Arhiva > Arhiva

Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta

<< < (71/74) > >>

janeta:
stii care cred ca e marele nostru noroc , gabitz ? faptul ca oricat de mult l-am uita noi pe dumnezeu , nu uita el de noi . mie asa imi place sa cred si ori de cate ori imi amintesc asta ii multumesc .

dl_prd:

--- Citat din: janeta din Miercuri, 03 August 2011, 21:48 ---si eu sunt de acord cu tine , dl_prd. ma jigneste ideea de a-l transforma pe dumnezeu intrun contabil minutios care n-are alta treaba decat sa noteze pe raboj cate cucuie mi-am produs prin datul cu capul de lespezi in procesul batutului de matanii iar intre mine , botezata in religia ortodoxa si un membru al nu stiu carui trib din burundi care se inchina la un copac nitel mai sucit , nu vad nicio diferenta de credinta . si el si eu ne rugam  aceluiasi dumnezeu, iar eu nu sunt cu nimic mai aproape de El doar pentru ca popa m-a varat ( fara sa ma intrebe daca sunt de acord ) intrun cazan cu apa la trei luni .

parerea mea  :D

--- Terminare citat ---

Si eu sunt botezata ortodox , bineinteles cf traditiei la cateva luni, dar ptr mine inca e asa un  semn de intrebare acest botez, deoarece ma gandesc ca te botezi atunci cand crezi in Dumnezeu , nu cand unii repeta dupa altu da m am lepadat de Satana, si eu in scutece habar nu am de existenta lui dumnezeu si a lu alalalt cu cornite dar ma botez si cred intr-unul Dumnezeu.
E un pic ciudat oare corect nu ar trebui sa se boteze fiecare atunci cand e curat cu inima si e cu Isus.
intreb si eu , habar nu am , deocamdata citesc Biblia si am tot felu de nebuloase :-\

julia:
mie asta mi se pare un obicei perimat si de-a dreptul primitiv care ar fi cazul totusi sa sufere unele modificari in pas cu vremurile si cu secolul in care suntem.
ca la catolici spre exemplu – ii pune putina apa in cap. dar la noi aduce a chinuire a bietului copilas de ma intreb daca nu ramine cu traume.

daliana:
IIsus ar fi trebuit sa ne lecuiasca de invidie cand a dat pilda aceea cu omul care asi ducea singur crucea.
Si la un moment dat , obosit, lasa crucea jos si se uita la altul, care la fel isi ducea crucea. I se pare ca , crucea celuilalt este mai usoara.
 Iisus ii spune sa incerce sa o ridice pe a celuilalt...Stiti ca nici nu a putut-o urni de jos....
Asa si noi: de unde stim ca batalia altuia e mai usoara ca a noastra?

Sara:

--- Citat din: daliana din Luni, 26 Decembrie 2011, 23:25 ---IIsus ar fi trebuit sa (...)
--- Terminare citat ---

Ce tari suntem! Ne gandim pana si la ceea ce "ar fi trebuit" EL sa faca si n-a facut  :D!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă