Aici se discuta > Subiecte generale
Sanatate
Caroline:
In mai cand am revenit de la Cozia, am avut o uricarie si am gasit o capusa pe hainele din dulap. Am fost la medicul de familie, care a zis ca nu a fost muscatura si mi-a dat antibiotice pentru urticarie suprainfectata. 3 saptamani am avut febra constant, transpiratii nocturne, stare de sfarseala etc. La plamani, rinichi nu era nimic (am fost la control), dureri nu aveam, urticaria trecuse de mult. Am luat pe rand Ciprolen, Metronidazol, Klacid - dupa ultimul mi-au trecut simptomele - dupa care am facut o cura de "refacere dupa antibiotice" cu Esentiale, Spirulina si Echinacea. Acum ma simt chiar ok!
Analizele le-am facut in timpul tratamentului cu Klacid si au fost:
IgG negativ: 5.18 U/ml
IgM pozitiv: 13.2 U/ml (Ar fi trebuit sa fie mai mic de 9 ca sa fie negativ, 9-11 neconcludent.
dadus:
La cit timp dupa ce ai venit de la Cozia ti-a aparut chestia pe piele?
Cum a aratat acea "urticarie"?
Tratamentele pe care le-ai luat mi se par ciudate.Cat timp ai luat din fiecare?La un dermatolog ai fost atunci?
Ig M pozitiv inseamna infectie acuta.Care a fost metoda laboratorului-ELISA cumva?in general ar trebui confirmate si prin test Western blot.
Caroline:
Pai tratamentele sunt ciudate, fiindca nu au fost pentru Borellia, ci empirice, pentru gripa, urticarie etc., atata timp cat medicul de familie a zic ca nu e muscatura de capusa. A! Am uitat sa spun ca, impreuna cu Metronidazol am luat si Doxiciclina, iar pentru analize am cerut eu trimitere de la medicul de familie, ca sa ma conving, ca nu ma credea...
Durata tratamentelor a fost de cate 10 zile de fiecare. Urticaria a aparut in seara zilei cand am ajuns acasa de pe munte (13 mai). Testul a fost ELISA, l-am facut la o clinica privata in Sibiu. Am citit si eu acuma pe net ca trebuie confirmat prin Western blot, da' mai scrie si ca testele astea pot sa fie fals pozitive din cauza de alte spirochete (cum ar fi sifilisul de ex.) si ca cel mai concludent ar fi PCR. Am mai citit si ca doar in cca 10% din cazuri se cronicizeaza, restul se vindeca cu antibiotice in prima faza. Ca e contagioasa boala, ca nu e... tot felul de pareri si multe aberatii, cred.
Nu stiu nici la ce fel de medic/clinica sa ma duc. Si ce sa le spun, ca eu simptome de boala n-am? Exista centre de monitorizare? Sa sun la DSP Sibiu? Sau sa merg la Cluj/Bucuresti?
nickyblu:
Nu trebuia sa citesc topicul asta. Imi aduc aminte ca si eu am avut o urticarie cand m-am intors de la Cozia. Acum la mine e cam frig de la aerul conditionat dar simt ca incep sa transpir ;D
Caroline:
Pe mine nu ma sperie nimic mai tare decat necunoscutul si necunostinta de cauza. Daca stiu, nu mai transpir, ca macar stiu cu cine sa lupt. Da' sa vedem daca reusesc sa confirm ceva sau nu, intr-un final...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă