Arhiva > Arhiva
Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta
Saturnianul:
--- Citat din: sile43 din Duminică, 11 Aprilie 2010, 23:40 ---Saturnianule ce-mi faci?. Eu toata viata nu am crezut in Dumnezeu si aflu acum la batranete ca nu trebuie sa cred in mai multi? ::)
--- Terminare citat ---
Scuze că ţi-am creat probleme în plus. Treci tu peste, nu-ţi va fi greu ;)
Ştii ce cred eu? Că Dumnezeul de care ni se vorbeşte în Biblie nu e acel Dumnezeu - Forţa Supremă cum îi zic eu - creator al universului şi toate cîte sunt în el, ci un Dumnezeu mai mic, un Dumnezeu doar al nostru. Nu ştiu ce şi cît vor înţelege cei de pe-aici din ce spun şi ce o să mai spun eu :)
Recomand un film - Stigmata - realizat după cuvintele lui Iisus din Manuscrisul de la Marea Moartă (cu siguranţă aţi auzit de el), cuvine care NU se regăsesc în Biblie, pentru că aşa au ales înaltele feţe bisericeşti în urmă cam cu un mileniu cînd s-a decis ce anume evanghelii să intre în alcătuirea Bibliei. Şi au ales foarte atent.
Mai recomand documentarul Iisus care este difuzat pe National Geographic.
Catherinna:
@krissunu
Cu poestioara ta nu m-ai atins de loc. Usa nu deschid din alte ratiuni. La copii de pe strada nu mai dau tot la fel ( ajunsesera sa ma cunoasca si se adunau ciorchine dupa mine ), pana am inceput sa ma interesez de unde provin si am aflat ca aveau familie fiecare. La cersetori dau, dar nu la usa mea, sub nici o forma nu deschid usa pentru pomana. Ce pot sa dau, duc eu acolo unde ma trimite constiinta.
Mi-a placut, dar nu prinde la oricine ;)
Principiul "crede si nu cerceta" il aplic doar in roport cu divinitatea ! Ar fii cea mai mare prostie ca in raport cu confrati pamanteni sa fiu la fel de increzatoare. IMPOSIBIL !!!
Saturnianul:
Jesus said... the Kingdom of God is inside you, and all around you, not in mansions of wood and stone. Split a piece of wood... and I am there, lift a stone... and you will find me. (Din "Manuscrisul de la Marea Moartă")
Cum spuneam şi în mesajul anterior, cuvintele lui Iisus din acel manuscris NU se găsesc în Biblie. Citindu-le pe cele de mai sus e lesne de înţeles de ce. În schimb, se pare că Manuscrisul se găseşte în biblioteca Vaticanului. De ce nu este făcut public, iarăşi e lesne de înţeles.
De ce căutăm ceva la mari depărtări sau în alte părţi cînd se află atît de aproape de noi?
@krissunu: Aplici principiul acela cui vrei tu. Dar cred că ştii la fel de bine ca mine că Iisus nu a zis niciodată "crede şi nu cerceta" relativ la divinitate. Caută în Biblie şi ai să vezi. Asta e o "invenţie" a Bisericii.
Saturnianul:
Scuze. Era @Catherina: Aplici principiul acela cui vrei tu. Dar cred că ştii la fel de bine ca mine că Iisus nu a zis niciodată "crede şi nu cerceta" relativ la divinitate. Caută în Biblie şi ai să vezi. Asta e o "invenţie" a Bisericii.
Catherinna:
--- Citat din: Saturnianul din Luni, 12 Aprilie 2010, 00:59 ---Scuze. Era @Catherina: Aplici principiul acela cui vrei tu. Dar cred că ştii la fel de bine ca mine că Iisus nu a zis niciodată "crede şi nu cerceta" relativ la divinitate. Caută în Biblie şi ai să vezi. Asta e o "invenţie" a Bisericii.
--- Terminare citat ---
Nu suntem in masura sa dezbatem aceste cuvinte, dupa mine este traducerea laica; ( in biserica de vreun preot nu cred ca este folosita , poate fii rastalmacita in multe forme )
;a cuvintelor lui Isus Hristos adresate Apostolului Toma, care nu credea in Invierea Lui pana nu-l vedea. Astfel Isus Hristos a aparut din nou in fata Apostolilor si l-a chemat pe Toma langa el zicand , Apropie-te si pune mana pe mana si coasta mea ' apoi ,, Fericit esti tu Toma, ca vezi si crezi, dar mai fericit este cel care crede si fara sa vada '
Nu am pretentia ca am folosit citat din biblie ( este din ce am ascultat in biserica )
Din "crede şi nu cerceta" fiecare are dreptul sa inteleaga ce vrea. Eu in aceasta forma traduc si inteleg aceste cuvinte.
Dar ,, fericiti sunt cei saraci cu duhul '' nu este cumva tot o rastalmacire a acelorasi cuvinte ... exista in biblie ?
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă