Arhiva > Arhiva
Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta
janeta:
stii care cred ca e marele nostru noroc , gabitz ? faptul ca oricat de mult l-am uita noi pe dumnezeu , nu uita el de noi . mie asa imi place sa cred si ori de cate ori imi amintesc asta ii multumesc .
dl_prd:
--- Citat din: janeta din Miercuri, 03 August 2011, 21:48 ---si eu sunt de acord cu tine , dl_prd. ma jigneste ideea de a-l transforma pe dumnezeu intrun contabil minutios care n-are alta treaba decat sa noteze pe raboj cate cucuie mi-am produs prin datul cu capul de lespezi in procesul batutului de matanii iar intre mine , botezata in religia ortodoxa si un membru al nu stiu carui trib din burundi care se inchina la un copac nitel mai sucit , nu vad nicio diferenta de credinta . si el si eu ne rugam aceluiasi dumnezeu, iar eu nu sunt cu nimic mai aproape de El doar pentru ca popa m-a varat ( fara sa ma intrebe daca sunt de acord ) intrun cazan cu apa la trei luni .
parerea mea :D
--- Terminare citat ---
Si eu sunt botezata ortodox , bineinteles cf traditiei la cateva luni, dar ptr mine inca e asa un semn de intrebare acest botez, deoarece ma gandesc ca te botezi atunci cand crezi in Dumnezeu , nu cand unii repeta dupa altu da m am lepadat de Satana, si eu in scutece habar nu am de existenta lui dumnezeu si a lu alalalt cu cornite dar ma botez si cred intr-unul Dumnezeu.
E un pic ciudat oare corect nu ar trebui sa se boteze fiecare atunci cand e curat cu inima si e cu Isus.
intreb si eu , habar nu am , deocamdata citesc Biblia si am tot felu de nebuloase :-\
julia:
mie asta mi se pare un obicei perimat si de-a dreptul primitiv care ar fi cazul totusi sa sufere unele modificari in pas cu vremurile si cu secolul in care suntem.
ca la catolici spre exemplu ii pune putina apa in cap. dar la noi aduce a chinuire a bietului copilas de ma intreb daca nu ramine cu traume.
daliana:
IIsus ar fi trebuit sa ne lecuiasca de invidie cand a dat pilda aceea cu omul care asi ducea singur crucea.
Si la un moment dat , obosit, lasa crucea jos si se uita la altul, care la fel isi ducea crucea. I se pare ca , crucea celuilalt este mai usoara.
Iisus ii spune sa incerce sa o ridice pe a celuilalt...Stiti ca nici nu a putut-o urni de jos....
Asa si noi: de unde stim ca batalia altuia e mai usoara ca a noastra?
Sara:
--- Citat din: daliana din Luni, 26 Decembrie 2011, 23:25 ---IIsus ar fi trebuit sa (...)
--- Terminare citat ---
Ce tari suntem! Ne gandim pana si la ceea ce "ar fi trebuit" EL sa faca si n-a facut :D!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă