Autor Subiect: Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta  (Citit de 102030 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

silviu

• Vizitator
Re: Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta
« Răspuns #255 : Miercuri, 23 Iunie 2010, 22:49 »

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #256 : Miercuri, 23 Iunie 2010, 22:59 »
Salut!
Ma uimesti, Silviu.
au! pai de ce? nu-i frumos sa-l saluti?
Cand fiecare dintre noi avem atat de multe sa-i spunem, un simplu "salut" e de-a dreptul neasteptat, din punctul meu de vedere. Cand esti fata in fata cu Dumnezeu ai multa bucurie, ai recunostinta, ai intrebari, ai mirari, ai credinta ca totul va fi bine. "Salut" ii spui unui coleg, unui tovaras. "Doamne ajuta" era mai potrivit! Dar oricum, Silviu, fiecare are libertatea de a face ceea ce doreste. Tu asa ai simtit. In felul tau esti simpatic. Si poate ca l-ai intalnit pe Dumnezeu pe neasteptate si salutul era cuvantul pe care il avea la indemana, in momentul intalnirii...

silviu

• Vizitator
« Răspuns #257 : Joi, 24 Iunie 2010, 10:30 »
Citat din: luciamanta
"Salut" ii spui unui coleg, unui tovaras.
Dumnezeu nu e cel mai bun prieten, cel mai bun tovaras?
Si poate ca l-ai intalnit pe Dumnezeu pe neasteptate
pe strada si pe neasteptate. sincer sa fiu, cred ca putini sunt cei care se asteapta la o asa intalnire aici, pe pamant. am cunoscut candva un asemenea individ, in timp ce imi vizitam un fost coleg internat la spitalul ghe. marinescu.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #258 : Joi, 24 Iunie 2010, 10:52 »
Cred ca discut degeaba cu tine, Silviu, iarta-ma daca judec gresit. Omul relationeaza cu Dumnezeu, cu sine însusi si cu aproapele sau. Cand ne intalnim cu Dumnezeu? Cand vrea El. De exmplu, cand un ateu sau un catolic se boteaza, asta inseama ca L-au intalnit pe Dumnezeu. Cand devenim cu adevarat crestini putem spune ca L-am intalnit pe Dumnezeu. Si atunci ii vorbim, ii punem intrebari. La rugaciune, in biserica il putem intalni pe Dumnezeu. Putem vorbi cu El, este prietenul nostru sincer, daca acceptam binenteles acest lucru. Sper sa ai un dialog cu Dumnezeu, sa nu ramai numai cu acel  "salut" . Experienta intalnirii cu Dumnezeu poate insemna mantuirea celui care Il intalneste. Poate insemna, in alte cazuri, vindecarea de care are nevoie cineva. Cand cineva L-a întalnit pe Dumnezeu începe o noua viata. Sunt multe de spus, Silviu...

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #259 : Joi, 24 Iunie 2010, 11:17 »
Silviu, mai permite-mi o mentiune: nu am spus sa-L intalnesti pe Dumnezeu pe strada, am spus pe neasteptate... Cu drag, a ta confidenta, mereu alta si mereu pregatita pentru dialog... Pupici

silviu

• Vizitator
« Răspuns #260 : Joi, 24 Iunie 2010, 11:42 »
Cred ca discut degeaba cu tine, Silviu, iarta-ma daca judec gresit.
ca te iert sau nu, nu are mare importanta. important e sa te ierte Dumnezeu. uite, mi-ai dat o idee. daca l-as intalni pe Dumnezeu la un colt de strada, l-as intreba: e bine sa-mi judec aproapele?
De exmplu, cand un ateu sau un catolic se boteaza, asta inseama ca L-au intalnit pe Dumnezeu. Cand devenim cu adevarat crestini putem spune ca L-am intalnit pe Dumnezeu.
dar cand devenim cu adevarat musulmani, nu se poate spune ca l-am intalnit pe Dumnezeu? cand devenim cu adevarat hindusi, nu-l intalnim?
Silviu, mai permite-mi o mentiune: nu am spus sa-L intalnesti pe Dumnezeu pe strada, am spus pe neasteptate...
ei bine, pe neasteptate pentru mine inseamna pe strada, la o cafenea, intr-un bar... astea-s locuri unde chiar nu ma astept sa intalnesc divinitatea :(
cu drag, al tau enorias, mereu acelasi. :-*

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #261 : Joi, 24 Iunie 2010, 12:50 »
Silviu, ai libertatea si dreptul sa apreciezi lucrurile asa cum crezi tu de cuviinţă. Daca crezi ca eu te-am judecat, te inseli. Eu sunt de acord cu dorinta fiecaruia de aborda o problema, accept si respect credinta fiecaruia, indiferent ca este crestin, musulman, etc. Dar am impresia ca discutam diferit tema.  Întalnirea cu Dumnezeu, cred eu ca trebuie sa aiba loc, mai intai, in inima fiecaruia, atunci cand suntem pregatiti sa Îl primim. Depinde de fiecare. Dumnezeu sa te binecuvanteze!

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #262 : Joi, 24 Iunie 2010, 22:28 »
Ce i-ai spune lui Dumnezeu daca ar veni la tine?

mai m-am gandit la acest aspect, luciamanta, cred ca i-as cere iertare pentru toate darurile cu care m-a inzestrat, risipite de mine in toate cele patru zari.
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #263 : Vineri, 25 Iunie 2010, 13:33 »
minunat raspuns, Ayouni

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #264 : Vineri, 25 Iunie 2010, 18:37 »

Dincolo de faptul ca Dumnezeu este oriunde si permanent cu mine, cu noi toti, si eu nu cred ca este o fiinta, ci o Forta, daca s-ar intrupa si ar veni la mine i-as multumi pentru tot ce am bun si pentru tot ce mi s-a intimplat care m-a ajutat sa devin mai bun si sa evoluez. Insa zic ca cel mai bine ii multumesc lui Dumnezeu nu atit prin ceea ce i-as spune, ci prin ceea ce fac.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #265 : Vineri, 25 Iunie 2010, 18:46 »

Dincolo de faptul ca Dumnezeu este oriunde si permanent cu mine, cu noi toti, si eu nu cred ca este o fiinta, ci o Forta, daca s-ar intrupa si ar veni la mine i-as multumi pentru tot ce am bun si pentru tot ce mi s-a intimplat care m-a ajutat sa devin mai bun si sa evoluez. Insa zic ca cel mai bine ii multumesc lui Dumnezeu nu atit prin ceea ce i-as spune, ci prin ceea ce fac.
Saturnianule, dragule, imi face f. bine sa citesc ceea ce gandesti, ceea ce exprima cuvintele tale. Lumina Domnului sa fie cu tine!

Offline Manfred

• Hero Member
  • Mesaje postate: 510
« Răspuns #266 : Sâmbătă, 26 Iunie 2010, 00:20 »

mai m-am gandit la acest aspect, luciamanta, cred ca i-as cere iertare pentru toate darurile cu care m-a inzestrat, risipite de mine in toate cele patru zari.

Da, este un raspuns frumos dar şi un pic trist şi cam aspru cu propria-ţi persoană, prinzessin! :(
Tocmai după ce ne încîntaseşi cu nişte postări pline de simţire (cum a fost cel de pe topicul cu Eminescu, din ziua morţii lui) sau farmec oriental cu bulgurul tabouleh, ca să amintesc doar două.
Şi mă bucur să văd că vă distraţi bine pe “reţeta zilei” , un topic ce s-a dorit de la început o reţetă a unei zile reuşite!

Zilele trecute am văzut o tavernă unde oamenii stăteau la mese confecţionate din nişte capiteluri cu volute dorice  şi pe care cu surprindere am descoperit …o cruce malteză!

“Să fi fost maltezii pe aici?!” se întrebă Siegfried, punînd un semn pentru Kriemhilde…
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #267 : Sâmbătă, 26 Iunie 2010, 07:00 »
@manfred
coincidenta sau nu, acum o saptamana m-am apucat sa citesc mai in detaliu despre mandalas, pentru ca au reprezentat ceva in viata mea.  si am ajuns si la partea in care aceste simboluri sacre se regasesc in simbolurile crestinatatii : crucea celtica, rozariul, crucea malteza, aura, crucea cu trandafir (alb), dromenonul.  Vroiam sa impartasesc aceste impresii aici, la un moment dat. O voi face in curand.
in dimineata asta, sprea marea si placuta mea surpriza, gasesc deja o mentiune in acest sens in textul tau: les beaux esprits se rencontrent de nouveau.
nu e de mirare ca ai intalnit crucea malteza acolo… ea face parte din blazonul cavalerilor ioaniti, alungati de turci din insula rodos si care s-au refugiat mai apoi in insula malta.  De mare mirare si admirare, insa, este semnul trandafirului descoperit  intr-un astfel de loc, de ochii mei, in zorii unei zile de vara. Pretioasa si fragila cautare de comori (one thousand times precious treasure hunt)!

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #268 : Duminică, 27 Iunie 2010, 10:44 »
cum ieri am primit o portie de food for thought, m-am apucat sa gandesc (da, mai mi se intampla din cand in cand ;)) si sa-l intreb pe tonton google de sanatate; apoi am citit pe aici intrebari mai mult sau mai putin retorice in legatura cu anumite evenimente care (parca) au scapat de sub control si nu mai intelegem nimic din ce se intampla in jurul nostru imediat si mai indepartat.  in textul pe care l-am gasit despre cavalerii ioaniti, cavalerii de malta, am gasit niste indicii interesante in legatura cu o noua ordine mondiala.  postez link-ul aici, cine vrea se uita si daca are comentarii pe care vrea sa la impartaseasca cu noi, i-am ramane recunoscatori. mie mi s-a parut foarte interesant.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cavalerii_Ioani%C8%9Bi

Offline Manfred

• Hero Member
  • Mesaje postate: 510
« Răspuns #269 : Duminică, 27 Iunie 2010, 16:34 »
Da Ayouni, interesante lucruri se spun despre acesti cavaleri si urmasii lor. Desi mi-ar placea sa stiu adevarul (sint cam curios din fire cu toate ca stiu ca curiozitatea a mincat pisica! :) )  probabil nu-l vom afla niciodata.
“Ceux qui parlent ne savent pas et ceux qui savent ne parlent pas!” Asta e. :(

Dar ai mai facut niste referiri interesante printre care si la mandala(s). Nu am fost preocupat de ele, ce stiu am citit in Eliade daca nu ma insel, dar daca tu ai avut o experienta personala e cu mult mai interesant!   
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale