Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Povesti in natura si distractie. 1 - 5 mai 2019

<< < (2/7) > >>

krondia:
 Microbuzul nu trece prin Brasov, eu voi veni la Sibiu.

In toamna mi-am lasat masina 4 nopti in zona garii din Sibiu, aproape de autogară.

Marinescu Dorina:
Eu sunt din Deva, cunosc aceste locuri frumoase si obiective si va recomand aceasta excursie.
Sunt zone in care va veti incarca cu energie pozitiva.
Ca o curiozitate : in zona cetatii Sarmizegetusa  Regia, se afla Platoul Vartoapelor -"dumbrava minunta a dacilor ", o zona de 10 ha acoperita de ghiocei cu petalele mari, tivite in verde-galben. O splendoare!
Insa pot fi vazuti doar in a doua jumatate a lunii martie-prima jumatate a lunii aprilie.
Va fi o excursie reusita, de neuitat, va garantez!

admin:
Dorina, indragesc si am un mare respect pentru toti aceia care-si iubesc si isi prezinta locul in care traiesc! Apreciez foarte mult postarea ta, prezentarea si invitatia pe care ai facut-o celorlalti sa-ti vada zona! Intradevar este un loc minunat, incarcat de istorie, cu multe povesti, cu multe vestigii, de care noi ca romani ar trebui sa stim, sa le consideram esentiale in existenta noastra ca popor. Un popor asa cum suntem, cu bune, cu rele, ca oricare dealtfel...Autoblamarea, autopozitionarea noastra undeva departe de varful piramidei, este un mare pacat al nostru, dar asta consider ca vine din necunoasterea cu adevarat a valorii noastre, a celor care au trait aici inainatea noastra...Eu unul n-am intalnit inca in vreo tara prin care am umblat, pe cineva sa spuna ca noi "apai noi romanii...", "numai la noi se putea intampla asa ceva", "ca la noi in Romanica"...

Excursia aceasta este o extensie a unui eveniment pe care l-am organizat acum cativa ani, in cadrul uneia dintre "povestile la gura sobei", atunci cand l-am invitat pe Liviu, un amic care este unul dintre cercetatorii de seama din Academie, in probleme de dacologie. Doua seri ne-a povestit atunci despre adevaratele adevaruri despre daci, nu ceea ce circula inconstient, nedocumentat, ultra-nationalist pe facebook si in medii neacademice...

Pensiunea este foarte faina, femeia de acolo, o dulceata de om, care ne-a rasfatat anul trecut, iar natura in mai este mai mult decat generoasa. Asa ca exista toate ingredientele pentru a petrecere un 1 Mai de poveste: cu distractie, oameni placuti, locuri extraordinare, povestile Dianei...Va recomand in mod deosebit si eu aceasta excursie!

krondia:
Multe amintiri ma leaga si pe mine de Hunedoara, locul unde m-am nascut si am locuit timp de peste douazeci de ani...
Intotdeauna revin cu placere in zona, toate obiectivele incluse in program trebuie vazute macar o data in viata si asta pentru a ne intelege mai bine istoria si pe noi, ca popor. Din pacate, insa, siturile unde se gasesc cetatile dacice nu sunt intretinute si puse in valoare cum ar trebui asa ca veniti aici pana mai avem ce vedea...

Se anunta un grup fain, din cate am aflat, ramane sa va anuntati prezenta si aici, pe forum, discutiile preliminare conteaza mult pentru atmosfera din timpul excursiei.

Claudiu:
Salutare! Merge cineva din nordul tarii? (Bistrita, Botosani, Suceava, Iasi, Bacau)  :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă