Aici se discuta > Subiecte generale
Sanatate
anamama13:
Uleiul din samburi de struguri, leacul miraculos impotriva imbatranirii
(publicat pe 16 Aprilie 2010 – GARBO )
Uleiul de samburi de struguri reprezinta unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, contribuind la mentinerea elasticitatii vaselor de sange si la scaderea nivelului colesterolului. Ajuta de asemenea la prevenirea hipertensiunii arteriale. Are rol de protejare a sistemului circulator, marind totodata capacitatea de rezistenta a sistemului imunitar.
Poate ca nu il intrebuintam atat de frecvent pe cat ar trebui, poate ca unii intre noi nici nu au auzit de el, poate ca multi au ramas fideli clasicului ulei de floarea-soarelui, insa uleiul obtinut din samburi de struguri beneficiaza de anumite proprietati nutritionale cu adevarat deosebite. Toamna, dupa ce strugurii sunt folositi in diverse procese de vinificatie, samburii nu se arunca, ci se preseaza la rece obtinandu-se astfel un ulei special, usor transparent dar de nuanta galbena-verzuie, fara un miros aparte, insa cu un gust dulceag si placut, ulei la adresa caruia medicii nutritionisti au numai cuvinte de lauda.
Uleiul din samburi de struguri este un produs naturist cu adevarat miraculos si are un gust cu adevarat placut care il face excelent in prepararea unor salate delicioase. Uleiul de samburi de struguri poate fi utilizat si in cadrul prajelilor, insa este de preferat a fi evitat in aceasta varianta caci prin supraincalzire risca sa piarda o buna parte din proprietatile sale terapeutice. Este de aceea indicat a fi consumat in stare pura, nepreparat. Consumarea unei lingurite de ulei de samburi de struguri pe zi sau consumarea lui in mod regulat, pe o perioada de timp indelungata, reduce cu mult sansele aparitiei bolilor vasculare, a aterosclerozei, a bolilor de natura circulatorie sau chiar a artritei.
Pentru a mari capacitatea de rezistenta a organismului in fata anumitor boli infectioase se fac chiar cure cu acest ulei, consumandu-se zilnic, timp de patru saptamani, 20 de grame de ulei de samburi de struguri. Studii recente sustin ca pe langa substantele aflate in compozitia sa, samburii de struguri contin anumite substante ce impiedica formarea fibroamelor uterine sau a chisturilor ovariene si micsoreaza riscul aparitiei cancerului de colon sau a celui de stomac.
Si persoanele suferind de diabet se pot bucura de beneficiile acestui ulei minunat intrucat uleiul de samburi de struguri contine doar grasimi "bune", de calitate, contribuind in acelasi timp la reglarea nivelului de zahar din sange. 100 g ulei din samburi de struguri au o valoare energetica de 900 kcal si contin 71 g grasimi poli nesaturate, 18 g de grasimi mono nesaturate si 11 g de grasimi saturate.
Uleiul de samburi de struguri reprezinta unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, contribuind la mentinerea elasticitatii vaselor de sange si la scaderea nivelului colesterolului. Ajuta de asemenea la prevenirea hipertensiunii arteriale. Are rol de protejare a sistemului circulator, marind totodata capacitatea de rezistenta a sistemului imunitar.
Uleiul de samburi de struguri este bogat in substante minerale precum cupru, seleniu, zinc. In plus, contine vitamina E si vitamina F si protianidine, ce au un efect antiimbatranire de 50 de ori mai puternic decat cel al faimoasei vitamine E. Uleiul de samburi de struguri actioneaza totodata precum un catalizator in ceea ce priveste actiunea vitaminei C in organism si imbunatateste memoria, impiedicand aparitia afectiunile degenerative ale creierului (boala Alzheimer in cazul persoanelor de varsta a treia). Prin actiunea sa pozitiva asupra vaselor de sange oculare, uleiul din samburi de struguri detine un rol important si in mentinerea acuitatii vizuale.
Uleiul de samburi de struguri este deosebit de valoros si in ceea ce priveste frumusetea si intretinerea pielii. Are un efect tonic si revigorant asupra pielii, hidratand pielea si lasand-o elastica, putand fi folosit de aceea in masajele corporale menite sa relaxeze trupul. Avantajul folosirii acestui ulei pe piele este acela de a fi absorbit rapid in piele si de a o hidrata perfect, nelasand-o deloc grasa.
M-ar interesa sa aflu daca cineva dintre voi consuma acest fel de ulei si daca e multumit....
Ayouni:
anamama, am auzit despre acest ulei dar nu l-am folosit si nici nu cunosc pe nimeni sa fi incercat. in schimb eu folosesc uleiul extra virgin de masline, nu numai pentru salate; mai ales la micul dejun, pe paine in loc de unt si presarat uneori cu za'atar (un amestec de ierburi aromatice, mirodenii si seminte, amestec ce se gaseste si la magazinele arabesti din romania). asa ca, de mult timp nu mai mananc unt. azi am primit o prezentare pp despre miere si scortisoara si efectele benefice ale acestei combinatii asupra intregului organism. dar circula asa de multe materiale despre alimente minune, etc, ca la un moment dat nici nu stii ce sa mai crezi. "cercetatarii spun ca produsul x este o minune pentru... " alti cercetatori "spun ca acelasi produs x este nociv". totusi, cred eu, secretul este o dieta echilibrata, saraca in grasimi si glucide. si multa sanatate si bafta pe langa!
silviu:
eu folosesc ulei din samburi de struguri "pietro coricelli", dar nu este obtinut prin presarea la rece a samburilor. daca asta costa vreo 25 de lei litrul, ma intreb cat costa cel obtinut prin presarea la rece :-\
krissunu:
Tratamentul cu ulei
Putini cunosc in tara noastra genul de tratament-- de loc periculos pentru organismul omenesc,pentru sanatate-- , cura cu ulei, desi e capabila sa faca minuni si este buna la vindecarea multor boli.
Esentialul consta in a sorbi ulei. De aceea trebuie spus de la inceput ca nu e o senzatie placuta cand il luam in gura si il tinem acolo.( Ne straduim sa invingem o eventuala senzatie de greata manifestata de la inceput.)
Vindeca frecventele dureri de cap , bronsita , durerile de dinti , tromboza , eczema , tumorile la stomac , bolile stomacului , afectiunile cardiace si renale , afectiunile hepatice , bolile de nervi , insomnia cronica.
Este oportun sa incepem dimineta, pe stomacul gol .O facem zilnic de doua-trei ori, intotdeauna inainte de masa. Luam in gura maximum o lingura , minimum o lingurita cu ulei de floarea-soarelui.Ne clatim , cu gura inchisa,cavitatea bucala, o strecuram printre dinti inainte si-napoi.In nici un caz nu e voie sa inghitim din el ! Ne uitam la ceas si , dupa trecerea a cinsprezece-douazeci de minute, il scuipam.Lichidul astfel eliminat trebuie sa fie alb ca laptele.Daca este tot galbui, inseamna ca timpul a fost prea scurt , pe urmatorul trebuie sa-l tinem mai mult in gura. Il dam afara si ne clatim de mai multe ori , temeinic, cavitatea bucala, ne spalam pe dinti cu pasta si periuta.Dupa aceste operatii dezinfectam ghiuveta , caci lichidul este deosebit de toxic.
Clatinandu-ne astfel cu regularitate , dintii subrezi se intaresc, sangerarea gingiei inceteaza , dintii ni se albesc.
In zilele urmatoare inceputului curei, starea ni se poate inrautati, dar asta este semnul vindecarii, nu cumva sa o abandonam!
Pana cand anume sa o continuam ?
Timpul afectat ei variaza de la om la om( de la boala la boala ). La unii , vindecarea apare dupa trecerea a doua-trei saptamani, la altii--numai dupa luni de zile.
S-o intrerupem doar cand ne simtim total sanatosi , cand organismul si-a recapatat puterea de dinainte , prospetimea. Adica , atunci cand dimineata nu suntem obositi, zdrobiti , avem pofta de mancare , dormim bine , iar memoria ne este netulburata.
Continuitatea curei are o mare importanta. Bineanteles , cine pleaca la drum se loveste de greutati , insa , indiferent din ce motiv ar trebui s-o intrerupa , sa inceapa din nou indata ce-i este posibil.
anamama13:
kriss, tratamentul asta era la moda la un moment dat pe vremea lu' nea' ceasca... am vrut sa-l urmez si eu dar nu am reusit din cauza starii de rau ce mi se instala cand apropiam uleiul de gura.... tu l-ai facut ????
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă