Arhiva > Arhiva
Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta
luciamanta:
Avem libertate din belşug, avem modelul Occidentului, avem din toate prea mult. Cât despre discernământ, credinţă şi fapte bune...
S-au demolat în noi colosalele structuri mistice şi-am schimbat fericiţi moralitatea si credinta pe vremelnicul materialităţii. Nu am gândit prea mult. Avem şi libertatea de a nu gândi, nu?
silviu:
--- Citat din: luciamanta ---Avem libertate din belşug, avem modelul Occidentului
--- Terminare citat ---
si nu e bine? era mai bine daca aveam modelul fundamentalistilor islamici, al talibanilor?
Ayouni:
--- Citat din: luciamanta din Duminică, 23 Mai 2010, 21:34 ---Avem libertate din belşug, avem modelul Occidentului, avem din toate prea mult. Cât despre discernământ, credinţă şi fapte bune...
S-au demolat în noi colosalele structuri mistice şi-am schimbat fericiţi moralitatea si credinta pe vremelnicul materialităţii. Nu am gândit prea mult. Avem şi libertatea de a nu gândi, nu?
--- Terminare citat ---
de acord cu tine, luciamanta, desi nu cred ca putem vorbi de un model occidental in romania; modelul adoptat este mai curand o caricatura a modelului occidental... s-a luat cate ceva de ici de colo, chestii de suprafata, de luciu, si din nefericire parte din aspectele cele mai negative, vulgare, agresive. dar oare acele "colosale structuri mistice" despre care vorbesti, au existat vreodata aici, in romania?! la ce te referi?
Ayouni:
--- Citat din: luciamanta din Duminică, 23 Mai 2010, 21:20 ---Multumesc, Eugenia, pentru Decalog, ai fost f. inspirata, draga mea... Azi ma simt mult mai usurata, mai impacata, mai alinata sufleteste... E sarbatoare mare, Pogorarea Sfantului Duh si maine este mare sarbatoare, dragii mei...
--- Terminare citat ---
salut luciamanta, eu nu prea sunt la curent cu festivitatile religioasa, ce sarbatoare e maine si cum se procedeaza?! as putea sa-l intreb pe nenea google, dar mai bine aflu de la tine. multam fain.
luciamanta:
Ayouni, maine, e a doua zi de Rusalii, denumita de Sfantul Sinod si Sarbatoarea Sfintei Treimi: Tatal, Fiul si Sf. Duh. Azi s-au impartit crestinilor la biserica, frunze de nuc. Frunzele de nuc simbolizeaza flacarile sub forma caroara s-a pogorat Sfantul Duh asupra Apostolilor.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă