Arhiva > Arhiva

Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta

<< < (2/74) > >>

marcutza:
religia in scoala ca si materie nu o voi imbratisa ever !!!
in clasa baiatului meu sunt atei, ortodocsi, catolici, martorii lui iehova. s-au rasculat fiecare , de fiecare data, cand am avut sedinta cu parintii in privinta religiei si pe buna dreptate, nu poti multumi fiecare nationalitate, etnie si religie in parte.
ce fac copiii atei, catolici si iehova la o materie Religia/ortodoxa ??? stau si se plictisesc si incearca sa nu asculte(asa cum tata, mama le-au spus acasa)
asta este strict parerea mea si nu vreau sa par rasista dar sincer o abordare a acestei materii lasa de discutat !!!

admin:
Se pare ca predarea religiei ar trebui altfel gandita daca ar ramane ca materie in scoli. Intradevar este foarte bine sa se deprinda notiuni de religie, dar poate ar trebui altfel insusite, aici este doar o parere pentru ca recunosc nu am nici cea mai vaga notiune despre pedagogie. Clar ca nu este corect ca un parinte catolic sa-si vada copilul nevoit sa invete religie ortodoxa, dar nu stiu cum s-ar putea rezolva problema aceasta. Cred ca este exclus sa se faca optional, fiecare sa-si aleaga cultul pe care-l doreste, tehnic nu s-ar putea realiza asta. Dar oare, si aici profesorii ar putea sa-si spuna parerea pt ca este una avizata si au experienta didactica necesara a discerne, nu ar fi potrivit sa se predea ceva gen istoria religiei impletita cu precizari despre fiecare cult in parte. Poate asa copii ar intelege mai bine si obiectiv fenomenul religios, regulile, dogmele, traditiile, ritualurile...Nu stiu este doar o parere, repet deloc avizata.

krissunu:
  Sunt foarte  multe  citate ,povestiri , povestioare , pilde ; cu  privire  la religie . Si ori de cate ori citim vre-una  trebuie  sa  reflectam  asupra continutului  ei .
Nimeni dintre aceia pe care bogatia si onorurile ii aseaza pe o treapta mai inalta nu e mare.Aceasta-i eroarea care ne inseala , ca nu apreciem pe nimeni dupa ceea ce este , ci ii adaugam si cele ce-l impodobesc . Cand vrei sa apreciezi pe cineva la justa lui valoare si sa stii ce fel de om este ,priveste-l gol;sa lepede averea ,sa lepede onorueile si celelalte minciuni ale soartei ,sa dezbrace pana si corpul -- priveste-i sufletul, daca-i mare prin altceva sau prin el insusi . Sa apreciem fiecare lucru, indepartand ce se spune despre el,si sa cercetam ce este ,nu ce este numit.  Seneca  Epistole

marcutza:
mai am un exemplu vizavi de predarea religiei in scoli.
 colega mea are un copil in clasa a X a siiiii anul trecut si-a ratat toata media ghici de ce??? din cauza religieiiiii ?!! oare merita asa ceva un copil care trage tare pt facultate, bacalaureat ???? in fine, nu stiu cum ar putea fi structurata materia asta, in cazul in care va ramane in scoli, unde sunt atatea credinte nu doar ortodoxa.

ma intreb de ce iulielf nu are nimic de spus la aceste comenturi ale noastre ;)

carmentoma:
   Ca nu e prin zona, de-aia ! E prea de dimineata!  :D

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă