Arhiva > Arhiva
Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta
luciamanta:
Ayouni, "colosalele structuri mistice" sunt acele structuri religioase care afirma existenta comuniunii dintre om si Dumnezeu. Aceste structuri au fost rodul Sintilor Parinti, care s-au luptat pentru credinta, care sa-u nevoit pentru marturisirea credintei, pentru marturisirea lui Hristos. Te pup cu drag
Ayouni:
--- Citat din: luciamanta din Duminică, 23 Mai 2010, 22:42 ---Ayouni, maine, e a doua zi de Rusalii, denumita de Sfantul Sinod si Sarbatoarea Sfintei Treimi: Tatal, Fiul si Sf. Duh. Azi s-au impartit crestinilor la biserica, frunze de nuc. Frunzele de nuc simbolizeaza flacarile sub forma caroara s-a pogorat Sfantul Duh asupra Apostolilor.
--- Terminare citat ---
multumesc mult luciamanta! frunzele de nuc despre care vorbesti mi-au amintit de o intamplare astazi: am fost la ploiesti si acolo erau niste frunze verzi pe o masuta la cineva acasa. la un moment dat o persoana a intrebat pe doamna casei ce sunt acele frunze. "mi le-a dat dna. xxx, le-a adus de la biserica, nu stiu ce inseamna". mi s-a mai intamplat si in alte ocazii sa intreb detalii in legatura cu evenimente religioase, si am ramas mirata ca oamenii practica anumite lucruri dar nu stiu nimic de povestea din spatele anumitor gesturi, intamplari religioase... "facem asa pentru ca asa se obisnuieste, sau pentru ca asa a zis popa... " probabil pentru ca la noi nu a existat o educatie religioasa ca atare, nu stiu care ar putea fi explicatia. si asta ma duce iar la expresia aceea a ta cu "colosalele structuri mistice"... cel putin din zona de unde vin eu, nu-mi amintesc sa fi vazut vreodata asa ceva, si nici manifestari religioase foarte importante. ceva destul de firav, mai curand.
mai am o intrebare: in ziua de inaltare, pe drumul de intoarcere din sibiel, am vazut pe la portile oamenilor crengute de leustean... de asemenea la procesiunea din centrul satului, oamenii purtau astfel de crengute in mana. stii ce simbolizeaza acele crengute, daca trebuie sa fie de leustean sau orice alte frunze verzi sunt binevenite...
luciamanta:
crede-ma, de frunze de leustean nici nu am auzit pana acum de Inaltare... Cred ca este vorba in acest caz, de o datina... Sa stii oamenii sunt mult mai receptivi la datini...
Ayouni:
--- Citat din: luciamanta din Duminică, 23 Mai 2010, 22:53 ---Ayouni, "colosalele structuri mistice" sunt acele structuri religioase care afirma existenta comuniunii dintre om si Dumnezeu. Aceste structuri au fost rodul Sintilor Parinti, care s-au luptat pentru credinta, care sa-u nevoit pentru marturisirea credintei, pentru marturisirea lui Hristos. Te pup cu drag
--- Terminare citat ---
luciamanta, si au existat ele in romania?! sunt cam nedumerita in aceasta privinta... si vreau sa stii ceva, ca nu sunt absolut deloc carcotasa in ceea ce priveste religia, doamne fereste! :) tot respectul pentru oamenii care cred si care sunt practicanti. de aceea am si prieteni foarte dragi de toate confesiunile, ortodocsi, catolici, musulmani, budisti si ma simt bine in oricare astfel de ambient. daca as fi avut copii, definitiv, as fi vrut sa fie educati cu credinta in dumnezeu, de mici, de la bun inceput de drum in viata. consider ca e mai bine ca oamenii sa creada in ceva decat sa nu creada in nimic... credinta ajuta foarte mult, rugaciunea este meditatie si punte intre noi si dumnezeu.
maria171:
Ayouni
sa stii ca preotii la sfarsitul slujbei, la predica, ar trebui sa vorbeasca despre semnificatii
numai ca unii nu vorbesc pe intelesul oamenilor sau se ocupa de probleme administrative
la noi religia se imbina cu traditia
unii preoti se lupta sa le separe, altii merg in directia curentului
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă