Aici se discuta > Subiecte generale
Sanatate
anamama13:
--- Citat din: silviu din Sâmbătă, 17 Aprilie 2010, 21:30 ---eu folosesc ulei din samburi de struguri "pietro coricelli", dar nu este obtinut prin presarea la rece a samburilor. daca asta costa vreo 25 de lei litrul, ma intreb cat costa cel obtinut prin presarea la rece :-\
--- Terminare citat ---
da, se stie ca e foarte scump.... si tu esti multumit?... il folosesti doar la salate ? are parfum mai puternic decat cel de masline ?
anamama13:
--- Citat din: Ayouni din Sâmbătă, 17 Aprilie 2010, 20:51 --- in schimb eu folosesc uleiul extra virgin de masline, nu numai pentru salate; mai ales la micul dejun, pe paine in loc de unt si presarat uneori cu za'atar (un amestec de ierburi aromatice, mirodenii si seminte, amestec ce se gaseste si la magazinele arabesti din romania).
--- Terminare citat ---
si eu mai folosesc acest ulei ptr salate, dar niciodata nu m-am gandit sa inlocuiesc untul cu ulei... pe paine, adica.... iar ierburile astea mi se par interesante... nu sunt prea aromate ??
am citit si eu despre miere si scortisoara... dar numai lucruri bune, si mi s-a parut foarte interesant... ai gasit tu undeva ca nu e asa ????
Ayouni:
anamama, uleiul de masline cu paine la micul dejun face parte din faimoasa dieta mediteraneana, care are si rezultate vizibile ce mai... ierburile nu sunt prea aromate, sunt maruntite ca apar ca o pulbere un pic mai mare, doar semintele de susan se vad cu ochiul liber. depinde si de cantitatea folosita. eu mai folosesc za'atarul in felul urmator: pe o lipie intinsa stropesc un pic de ulei de masline, pun felioare foarte subtiri de mozzarella sau cascaval, presar za'atar si bag un minut doua la microunde... yummy yummy. sau peste salate, sau peste friptura la cuptor, sau peste legume la bain marie. sau...
prezentarea despre miere si scortisoara zice numai de bine, la superlativ absolut, daca vrei, uite saptamana aceasta imi fac timp si o traduc si o postez. ceea ce-mi aduce aminte ca mai am o datorie fata de awana, cu insula margaretei...
anamama13:
multumesc de raspuns scumpa mea.... o sa ma uit si eu dupa un magazin arabesc sa-mi iau ierburile astea minunate... si o sa-ti scriu impresiile dupa....
in ce priveste mierea si scortisoara, eu am deja undeva un articol deja tradus... dar cred ca e pe calc meu de baza care e momentan cam defect... ma gandeam ca daca o fi acelasi, nu tre' sa mai muncesti tu... sa vad daca il gasesc in alta parte....
silviu:
--- Citat din: anamama13 din Duminică, 18 Aprilie 2010, 07:42 ---da, se stie ca e foarte scump.... si tu esti multumit?... il folosesti doar la salate ? are parfum mai puternic decat cel de masline ?
--- Terminare citat ---
il folosesc la gatit si foarte rar la prajit, asta pentru ca eu nu prea servesc alimente prajite. la salate folosesc ulei de masline extravirgin.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă