Autor Subiect: Sanatate  (Citit de 253050 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
Răspuns: Sanatate
« Răspuns #375 : Marți, 03 Mai 2011, 09:22 »
Vitamina C

Vitamina C este cel mai puternic antioxidant iar faptul ca se gaseste la indemana oricui il transforma in unul dintre cele mai simple moduri de a lupta impotriva radicalilor liberi care cauzeaza imbatranirea prematura. Care fruct ofera cel mai mare aport? Si la ce altceva mai ajuta vitamina C?

Aceasta vitamina ajuta la cresterea si repararea tesuturilor din intregul organism. Cu ajutorul sau se formeaza colagenul, proteina vitala in formarea pielii, a tendoanelor, a ligamentelor si a vaselor de sange. Joaca un rol important si in formarea globulelor rosii. Vitamina C este esentiala in vindecarea ranilor, in repararea si mentinerea cartilagiilor, a oaselor si a dintilor. Ajuta la asimilarea in organism a fierului si la pastrarea acidului folic.

Corpul nostru nu produce vitamina C si nici nu o pastreaza, aceasta pierzandu-se foarte usor prin urina. De aceea este necesara o dieta zilnica ce contine din plin surse de vitamina C.

Desi citricele sunt vestite pentru cantitatea de vitamina C, o guava are de cinci ori mai multa decat o portocala. Toate fructele si legumele contin o anumita cantitate de vitamina C. Alimentele care tind sa fie cele mai bune surse de vitamina C includ kiwi, patrunjel si alte verdeturi, ardei verde, citrice si sucuri din ele, capsuni, rosii, broccoli, cartofi dulci si albi. Alte surse excelente includ papaya, mango, pepene rosu, pepene galben, varza de Bruxelles, conopida, varza, ardei rosu, zmeura, afine, mure si ananas.

Aveti grija la aportul de vitamina C pe timpul sezonului rece. Nu numai ca avem mult mai putine legume si fructe in alimentatie, insa cele care se pastreaza pe termen lung si la care avem acces usor, precum cartofii sau merele, au o concentratie diminuata de vitamina C dupa mai mult de 1-2 luni de la culegere si, pe masura ce timpul trece, cantitatea continua sa scada.

Conform Institutului National de Sanatate al SUA, supradozele de vitamina C sunt putin probabile. Lipsa nivelului necesar din organism, pe de alta parte, poate provoca gingivita, par uscat si despicat, piele uscata si solzoasa, vindecarea ranilor mai greu decat este cazul, sangerari nazale, subtierea smaltului dentar, articulatii umflate si dureroase, anemie, scaderea capacitatii de lupta impotriva infectiilor, crestere in greutate din cauza metabolismului lenes.

silviu

• Vizitator

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #377 : Marți, 03 Mai 2011, 14:13 »
Culorile ne pot vindeca - Color Terapia Bioptron -

Un mod reuşit de a vă păstra sistemul holistic armonios şi echilibrat este expunerea fiecărei chakre la culoarea potrivită timp de un minut în fiecare zi, acţionând asupra anumitor afecţiuni, după cum urmează:

 Indigo – chakra coroanei, folosit pentru insomnie şi lipsă de concentrare
 Violet – chakra sprâncenei, folosit pentru aseptizare după tratament cosmetic facial şi pentru a calma durerea de cap
 Albastru – chakra gâtului, folosit pentru dureri de gât şi susţinerea unui discurs public
 Verde – chakra inimii, folosit pentru stări de şoc şi epuizare
 Galben – chakra plexului solar, folosit pentru detoxifiere şi o minte limpede
 Portocaliu – chakra sacrală
 Roşu – chakra de bază, folosit pentru muşchi contractaţi li entorse

silviu

• Vizitator
« Răspuns #378 : Miercuri, 04 Mai 2011, 10:29 »

silviu

• Vizitator
« Răspuns #379 : Miercuri, 04 Mai 2011, 11:15 »
Creierul este... si ceea ce mancam
Sistemul nervos? Care dintre ele? Puţini oameni ştiu că noi avem 2 sisteme nervoase – unul în creier şi unul în intestine. Cel de al doilea – numit sistemul nervos enteric – se ocupă sa regleze activitatea sistemului digestiv, dar produce şi cea mai mare parte din serotonină – un neurotransmiţător care reglează emoţiile, stresul şi reacţiile noastre sociale. Cele două sisteme nervoase comunică unul cu celălalt şi când unul este afectat, este impactat şi celălalt. Aşa se explică senzaţiile de "fluturaşi în stomac" dar şi alte manifestări digestive neplăcute care însoţesc emoţiile sau stresul. Iar când sistemul nervos din creier este foarte stresat el îl "deranjează" şi pe cel enteric şi ca urmare, unele bacterii din intestin evadează şi produc infecţii în organism.

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #380 : Miercuri, 04 Mai 2011, 12:32 »
cred ca o fi totusi si al treilea sistem nervos ...in partea dorsala , posteriorul...ca mi-a zis azi seful ca gandesc cu cu..l...o fi si asta alt treilea creier ?   ::)

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #381 : Miercuri, 04 Mai 2011, 14:15 »
Spune-mi ce zodie esti sa-ti spun ce dieta ti se potriveste!

Tot ceea ce ne inconjoara ne influenteaza, insa planetele si zodiile ne canalizeaza energia, karma, nororcul, stabilesc compatibilitati si filtreaza cele mai potrivite deprinderi.

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #382 : Miercuri, 04 Mai 2011, 14:22 »
Leu

"Acesti nativi au nevoie de verdeturi multe, de urzici, spanac, leustean, patrunjel, macris, stevie, salata, leurda, vegetale, cu un continut ridicat de fier. "

marci , nu mananc buruieni din astea' nici daca ma bati o saptamana  :)

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #383 : Miercuri, 04 Mai 2011, 14:23 »
ba sa manci !!!

tare ca fierul
iute ca otelul  ::)

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #384 : Miercuri, 04 Mai 2011, 14:26 »
ba sa manci !!!

tare ca fierul
iute ca otelul  ::)

fugi de aici , nu ma risc ~ daca da o ploaie cu tunete si fulgere !!!!   ;D

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #385 : Miercuri, 04 Mai 2011, 14:27 »
cum stiu ca nu-ti place o astfel de vreme :D sunt si_gu_ra ca vei sta in casa asa ca....:D manci !

silviu

• Vizitator
« Răspuns #386 : Miercuri, 04 Mai 2011, 15:02 »
Spune-mi ce zodie esti sa-ti spun ce dieta ti se potriveste!

dieta asta se bate cap in cap cu dieta in functie de grupa sangvina.
Leu
"Acesti nativi au nevoie de verdeturi multe, de urzici, spanac, leustean, patrunjel, macris, stevie, salata, leurda, vegetale, cu un continut ridicat de fier. "
marci , nu mananc buruieni din astea' nici daca ma bati o saptamana  :)

ai dreptate! leu care sa manance leustean si leurda n-am mai vazut :o

silviu

• Vizitator

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #388 : Duminică, 08 Mai 2011, 13:10 »
pentru ca Silviu a atins problema kilogramelor in plus ce-ati zice voi daca eu v-asi recomanda cea mai prietenoasa si eficace metoda de a scapa de "balastul" nedorit  ? in urma cu 10 ani am pus in practica aceasta ( cam impropriu spus ) dieta si rezultatul a fost pierderea a 24 kg in 6 luni . nimic spectaculos  doar 4 kg pe luna , dar fara sa-mi fie efectata sanatatea sau sistemul nervos prin ceva . un regim fara restrictii , oameni buni , iata ce va propun .

puteti manca ABSOLUT ORICE  : mezeluri ( daca le preferati , eu nu ma omor dupa ele pt ca prea au au gust de material plastic ) , branzeturi din orice soi de lapte , mititei gustosi si mustosi , minunatele si suculentele bucati de ceafa la gratar bine asezonate cu cartofi prajiti , snitzele  , chiftelute prajite in mult ulei pana prind acea minunata coaja crocanta ( si , doamne ce gustoasa ) , ciorbe de porc , vita , pui , de burta , de peste sau legume , supe ( preferatele mele ) cu galusti pufoase sau taietei cu ou , orice fel de tocanite , ardei umpluti , sarmalute ( oh , doamne ) , in fine , tot ce a mai fost inventat pe lumea asta intru satietatea gustului si burtilor noastre . a , dar sa nu uit desertul , care poate fi compus din tot felul de creme , aluaturi , cu ciocolata sau frisca , s.a.m.d . ( parca am editat meniul dintro reclama a unei pensiuni . Sibiel poate ? nu stiu , inca nu am fost acolo  :D )

ei , acum cred ca v-am starnit suficient interesul pentru a va dezvalui metoda-minune care va permite sa va bucurati simturile cu orice aroma si orice gust al oricarui aliment fara a fi nevoie sa le disociati sau sa le dramuiti in portii liliputane .

totul e foarte simplu . in momentul in care v-ati decis ca aveti ceva kg de dat jos trebuie sa procedati in felul urmator :

dimineata veti bea pe stomacul gol ( adica nici macar cafeluta sa nu-i preceada ) o cana de 250ml cu APA PLATA ( apa plata este chiar obligatorie ) .

inainte de micul dejun ( daca obisnuiti ) veti bea din nou acele 250 ml de apa plata , iar dupa ce terminati de mancat imediat beti alta cantitate de 250 ml de apa .

peste zi , daca doriti sa rontaiti ceva ( chiar si o banala samanta de dovleac sau floarea soarelui , ori o bomboana , sau un covrig , un mar sau alta fructa  ori mai stiu eu ce  ) nu veti uita ca inainte sa mancati din ce v-ati propus  cat si dupa ce ati mancat , sa beti apa plata in cantitatea mentionata mai sus .

la masa principala ( care la mine a fost , de obicei seara cand veneam de la serviciu ) , dar la voi poate fi in mod normal la pranz , se procedeaza asa : inainte de a va apuca de mancat veti bea apa , dupa felul principal veti bea iarasi cana de apa ( poate fi si pahar , nu-i bai  :P ) , iar la sfarsit sigur ca nu trebuie sa uitati minunata apa .

cand am inceput acest regim eu gurmanda fiind , imi asezam pe tava ceva aperitiv , apoi nelipsita supa , felul doi compus din nu-mi amintesc ce , dar musai cu carne si , desigur , desertul .  va asigur ca aplicand metoda cu apa si sa fi avut pe tava cele mai minunate delicatese , parca nu mai dadeam buzna sa le var cu de-a sila in stomac .

la cina veti proceda la fel , iar ziua o veti incheia glorios band apa plata de rigoare .

in cazul in care nu obisnuiti sa participati la cele trei mese/zi ( si sunt convinsa ca 99% din voi fac parte din tagma asta ) veti tine cont de regula de aur in acest regim : 250 ml apa plata inainte de a manca , gusta sau cum vreti voi sa-i spuneti la ingurgitarea unui aliment , urmate de alte 250 ml la terminarea mesei , gustarii , etc.

a , sa nu uit ceva foarte important : vara , cald , iesit la o terasa cu mare dor de ceva racoritor . frumos si placut , dar nu uitati de...apa plata inainte de halba gulerata sau spritzul rece  . valabil si pentru palinca imbrobonata ( preferata mai mult iarna , e drept ) ori alte bauturi sucitoare de minte . daca nu ati depasit limita in care inca iti mai poti aminti , apa plata ar trebui sa fie ultima savoare .

asa-i ca nu e complicat ? singurul impediment este ca musai apa nu trebuie sa va lipseasca in orice moment al zilei pentru ca nu se stie cand puteti fi imbiati cu cate ceva ademenitor si renuntarea ( ei da , trebuia sa fie si o restrictie ) la bauturile carbogazoase .

singurul lucru ceva mai dificil a fost pentru mine ....sa-mi amintesc sa beau apa . in prima saptamana chiar a fost un dezastru , dar apoi m-am montat asa de bine , incat n-am mai avut nicio problema .

sper sa va fie de folos !

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #389 : Duminică, 08 Mai 2011, 13:16 »
pentru ca Silviu a atins problema kilogramelor in plus ce-ati zice voi daca eu v-asi recomanda cea mai prietenoasa si eficace metoda de a scapa de "balastul" nedorit  ? in urma cu 10 ani am pus in practica aceasta ( cam impropriu spus ) dieta si rezultatul a fost pierderea a 24 kg in 6 luni . nimic spectaculos  doar 4 kg pe luna , dar fara sa-mi fie efectata sanatatea sau sistemul nervos prin ceva . un regim fara restrictii , oameni buni , iata ce va propun .

asa-i ca nu e complicat ? singurul impediment este ca musai apa nu trebuie sa va lipseasca in orice moment al zilei pentru ca nu se stie cand puteti fi imbiati cu cate ceva ademenitor si renuntarea ( ei da , trebuia sa fie si o restrictie ) la bauturile carbogazoase .

sper sa va fie de folos !

ai dreptate, janeta, apa iti da senzatia de satietate si astfel maninci mai putin
acum ca te cunosc pot sa spun ca arati bine  :D