Arhiva > Arhiva
Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta
maria171:
raskolnikov
am citit cu mult interes ce ai scris
de fapt tu scrii f bine
carmentoma:
Nu intru in polemici cu privire la Religia predata in scoli! Dar eu pot sa spun ca am avut o vecina adventista, care aducea de la ea de la .... adunare, pastor, sau nu stiu de unde, o adeverinta si o foaie matricola cu note date de cei din aceasta religie fiicei sale! Se faceau cursuri speciale la ei acolo pentru copiii inscrisi in alta scoala! Si la scoala unde invata nu era obligata sa participe la orele de Religie!
Poate ca ar trebui doar sa fie optionale aceste ore, sau fiecare Religie sa isi organizeze cursuri in acest sens! Iar ateii sa faca doar ceva de cultura religioasa generala, in care, eventual, sa invete despre toate! Parerea mea!
iulielf:
Iti multumesc, Marcutza, ca te-ai gandit la mine pe acest topic. Imi pare foarte rau, dar timpul meu e limitat. Am o gramada de facut si de recuperat, acum, ca mi-am revenit deplin dupa "greseala" facuta.
In functie de acest timp, voi intra pe toate topicurile dar, treptat. Nu prea pot sa le fac nici eu pe toate. :)
Pe langa faptul ca trebuie sa citesc fiecare parere, eu mai am si 4 siteuri la care sunt admin, iar alte 3 siteuri sunt chiar ale mele si trebuie sa la fac update-uri periodice, iar acum mai am un site in constructie. Toate astea necesita timp.
Scuze, inca o data. O sa vorbim mai multe, chiar in viitorul apropiat, dar trebuie sa termin acel site.
iulielf:
Asha e, carmentoma, religia ar trebui sa nu fie decat optionala, mai ales in scolile primare.
Parerea mea e ca ar trebui sa se incerce sa li se explice despre religie atunci cand devin adolescenti sau, mai bine zis, cam pe la 18 ani. In cazul acesta, tare as vrea sa vad cati ar mai adera la vreo religie, cati vor fii atei si cati vor fii agnostici.
Ideea mea despre forma "fortzata" a inocularii religiei inca din scolile primare nu mi-o voi schimba. Consider ca, cine a gandit-o asha, stia ca daca unui copil, care nu are "discernamant" ii inoculezi o idee, subconstientul lui o va pastra, iar aceasta idee va fi foarte greu de "extirpat", sau chiar imposibil.
Asta numesc eu "manipulare parshiva" a celor "fara discernamant".
marcutza:
te asteptam la povesti @iulielf :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă