Arhiva > Arhiva

Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta

<< < (57/74) > >>

luciamanta:
Cand ne rugam, in sufletul nostru se naste o taina. Si taina aceasta este o taina pe care ne-o daruieste Dumnezeu. Traim intr-o lume in care oamenii sunt f. bulversati, f. incorsetati de grijile acestei lumi. Oamenii sunt fara busola, sunt oameni care nu mai stiu incotro sa o apuce... sunt inabusiti in deznadejde, in intristare, in depresie... Am auzit oamenii plangandu-se de faptul ca viata lor nu mai are sens, dar nu fac nimic ca sa schimbe lucrurile in bine, nu se roaga, dimpotriva as putea spune ca este un deficit de credinta, de rugaciune. Eu stiu ca rugaciunea este cel mai bun remediu, cel mai bun anti-depresiv din lume...Nu vreau sa intru in coliziune cu nimeni, dar rugaciunea este binefacatoare. O sa imi spuneti ca nu este timp pentru rugaciune, pentru credinta, intrucat sunt mereu alte prioritati.

luciamanta:
Eu una, credeti-ma nu am timp pentru rugaciune, am o viata trepidanta... , dar exista solutii si in situatia in care timpul este parca din ce in ce mai putin. Putem sa acordam timp si rugaciunii, nu trebuie neaparat sa ingenunchiem la rugaciune ore in sir... Orice fapta buna a noastra poate fi o rugaciune! Sa ne trezim dimineta, de exemplu cu un gand de rugaciune, de multumire si putem activa prezenta divina in interiorul nostru. Cand ne ridicam din pat dimineata, ne putem ruga sa ne ocroteasca Dumnezeu, cand ne imbracam ne putam ruga sa ne binecuvanteze Dumnezeu, cand ne spalam ochii ne putem ruga sa ne lumineze ochii Dumnezeu... Dar orice fapta buna este ea insasi o rugaciune! Cand ajuti un batran sa treaca strada, cand vizitezi un bolnav la spital...

Saturnianul:

--- Citat din: luciamanta din Marți, 27 Iulie 2010, 19:56 ---Dar orice fapta buna este ea insasi o rugaciune! Cand ajuti un batran sa treaca strada, cand vizitezi un bolnav la spital...

--- Terminare citat ---

Lucia, ar trebui sa auda asta si habotnicii care tocesc podelele si icoanele bisericilor dar sufletul lor este plin de rautate si egoism..

luciamanta:

--- Citat din: Saturnianul din Marți, 27 Iulie 2010, 21:11 ---
--- Citat din: luciamanta din Marți, 27 Iulie 2010, 19:56 ---Dar orice fapta buna este ea insasi o rugaciune! Cand ajuti un batran sa treaca strada, cand vizitezi un bolnav la spital...

--- Terminare citat ---

Lucia, ar trebui sa auda asta si habotnicii care tocesc podelele si icoanele bisericilor dar sufletul lor este plin de rautate si egoism..

--- Terminare citat ---
Da, Saturnis, renuntarea la egoism, la rautate reprezinta un act de credinta. Faptele bune vorbesc pentru noi, faptele bune sunt rugaciuni curate si puternice. Spun lucrurile acestea din proprie experienta.

magnolia:

--- Citat din: luciamanta din Marți, 27 Iulie 2010, 19:56 ---Eu una, credeti-ma nu am timp pentru rugaciune, am o viata trepidanta... , dar exista solutii si in situatia in care timpul este parca din ce in ce mai putin. Putem sa acordam timp si rugaciunii, nu trebuie neaparat sa ingenunchiem la rugaciune ore in sir... Orice fapta buna a noastra poate fi o rugaciune! Sa ne trezim dimineta, de exemplu cu un gand de rugaciune, de multumire si putem activa prezenta divina in interiorul nostru. Cand ne ridicam din pat dimineata, ne putem ruga sa ne ocroteasca Dumnezeu, cand ne imbracam ne putam ruga sa ne binecuvanteze Dumnezeu, cand ne spalam ochii ne putem ruga sa ne lumineze ochii Dumnezeu... Dar orice fapta buna este ea insasi o rugaciune! Cand ajuti un batran sa treaca strada, cand vizitezi un bolnav la spital...

--- Terminare citat ---

e frumos ce ai scris si lumea ar fi mai buna daca am gandi toti ca tine.
insaaaa, totusi, timpul acela e atat de placut, incat e pacat sa te lasi prinsa de toate cele ale zilei si sa uiti sa te intalnesti cu sufletul tau.
eu nu-s mare practicanta si desi sunt botezata ortodoxa si respect traditiile, am gasit o placere deosebita in a citi si despre alte religii. de fapt, toti spun exact acelasi lucru, nu inteleg de ce se ucid pentru asta.
eu sunt de acord cu predarea religiei in scoli, dar nu ca lectie de religie, ci de spiritualitate.  osho recomanda introducerea meditatiei in scoli. asta chiar ar fi grozav.
apropos de asta, cineva mult mai intelept decat mine spunea ca atunci cand te rogi, tu vorbesti, iar divinitatea asculta. cand meditezi, tu taci si divinitatea iti vorbeste. (am experimentat si confirm. ceea ce, zic eu, ma intelepteste si pe mine  ;) )
sa aveti o zi faina.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă