Arhiva > Arhiva
Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta
Saturnianul:
Fragment dintr-o povestire începută şi neterminată încă:
– Ei bine, îţi aminteşti că în Geneza, mai pe la început, parcă în versetul 26, scrie aşa: „Şi Dumnezeu a zis: Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră.“. Te-ai întrebat vreodată cam care ar putea fi tîlcul acestor vorbe? Nu te-a obsedat nici un pic această formă de plural Nostru?! Pe mine da! De ce Nostru şi nu Meu?! De ce să facem şi nu să fac?! Cine este de fapt Dumnezeul nostru? A fost singur atunci cînd a creat lumea, omul? Şi dacă nu, cine erau cei care îl însoţeau încît aveau aceeaşi putere ca şi El, de a crea oameni? Oare nu sunt nişte fiinţe care şi-au asumat acelaşi rol de creatori pe care ni-l asumăm noi acum, cînd creăm fiinţe în laboartoarele de genetică?[...] Dumnezeu nu a fost singur atunci cînd a creat omul!
krissunu:
versetul 26:
Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"
...asa este , se vorbeste despre " asemanarea Noastra ". Foarte bine ca te-ai intrebat ,...si eu am facut acest lucru ,...si am gasit raspunsul.
Toata creatia a fost facuta de catre Dumnezeu si fiul Sau Isus . Acesta este adevarul. Nu numai Dumnezeu a contribuit ,.. ci ,...si insusi Isus .
Biblia ne spune ca putem ajunge la Dumnezeu , decat prin Isus.
Duhul Sfant se coboare asupra noastra ,...cu ajutorul lui il vom recunoaste pe Isus ,...ii vom "deschide usa sufletului " ,...Isus " vede" credinta noastra,....daca suntem cu adevarat credinciosi ,...ne deschide calea catre Dumnezeu Tatal.
Aici este vorba despre Sfanta Treime :
- Duhul Sfant ,....el se pogoara peste sufletele noastre de cand ne nastem
- Isus ,....care ne " cantareste " credinta
- Dumnezeu Tatal -unicul Dumnezeu
El precizeaza in biblie ca nu exista alti Dumnezei in afara de El.
Catherinna:
M-ati pus la colt cu citatele voastre. Eu care merg la biserica nu stiu versete din biblie.
Merg pe principiul din titlu "crede si nu cerceta"
sile43:
Saturnianule ce-mi faci?. Eu toata viata nu am crezut in Dumnezeu si aflu acum la batranete ca nu trebuie sa cred in mai multi? ::)
krissunu:
" crede si nu cerceta "
...este un principiu !!! ..asa-i !!!
Cand un om spune un lucru de o anume importanta este crezut sau nu. Alteori cercetam spusele ,....si vedem daca gasim adevarul sau minciuna in ceea ce s-a spus .
Poate ca este bine ca acest principiu sa-l punem in aplicare atunci cand avem nevoie de ajutor divin .
....si aici am sa spun o povestioara:
Dumnezeu bate la usa ta
Intr-o zi o femeie mai in varsta isi facea treburile in casa. Deodata aude un glas care ii spune : Eu sunt Dumnezeu ! Ai grija si pregateste-te deoarece eu voi veni la tine ziua urmatoare.
Femeia asculta si a incepu sa faca pregatirile. A facut curat in casa, a spalat, a sters praful; apoi a gatit cele mai bune bucate, a asezat masa a facut tot ce putea sa faca pentru un musafir , mai ales ca era unul asa de important.
Iar apoi a inceput sa astepte.
Dupa cateva ore de asteptare si nerabdare - suna la usa cineva. Deschide repede, dar spre dezamagirea ei era vecina. O persoana mai saraca cu 3 copii care ii cere niste sare imprumut. Deranjata de prezenta ei ii spuse :
- Pleaca ! Nu ma deranja astept pe cineva foarte important acum. Nu am timp.
Vecina pleca intristata. Peste inca o ora vine la usa altcineva. Era un vanzator ambulant - care incerca sa scoata si el un ban.
Din nou - este gonit si acesta din motivul ca era ocupata.
Se aseza iar langa masa pusa cu bucate si se intreba : Oare de ce nu mai vine?
Se aude din nou soneria.
- Sigur e El ! Si alerga catre usa. Deschide, si spre surprinderea ei era doar un cersetor.
- Dati-mi si mie o bucata de paine. Sunt sarac, nu am ce manca, si nu mai pot de foame. Dumnezeu sa va dea in loc ce imi dati mie.
- Nu am ce sa iti dau. Toate bucatele acestea nu sunt pentru tine !
Seara se asternu si nu veni nimeni. Astepta si intr-un final se culca. In vis s-a auzit vocea Domnului:
Am venit si am batut de 3 ori la usa si nu m-ai primit inauntru. Am cerut de mancare si nu mi-ai dat.
Draga cititorule : Dumnezeu nu vine cu aura la cap si cu crucea in spate. Cand ajuti pe cineva, pe El in ajuti. Cand dai unui sarac ceva de mancare, Lui ii dai. Asa ca ajuta-ti aproapele si fa o fapta buna !
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă