Arhiva > Arhiva

Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta

<< < (70/74) > >>

valaura11:
      Stiu pe cineva care nu voia sa conceapa ca ar exista ceva mai presus decat noi (e liber fiecare sa simta si sa creada ce vrea el). Dupa ce a dat de un necaz mare, isi reproseaza ca s-a crezut "mai presus decat Dumnezeu". Niciodata nu si-ar fi inchipuit ca i s-ar intamplat asa ceva, si ca a tratat cu asa o usurinta viata si relatia cu divinitatea, pe care acum o are si l-a ajutat intr-o oarecare masura sa depaseasca situatia. Asemenea cazuri sunt f multe dovada ca doar atunci cand omul da de necaz se gandeste cine ar putea sa-l mai ajute si sa-l mai linisteasca sufleteste, iar atunci se poate crea declicul (dar nu e musai).

julia:
ai dreptate. dar nu e asta o forma prea superficiala de a lua contact cu divinitatea? doar ca iti "trebuie" ceva?

dl_prd:
eu nu cred in icoane facatoare de minuni, si nici in icoane in general.
Una este religia si alta este credinta , religii sunt o mie ,Dumnezeu e unul singur.
Cand te rogi te rogi lui Dumnezeu ,nu unui chip desenat pe o bucata de lemn.
Bine este doar parerea mea, nu inseamna ca zic bine sau rau.
A fi credincios cred eu ca inseamna sa respecti cuvantul lui Dumnezeu, si sa te pocaiesti ptr pacatele tale.

e doar parerea mea sa nu care cumva sa ma interpretati gresit.

janeta:
si eu sunt de acord cu tine , dl_prd. ma jigneste ideea de a-l transforma pe dumnezeu intrun contabil minutios care n-are alta treaba decat sa noteze pe raboj cate cucuie mi-am produs prin datul cu capul de lespezi in procesul batutului de matanii iar intre mine , botezata in religia ortodoxa si un membru al nu stiu carui trib din burundi care se inchina la un copac nitel mai sucit , nu vad nicio diferenta de credinta . si el si eu ne rugam  aceluiasi dumnezeu, iar eu nu sunt cu nimic mai aproape de El doar pentru ca popa m-a varat ( fara sa ma intrebe daca sunt de acord ) intrun cazan cu apa la trei luni .

parerea mea  :D

almi_gabi:
valaura vorbea despre acel “declic” care ne poate schimba perceptia fata de divinitate. Intro anumita faza a vietii noastre ( in general la greu) fiecare dintre noi va simti lipsa unei puteri superioare .
in societatea noastra in continua forfota uitam sa ne mai amintim ca uneori avem nevoie de spiritualitate si de un dumnezeu asa cum si-l inchipuie fiecare dintre noi - dar care sa ne dea reperele spirituale ale propriei existente

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă