Arhiva > Arhiva
Religie vs ateism, "crede si nu cerceta" vs stiinta
steliana:
Cum poţi fi mai aproape de Dumnezeu atâta timp cât el este în noi?
adria:
imi pare rau, steliana, dar cand mi-a fost cu adevarat greu si l-am rugat cu adevarat ceva, cu lacrimi fierbinti, nu a fost cu mine
luciamanta:
--- Citat din: adria din Vineri, 14 Mai 2010, 20:59 ---draga lucia,
am o intrebare pt tine, pe care am pus-o unui preot intr-un moment de mare durere pt mine: "daca dumnezeu este perfect in toate, de ce ii ia la el pe oamenii buni?" stii ce mi-a raspuns?
"nu are ce sa faca cu cei rai!"
ce crezi?
--- Terminare citat ---
Draga adria,
Eu nu pot sa raspund in locul lui Dumnezeu, dar stiu ca Dumnezeu ii iubeste pe copiii Lui. Eu am fost de mic copil bolnava, si acum sunt (nu o sa detaliez aici toate suferintele). De multe ori m-am intrebat de ce sunt bolnava, de ce am probleme la serviciu, de ce parintii sunt bolnavi, de ce am divortat, de ce sunt singura, de ce nu am copii? In cele din urma mi-am acceptat soarta. Si eu am intrebat o maicuta de la Manastirea Dintr-un Lemn de ce sunt asa napastuita? Atunci maicuta mi-a spus: "Pentru ca Te iubeste Dumnezeu. Dumnezeu ii incearca pe copiii Lui". Eu cred ca Dumnezeu ii da fiecaruia o lectie de viata. Sau poate lectia de viata este data pentru cei apropiati ai nostri. Totul e sa intelegem lectia de viata si sa incercam sa devenim mai puternici, mai buni si mai intelepti.
luciamanta:
--- Citat din: maria171 din Vineri, 14 Mai 2010, 21:02 ---lucia
tu vorbesti despre rugaciune
adria ti-a pus o intrebare diferita
--- Terminare citat ---
Draga Maria171, te rog sa citesti, i-am raspuns adriei.
carmentoma:
--- Citat din: steliana din Vineri, 14 Mai 2010, 21:07 ---Cum poţi fi mai aproape de Dumnezeu atâta timp cât el este în noi?
--- Terminare citat ---
Este in noi, dar nu toti putem accepta asta! Si pentru a-l simti astfel, cred ca trebuie sa ni-l apropiem cu mintea, cu inima si mai ales cu sufletul! Multi considera credinta in general si crestinismul in particular o dovada de inapoiere, de lipsa de progres! Eu nu incerc sa conving pe nimeni de cea ce simt si sunt, dar nici nimeni, vreodata, nu ma va convinge de contrariu, indiferent cate "argumente stiintifice" mi-ar aduce! Viata mea de pana cum m-a convins de ceea ce nu noi, cei de azi am spus, anume ca NIHIL SINE DEO!!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă