Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019

<< < (6/8) > >>

enache:
Buna seara dragii mei.Imi pare bine ca v-a placut Brasovul,orasul meu.Tin sa-i multumesc inca o data Dianei care ne-a spus multe lucruri interesante, pe care multe eu nu le stiam.Foarte documentata Diana.Afost un wkeend minunat cu voi,pacat ca vremea nu a prea tinut cu noi.Va doresc o saptamana reusita.Numai bine

krondia:
Acum ca am tras cortina imi voi aminti cu drag de voi cand voi mai trece prin locurile pe care le-am vazut impreuna. A fost o mare bucurie sa vad ca v-au placut obiectivele propuse, multe stiute doar de oamenii locului. Ati fost un grup unit, vesel, tare bine m-am simtit cu voi, conteaza mult sa ai cui sa impartasesti ceea ce stii si voi ati fost receptivi, v-ati straduit sa retineti (cu succes) informatii mai putin cunoscute, denumiri arhaice si interesul vostru de a afla tot si a vedea cat mai multe m-a surprins foarte placut.

M-as bucura sa ne reintalnim si cu alte ocazii.

Spre sfarsitul saptamanii am sa va trimit si fotografiile, voi fi plecata 2 zile.
Va arat deocamdata cateva poze cu Brasovul vazut prin ochii vostri si o parte dintre bunatatile locale...

the nearest m&t bank

why is forensic anthropology important

wonderland:
Sa va fie de bine plimbarea si povestile... Si noua, povestirile voastre:smitten:

admin:
Foarte frumoasa initiativa Dianei, de a-si prezenta orasul. Respect si apreciez mult de tot pe toti aceia care-si iubesc locul nasterii, pe acela in care traiesc. In aceiasi masura ii detest si ma dezgusta cei pe care-i aud vorbid afara tara de rau, care isi subapreciaza sau chiar uita locul in care s-au nascut, considerandu-l "prea mic si neinsemnat" pentru  "personalitatea" lor...

PGabriela:
M-a uns pe suflet tot ce am aflat la "Muzeul Prima Școală Românească" sub conducerea filologului Vasile Oltean.
Prima școală românească se află în interiorul curții fostului cartier românesc al Brașovului vechi.
Primele cursuri au avut loc aici în 1583. Elevilor li se spunea "CIRACI".
CIRACUL care statea trei luni in scoala devenea GOCIMAN - un fel de notar de azi.
CIRACUL care statea sase luni in scoala era DASCAL.
Ciracul care statea noua luni in scoala devena POPA.
Actuala clădire datează din anul 1760. În prezent edificiul adăpostește "Muzeul Prima Școală Românească"
Am adaugat imagini cu bancile, abecedarul si o carte de lectura.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă