Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Scotia. In tara castelelor. 11 - 19 iulie 2019
admin:
N-am revenit aseara, o fac acum, dimineata... :) Continui deci cu fotografii din Edinburgh.
admin:
Un oras cu istorie, povesti si o arhitectura care bucura privirea. Orice loc in care poposesti acolo are ceva de aratat, ceva de spus...Iar doua dintre acestea sunt cu totul si cu totul deosebite: Palatul Reginei, Holyrood si Castelul Edinburgh. Pe acesta l-am vizitat cu o parte din grup, altii au ajuns si la Holyrood, profitand de faptul ca era deschis. Au venit tare incantati de acolo. Ceea ce va arat eu este Castelul, deci fortareata, acolo unde se afla si cele mai de pret obiecte ale Scotiei: The Honour of Scotland si Piatra Destinului.
Am fost prezenti si de aceasta data, la ora 13:00 sa vedem ceremonialul salvei de tun... Castelului Edinburgh, datorita pozitiei lui strategice, a constituit intotdeauna cel mai important punct defensiv al orasului. Practic Edinburgh s-a format in jurul acestuia, primele case fiind construite pe terenul din fata lui, azi cunoscut ca „Lawnmarket”. S-a extins astazi pe o strada care face legatura cu Palatul Holyrood, numita Royal Mile, adica Mila Regala. Acest nume provine de la regii si reginele Scotiei si Angliei care o strabateau pentru a ajunge din Palatul Casei Holyrood la castelul Edinburgh.
In incinta castelului, de asemenea, exista o multime de lucruri interesante de vazut, printre care apartamentele regale, acolo unde Maria, Regina Scotilor, l-a nascut pe James al VI-lea al Scotiei si James I al Angliei, dupa moartea Reginei Elisabeta in 1603. Mai exista acolo Sala de Tron, iar separat o cladire ce adaposteste Muzeul National de Razboi al Scotiei, construita la scurt timp dupa Primul Razboi Mondial. Parcurgandu-l ai senzatia aceea de respect fata de eroi, semn ca scotienii stiu sa-si cinsteasca pe cei care au facut ceva pentru tara.
Esplanada Castelului Edinburgh este faimoasa pentru festivalul „Edinburgh Military Tattoo”, un eveniment anual, care dureaza 3 saptamani. Am gasit-o deja plina amenajata, era acolo organizat din schelet metalic un soi de amfiteatru. Inainte de a parasi esplanada, se observa o mica fantana de fier in perete. Mai este cunoscuta sub numele popular de „Witches’ Well” si comemoreaza sinistrul fapt ca, in urma cu cateva secole, mai multe femei care erau considerate vinovate de vrajitorie erau puse pe rug pentru a muri in acest loc. Dar cele mai multe, asa cum v-am povestit acolo, erau aruncate in mlastina Loch Nor, cea care inconjura pe atunci castelul. Acum este asanata si un parc minunat, Princess Park
i-a luat locul.
Cea mai veche cladire din Edinburghul se poate vedea in incinta Castelului Edinburgh. Este Capela Margaretei, o constructie normanda micuta, care a ramas intacta de peste 900 de ani. A supravietuit tuturor asediilor si bombardamentelor la care a fost supusa. De cateva ori castelul a fost dramatic afectat din cauza bombardamentelor, dar capela Sfintei Margareta a supravietuit de fiecare data. O parte din Castelul Edinburgh este garnizoana, iar cei care sunt cazarmati aici au dreptul de a se casatori in Capela Margaretei.
admin:
Am ajuns la ultima postare pe care o s-o fac pe acest topic. Este despre o seara minunata, o incheiere de excursie asa cum mi-am dorit-o pentru voi, cei cu care am calatorit. Am tras cortina de acolo de sus, de pe inaltimea tronului regelui Arthur. Un loc absolut superb...
La care ajungi dupa ce strabati timp de vreo 50 minute o poteca ce urca pana la 250 metri. Nu e greu, dar sus, pe ultimii metri e nevoie de atentie pentru ca se urca pe piatra, care poate deveni periculoasa daca e uda...Noi am dat de o vreme superba, asa ca am fost mai mult atenti la panoramele fantastice ce se deschideau sub noi. Alaturi de Carlton Hill este un must see in Edinburgh.
La coborare ne-am oprit pentru apus la un lac plin de lebede...
Si ne-am indreptat agale spre..."casa", in timp ce soarele se ascundea tot mai mult de noi...
Seara s-a sfarsit la o carciumioara, de care ne-am "impiedicat" in drum. Si cum altfel decat cu... Guinness... :) Asa s-a sfarsit vacanta noastra, intr-o atmosfera ca intre prieteni vechi...
Ramas bun Scotia, sa ne revedem cu bine prieteni!
Navigare
Du-te la versiunea completă