Arhiva > Arhiva
Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta
marcutza:
"In Vietile sfintilor, pe 22 iulie, despre Maria Magdalena se spun urmatoarele lucruri: "Fiind bantuita de patimi si de duhuri necurate, ea ducea o viata de desfrau si ticalosie. Auzind insa de Hristos, in sufletul ei s-a nascut, ca o flacara sfioasa, nadejdea ca va fi izbavita. (...) Maria Magdalena a fost pacatoasa care a uns cu mir picioarele Domnului, in casa lui Simon Leprosul; era una si aceeasi persoana cu Maria, sora lui Lazar." Vulgata "traditionala" propune un portret foarte "colorat" al personajului: desfranata "profesionista"; s-a convertit si L-a urmat pe Isus; a spalat cu lacrimi picioarele Acestuia inaintea Cinei de taina; ar fi fost sora insasi a lui Lazar; conform celei mai generoase traditii, perpetuate si de toate ecranizarile moderne, ea ar fi fost femeia adultera salvata in extremis de lapidare. Romanul lui Dan Brown, Da Vinci Code, propune o cu totul alta versiune, prelungind unele scenarii gnostice din Antichitate: Maria Magdalena ar fi fost sotia legitima a lui Isus, care s-ar fi refugiat in Occident dupa Rastignire. Iata doua mituri care nu au nici o justificare in textele evanghelice."
citez din multele scrieri care spun aceleasi lucruri despre Maria Magdalena.
iulielf:
Multumesc, Marcutza pentru raspunsul rapid. Cred ca nu o sa mai deschid subiectul despre religie decat atunci cand "majoritatea" vor citi istoria reala, pe care sa o confrunte cu "adevarurile sau minciunile" din "cartea cartilor" si cand lumea va face o asemanare sau deosebire, bineinteles, daca exista, intre timpul faptelor petrecute in "cartea cartilor" si istoria reala, scrisa de mai multi insi, din diferite locuri. Daca gaseste cineva o cat de mica potrivire, ii promit eu ca o sa ma duc la biserica.
marcutza:
hei @iulielf, parca a fost vorba ca respectam parerile chiar daca nu ni le insusim :) te asteptam la povesti cu interes :)
iulielf:
Ok, am inteles. Eu mi-am expus parerea. :) ;)
Pacat ca nu avem un chat in timp real.
sile43:
Cu toate ca sunt ateu,cred ca religia tine pamantul pe axa. Religia tine in frau o eventuala dezlantuire a raului uman. Dumnezeu a aparut din nevoia oamenilor de a fi ocrotiti de ei insisi,de speranta intr-o viata mai buna si din teama de necunoscut.
Nu exista absolut nici o dovada a existentei lui Dumnezeu,noi l-am creeat,aveam nevoie de el.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă