro. Pana aici avem 35 euro pentru vizita din prima zi de vizitare.

Pentru vizita in insulele Murano, Burano si Torcello, vom avea un vaporas privat si ghida insotitoare, costul fiind de 45 euro/persoana.
Pentru ultima zi de vizitare, castile vor costa 2 euro/pers, dar ghida ne va spune daca sunt sau nu obligatorii la fata locului.

Deci pentru zilele de vizitare ar trebui sa strangem 80 euro in prima zi, la aeroport sau la hotel.V-as ruga sa aveti banii pregatiti fix, pe cat se poate.

Daca aveti intrebari, va rog sa mi le adresati. Situatia este ok la Venetia si dna ghid local ne saluta de pe acum. Va urez drum bun tuturor si sa ne vedem cu bine !

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă