Autor Subiect: Sanatate  (Citit de 253220 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
Re: Sanatate
« Răspuns #675 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 17:10 »
eu nu cumpar apa imbuteliata decat ocazional, folosesc din cea de la chiuveta, filtrata. cat a fost fii-meu mic, am folosit in primul an apa plata, apoi, dupa ce mi-a spus medicul de familie ca anumite "ape" imbuteliate sunt de fapt apa de la robinet imbuteliata, am renuntat sa mai cumpar. Singura apa care-mi place e imbuteliata la noi, dintr-un izvor natural, Amfiteatru se numeste. Si stiu ca e totul ok, am o sursa in interiorul fabricii de imbuteliere.
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #676 : Vineri, 06 Aprilie 2012, 20:52 »
fructele si legumele cu ce le speli? ???

incredibil, le lustruiesc pe rever  ;D

cu apa ( di' la robinet ) 

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #677 : Sâmbătă, 07 Aprilie 2012, 07:44 »
O sa postez aici un link care sa refera la gatitul fara foc.

http://www.eva.ro/blog-sanatate/retete/gateste-fara-foc-paine-raw-cu-leurda-proaspata/

Offline dl_prd

• Full Member
  • Mesaje postate: 161
« Răspuns #678 : Sâmbătă, 07 Aprilie 2012, 08:41 »
Silviu, ai dretate, numai ca eu sunt cam certata cu televizorul... era pur si simplu logic. Normal ca in primul rand conteaza nu numai cantitatea, ci si originea nitratilor (naturali sau artificiali), dar cine mai baga in seama aceste "detalii" cand e vorba de reclama?! Romania e ultima tara care a interzis DDT-ul de pe piata si printre ultimele unde fertilizatorii artificiali se vand la liber, in supermarket. Cu alte cuvinte, ultima piata europeana de fraieri pentru statele europene care isi reglementeaza de mult aceasta problema.

pe langa subiectul in discutie ,dar vroiam sa ti zic ca m-am taiat pana la urma la masea , nu am simtit deloc operatia , dar acum recuperarea e nasoala .......sper macar ca finalul sa fie ok si sa nu sufar acum degeaba .tu esti ok?
asa ca de pasti o sa mananc mielul din priviri ca nu pot nici sa inghit apa de durere

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #679 : Sâmbătă, 07 Aprilie 2012, 09:39 »
Imi pare rau pentru tine... eu n-am avut dureri deloc dupa operatie, n-am luat decat ceva Biseptol, sa previn eventualele infectii, in rest doar putin disconfort, ca nu puteam deschide gura complet si nici manca pe partea aia, din cauza firelor. Insa operatia mea a fost la primul premolar din fata, cu cat e mai spre fundul gurii, la molari, cu atat e mai nasol, ca aia au radacini mai multe si mai adanci.
Pentru durere incearca Ketonal forte (substanta activa e ketoprofen), 1 maxim 2 tablete pe zi, e si antiinflamator si cel mai tare analgezic, se foloseste pentru dureri in fracturi deschise si alte cazuri extreme. Ca antibiotic, daca vrei preventiv Augmentin sau Klabax (claritromicina) sunt si pentru dinti. Eu zic ca pana la Pasti iti trece si o sa mananci si miel... chiar daca nu o sa musti din pulpa, ci o sa-l tai mai intai bucatele mici in farfurie (asa faceam eu cu mancarea). Multa sanatate!

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #680 : Sâmbătă, 07 Aprilie 2012, 10:03 »
O sa postez aici un link care sa refera la gatitul fara foc.

Cum adica "fara foc", daca foloseste foi de copt (coapte deja, adica) si deshidratare cu o masina electrica sau la cuptor... Foarte "natural", n-am ce zice... nu era mai simplu sa faci salata de leurda cu seminte?!

Apropos... zice-se ca omul a evoluat din maimuta datorita faptului ca a trecut de la un regim de hrana ierbivor la unul pradator - omnivor (toate pradatoarele de azi au creierul mai dezvoltat decat prada ierbivora), a descoperit focul, a inceput sa se foloseasca de unelte si sa-si transmita cunostintele la urmasi prin modul de reproducere nidicol (pradatoarele isi tin mai mult timp puii pe langa ele decat erbivorele, care sunt nidifuge). Genetic, s-a trecut de la 48 perechi de cromozomi, cat au maimutele antropoide, la 46, cat are omul, zice-se, printr-o mutatie care nu putea avea loc decat prin incest (frate - sora). Nu stiu daca asta o fi explicatia stiintifica a pacatului originar, cert este ca acum vrem cu totii sa ne intoarcem la origini cu row si alte gaselnite. Suntem ceea ce suntem de cel putin 30.000 de ani... de ce nu inventam ceva nou ca evolutie, ci dorim sa ne stergem cu buretele trecutul?!   ???

Offline dl_prd

• Full Member
  • Mesaje postate: 161
« Răspuns #681 : Sâmbătă, 07 Aprilie 2012, 10:35 »
Imi pare rau pentru tine... eu n-am avut dureri deloc dupa operatie, n-am luat decat ceva Biseptol, sa previn eventualele infectii, in rest doar putin disconfort, ca nu puteam deschide gura complet si nici manca pe partea aia, din cauza firelor. Insa operatia mea a fost la primul premolar din fata, cu cat e mai spre fundul gurii, la molari, cu atat e mai nasol, ca aia au radacini mai multe si mai adanci.
Pentru durere incearca Ketonal forte (substanta activa e ketoprofen), 1 maxim 2 tablete pe zi, e si antiinflamator si cel mai tare analgezic, se foloseste pentru dureri in fracturi deschise si alte cazuri extreme. Ca antibiotic, daca vrei preventiv Augmentin sau Klabax (claritromicina) sunt si pentru dinti. Eu zic ca pana la Pasti iti trece si o sa mananci si miel... chiar daca nu o sa musti din pulpa, ci o sa-l tai mai intai bucatele mici in farfurie (asa faceam eu cu mancarea). Multa sanatate!

da, pai operatia  mea e facuta la un molar de jos penultima deci e cam in spate , si mi a dat amoxicilina si ketonal , dar dehh.....dureri inca exista mai ales la obraz mi s-a si invinetit .sper sa fie totul ok pana la urma si sa fi meritat, ca miel oricum nu mi trebuie in schimb ceva cozonac....nu mi ar displacea

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #682 : Sâmbătă, 07 Aprilie 2012, 15:59 »

silviu

• Vizitator
« Răspuns #683 : Luni, 09 Aprilie 2012, 10:29 »
ALARMANT. Fenomenul băieţilor cu sâni. Bombele alimentare care ne dopează copiii cu hormoni

Carnea de pui gigant, laptele de vacă şi soia sunt pline de hormoni feminini care grăbesc dezvoltarea copiilor. Fetele intră devreme la pubertate, băieţilor încep să le crească sâni.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #684 : Luni, 09 Aprilie 2012, 11:21 »
Pot sa confirm, din experienta zilnica. Majoritatea elevelor sunt deja la menstruatie cand ajung in clasa a V-a, iar banchetul de clasa a VIII-a de azi poate fi confundat foarte usor (in poze) cu banchetul de cls. a XII-a de-acum 20 de ani.  :-\

silviu

• Vizitator
« Răspuns #685 : Luni, 09 Aprilie 2012, 14:52 »
nu mai mancam carne de pui. trecem pe telina, ciuperci, seminte de in...

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #686 : Luni, 09 Aprilie 2012, 22:56 »
Si, ce crezi, legumele alea mari, colorate si "perfecte" din supermarket nu sunt crescute cu fitohormoni?
In Canada existau standuri diferite... puiul crescut artificial era 0,50 CAD (adica vreo 12 lei) / kg si cel natural 2 - 3 CAD / kg. Erau familii de chinezi care cumparau pui crescut cu hormoni cu sacii, ca era ieftin. Fa un drum pana in Colentina sa vezi... lasa sa aiba chinezii, africanii si tiganii copii apti de reproducere de la 12 ani... ca ne iau si femeile de neveste si locul pe Pamant.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #687 : Marți, 10 Aprilie 2012, 07:01 »
Pana la urma, constat ca mancam de toate numai ce trebuie nu. Ce este de facut?

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #688 : Marți, 10 Aprilie 2012, 07:48 »
.... Erau familii de chinezi care cumparau pui crescut cu hormoni cu sacii, ca era ieftin.....

si tot micuti si energici sunt  :dance: .....

silviu

• Vizitator
« Răspuns #689 : Marți, 10 Aprilie 2012, 09:56 »
Si, ce crezi, legumele alea mari, colorate si "perfecte" din supermarket nu sunt crescute cu fitohormoni?
pai cine ne obliga sa consumam telina aia (cat casa poporului) din supermarket? ???
io am dat cateva exemple de alimente antiestrogenice pe care ar trebui sa le consume barbatii: telina(aia de la tarani, din piata), ciuperci, seminte de in...